To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

DHCP-IP-osoitteen varaaminen tai staattisen IP-osoitteen määrittäminen laitteelle

DHCP-IP-osoitteen varaaminen tarkoittaa, että Wi-Fi-verkkoasi pyydetään määrittämään tietylle laitteelle sama IP-osoite aina, kun kyseinen laite yhdistää verkkoosi.

Miksi DHCP-IP-osoitteen varaamista tai staattista IP-osoitetta käytetään

Useimmat laitteet käyttävät oletuksena DHCP:tä, joka määrittää dynaamisia IP-osoitteita. Joissakin tilanteissa on kuitenkin hyödyllistä, että laitteella on aina sama IP-osoite.

Otetaan esimerkiksi langaton tulostin. Kun haluat tulostaa jotakin, tietokoneesi ja tulostimesi etsivät toisensa verkosta IP-osoitteiden perusteella. Jos tulostimen IP-osoite vaihtuu toistuvasti, tietokoneesi ei välttämättä löydä sitä. Määrittämällä tulostimelle staattisen IP-osoitteen tietokoneesi tietää aina tulostimen osoitteen, koska se ei muutu, kun tulostin käynnistetään uudelleen tai jos DHCP-IP-osoitteen varaus päättyy.

Huomioitavaa:

• Porttiohjauksen käyttäminen laitteella edellyttää DHCP-IP-osoitteen varaamista (asiakassovelluksen staattista IP-osoitetta).
  • Voit muokata käytettävää aliverkkoa LAN-asetuksissa (jos haluat valita toisen aliverkon).
  • Tämä artikkeli koskee vain paikallisia laitteita, jotka ovat yhteydessä reitittimeesi (esim. kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit). Niillä voi olla käytössään staattinen IP-osoite, jonka vain reitittimesi voi nähdä. Nämä staattiset osoitteet eivät ole katseltavissa ulkomaailmasta käsin. Reitittimelläsi voi kuitenkin olla staattinen IP-osoite, jonka muu internet voi nähdä. Lue lisää Wi-Fi-pisteen WAN:n staattisesta IP-osoitteesta.

DHCP-asetusten muuttaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse DHCP-IP-varaukset ja sitten Lisää IP-varaus .
  4. Valitse laite, jolle haluat määrittää staattisen IP-osoitteen.
  5. Lisää staattinen IP-osoite ja valitse Tallenna .

Huom. Sinun täytyy ehkä katkaista laitteen yhteys Wi-Fi-verkkoon ja yhdistää se uudelleen, ennen kuin varattu IP-osoite otetaan käyttöön.