To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

DHCP-IP-reservasjon eller angi en statisk IP-adresse for en enhet

Når du bruker IP-reservasjon med DHCP, ber du Wi-Fi-nettverket om å tildele samme IP-adresse til en spesifikk enhet hver gang den enheten kobler til nettverket.

Hvorfor bør du bruke DHCP-IP-reservasjon eller statisk IP?

De fleste enheter bruker DHCP som standard. (DHCP er en protokoll som tildeler dynamiske IP-adresser.) Men noen ganger vil du kanskje at enheter alltid skal beholde samme IP-adresse over tid.

Ta for eksempel en trådløs skriver. Når du skriver ut noe, finner datamaskinen og skriveren hverandre ved å bruke IP-adresser. Hvis skriverens IP-adresse stadig endres, er det ikke sikkert at datamaskinen klarer å finne den hver gang. Hvis du gir skriveren en statisk IP-adresse, sikrer du at datamaskinen alltid vet adressen til skriveren, siden den ikke endres hvis den startes på nytt eller hvis en DHCP-IP-leieperiode utløper.

Merk:

• Du trenger en DHCP-IP-reservasjon (statisk IP for klienten din) hvis du vil konfigurere viderekobling av porter til den enheten.
  • Du kan tilpasse delnettet du bruker, under LAN-innstillinger (hvis du foretrekker å bruke et annet delnett).
  • Denne artikkelen gjelder bare for lokale enheter som er koblet til ruteren (datamaskiner, smarttelefon, nettbrett og så videre). Enheter kan ha statiske IP-adresser som bare er synlige for ruteren. Verden for øvrig ser ikke disse statiske IP-adressene. Men ruteren din kan også ha en statisk IP-adresse som er synlig for resten av internett. Finn ut om statisk IP for Wifi-punktets WAN.

Endre DHCP-innstillingene dine

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på DHCP-IP-reservasjonerog så Legg til IP-reservasjoner .
  4. Trykk på enheten du vil tilordne en statisk IP-adresse for.
  5. Skriv inn en statisk IP-adresse, og trykk på Lagre .

Merk: Du må kanskje koble denne enheten fra Wi-Fi-nettverket og koble den til igjen før den tildeles den reserverte IP-adressen.