To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Internetyhteyden nopeuden testaaminen

Voit testata internetin lataus- ja lähetysnopeutta Google Home ‑sovelluksella.

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Verkon suorituskyky ja sitten Testaa nopeus.

Huom. Voit katsoa aiempien nopeustestien tulokset valitsemalla Wi-Fi  ja sitten Verkko. Tulokset näkyvät alareunassa.

Google Assistantilla

Kysy internetyhteyden nopeutta sanomalla "Hey Google, what's my internet speed".

Ominaisuus on saatavilla, kun käytät Nest Wifiä tai Google Wifiä Home-sovelluksella. Lue lisää Voice Matchin käyttöönotosta ja laitteiden ohjaamisesta äänikomennoilla.

Tulosten tulkinta

Internetyhteyden nopeustesti mittaa lataus- ja lähetysnopeuksia reitittimestä tai ensisijaisesta Wifi-pisteestä.

Latausnopeus

Latausnopeus kertoo, kuinka nopeasti verkko voi vastaanottaa dataa internetpalvelimilta tietyn ajan sisällä. Latausnopeus ilmoitetaan megabitteinä sekunneissa (Mb/s). Tämä on yleensä se, minkä ajatellaan olevan "internetyhteyden nopeus". Jos sinulla on nopea yhteys, vastaanotat enemmän dataa lyhyemmässä ajassa. Jos latausnopeus on hyvä, esimerkiksi videoiden striimaus, verkkopelit ja selaaminen toimivat sujuvammin.

Huomioitavaa:

• Latausnopeutesi riippuu internetpalveluntarjoajalta hankkimastasi liittymästä. Joidenkin liittymien enimmäisnopeus on 10 Mb/s, kun taas toisten enimmäisnopeus on jopa 1 000 Mb/s.
  • Puhelimet ja jotkin muut laitteet eivät välttämättä voi ladata tietoja yhtä nopeasti kuin tietokoneet. Myös laitteen malli ja versio vaikuttavat nopeuteen.

Mitä latausnopeudella voi tehdä

Latausnopeus

Megabittejä sekunnissa (Mb/s) Arvio Mihin voit käyttää yhteyttä
100 Mb/s tai enemmän Huippunopea Voit striimata 4K-videoita useilla laitteilla, pelata verkkopelejä kaveriesi kanssa tai osallistua videokonferenssiin – tai kaikkea tätä samaan aikaan.
50 Mb/s tai enemmän Salamannopea Voit striimata 4K-videoita, osallistua videokonferensseihin ja pelata verkkopelejä useilla laitteilla samanaikaisesti.
25 Mb/s tai enemmän Melko nopea Voit striimata HD-videoita luotettavasti useilla laitteilla samanaikaisesti.
13 Mb/s tai enemmän Hyvä Voit striimata muutamia HD-videoita samanaikaisesti. Tällainen yhteys sopii parhaiten pienille käyttäjämäärille, vaikka se riittääkin useille käyttäjille kohtuullisesti.
7 Mb/s tai enemmän Kohtuullinen Voit striimata yhtä HD-videota kerrallaan. Jos videoita striimataan samanaikaisesti useilla laitteilla, jotkin videot voivat puskuroitua.
3 Mb/s tai enemmän Hitaanpuoleinen Voit striimata SD-videota yhdellä laitteella.
Alle 3 Mb/s Heikko Verkkoselaamisen pitäisi onnistua hyvin, mutta videot voivat latautua hitaasti.

Mitä tehdä, jos odotit toisenlaisia tuloksia

• Kokeile tehdä testi uudelleen. Heikot tulokset voivat johtua internetin tai internetpalveluntarjoajasi verkon ruuhkista, joita voi esiintyä esimerkiksi päivällisaikaan. Kun verkko ruuhkautuu, data siirtyy hitaammin.
  • Laita ensisijainen laite ‑asetus pois päältä. Toiminto varaa kaistanleveyttä ensisijaiseksi määritetyn laitteen käyttöön, mikä heikentää verkkotarkistuksen tuloksia.
  • Suorita mesh-testi ja tarkista, onko verkossasi ongelmia.
  • Tarkista internetpalveluntarjoajaltasi, onko internetpalvelussa yhteyshäiriöitä tai ongelmia.

