Behörigheter för appen Google Wifi för Android

Innan du installerar appen Google Wifi begär den åtkomst till följande information och funktioner på din mobila enhet.

• Ungefärlig plats (nätverksbaserad): Platsbehörighet krävs för att söka efter och hitta konfigureringsnätverket för WiFi-åtkomstpunkten. GPS-koordinaterna varken används eller sparas av appen Google Wifi.
  • Kontakter: För att enkelt kunna lägga till nätverksansvariga.
  • Konton: I syfte att hitta och koppla ditt Google-konto till WiFi-åtkomstpunkten under konfigureringen och för att komma åt diagnostikinformationen för Google Wifi.
  • Åtkomst till nätverk/Wi-Fi: För att ansluta och koppla bort den mobila enheten från Wi-Fi under konfigureringen. Det här innebär även att appen Google Wifi får ta emot data från WiFi-åtkomstpunkterna över internet.
  • Hindra mobilen från att gå in i viloläge: Så att du inte missar något under konfigureringen.
  • Bluetooth: För att ansluta till WiFi-åtkomstpunkten under konfigureringen.
  • Kamera: För att läsa av QR-koden nedtill på WiFi-åtkomstpunkten under konfigureringen.

Visa alla behörigheter för appen Google Wifi

Du kan granska enskilda behörigheter i inställningsmenyn på Android-enheten.

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar eller Apphanteraren (beroende på enhet).
  3. Tryck på appen Google Wifi.
  4. Rulla ned och tryck på Behörigheter.