Latausnopeuden laskutapa

Google Home ‑sovellus mittaa latausnopeutesi laskemalla, kuinka paljon dataa reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteesi ja Googlen palvelimien välillä voidaan lähettää ja vastaanottaa tietyn ajan kuluessa. Uskomme, että suosittujen palvelimien , kuten YouTuben, käyttäminen mittauksissa lähimpänä olevien palvelimien sijaan antaa luotettavamman kuvan internetyhteytesi toimivuudesta tavallisessa käytössä.

Jos latausnopeutesi on esimerkiksi 45 Mb/s, se tarkoittaa että

YouTuben palvelimilta voidaan siirtää kotiisi 45 megabittiä dataa yhdessä sekunnissa.

Huom.

• Nopeustestit antavat latausnopeudestasi vain tilannekuvan, johon vaikuttaa internetinkäyttösi paikka ja ajankohta. Nopeus ei välttämättä pysy samana ja voi vaihdella, kun teet verkossa erilaisia asioita.
  • Verkon kaistanleveyttä saatetaan rajoittaa. Jotkin internetpalveluntarjoajat saattavat rajoittaa verkon kaistanleveyttä tarkoituksella. Näin ne pyrkivät rajoittamaan verkon latausnopeutta, jotta verkon liikenne ja ruuhkat pysyvät hallinnassa. YouTube-liikenteen rajoittaminen voi vaikuttaa Google Home ‐sovelluksen nopeustestin tuloksiin.
  • Huomioi myös verkon ruuhkautuminen. Latausnopeutesi voi siis olla yli tai alle nopeustestin tuloksen riippuen siitä, miten ja milloin sinä ja muut käyttäjät käytätte internetiä.

Lähetysnopeus

Lähetysnopeus kertoo, kuinka nopeasti verkkosi voi lähettää dataa palvelimelle. Lähetysnopeus on tärkeä, jos haluat esimerkiksi pelata verkkopelejä, soittaa video- tai äänipuheluja tai ladata verkkoon suuria tiedostoja, kuten YouTube-videoita tai valokuvien varmuuskopioita. Lähetysnopeuden yksikkö on Mb/s (tai Mbps).

Internetyhteyden vaikutus suorituskykyyn

Vaikka reitittimesi olisi maailman paras, yhteytesi voi toimia hitaasti, jos internetpalveluntarjoajan tarjoama yhteys on hidas.

Miksi muiden nopeustestien tulokset ovat erilaisia?

Useimmat nopeustestit mittaavat oman laitteesi ja palvelimen välisen nopeuden. Tällöin tulokset vaihtelevat kahden tekijän mukaan:
  1. Oma sijaintisi
  2. Palvelimen sijainti

Jotkin testit valitsevat automaattisesti sinua lähimpänä olevan palvelimen, kun taas toiset antavat sinun valita testissä käytettävän palvelimen.

Joka tapauksessa yksi asia on varma: etäisyydellä on väliä. Jos testiin käytetään lähellä olevaa palvelinta, tulokset ovat parempia. Jos siihen käytetään kaukana olevaa palvelinta, tulokset ovat heikompia. Tämän vaihtelun vuoksi tulokset eivät välttämättä vastaa tavallista internetinkäyttöäsi.

Google mittaa Wifi-pisteiden ja Googlen palvelimien välistä nopeutta. Uskomme, että suosittujen palvelimien (esim. YouTuben) käyttäminen mittauksissa antaa luotettavamman kuvan internetyhteytesi toimivuudesta tavallisessa käytössä.

Miksi nopeustestin tulokset poikkeavat joskus aiempien testien tuloksista?

Reitittimen nopeustestin tuloksiin voi vaikuttaa moni tekijä.
  • Verkon ruuhkautuminen: Suuri hetkellinen datan käyttö voi rajoittaa verkon nopeutta. Wi-Fi-verkossa voi olla ruuhkaa, kun useat laitteet ovat yhteydessä internetiin. Myös internetpalveluntarjoajat voivat kärsiä ruuhkista, jos yhteysnopeudet alenevat alueellisesti suuren määrän ihmisiä käyttäessä internetiä samanaikaisesti.
  • Kaistanleveyden rajoittaminen: Internetpalveluntarjoajat saattavat joskus tarkoituksella rajoittaa yhteysnopeuksia tiettyinä vuorokaudenaikoina säädelläkseen verkon liikennettä ja ehkäistäkseen ruuhkia.

Muita artikkeleita

Wifi-pisteiden välisen mesh-yhteyden testaaminen
Nest Wifin tai Google Wifin yhteyden nopeuttaminen
Hitaan verkon ongelmanratkaisu Google Nest Wifillä tai Google Wifillä