To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Portvidarebefordran eller portöppning

När portvidarebefordran (IPv4) och portöppning (IPv6) har aktiverats kan trafik från internet passera genom Google Nest Wifis eller Google Wifis brandvägg och nå en enhet i ditt hemnätverk.

Läs mer om när du behöver portvidarebefordran eller portöppning och NAT-loopback.

Konfigurera portvidarebefordran eller portöppning

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Inställningar  följt av Avancerade nätverksinställningar.
  3. Tryck på Hantera portar följt av Lägg till .
  4. Välj fliken för den typ av IP-adress du vidarebefordrar.
  5. Välj en enhet.
  6. Lägg till interna och externa portar.
    1. För IPv4: Välj en intern port som används av enheten i det lokala nätverket och en extern port för WAN. Du kan ange ett portnummer (#) eller ett portintervall (####-####).
      • Obs! När du anger ett portintervall måste interna och externa intervall överensstämma. Detta gäller inte för enskild portvidarebefordran.
    2. För IPv6: Ange portintervallet.
      • Obs! Vissa enheter föreslår vilka portar som ska användas, medan andra låter dig välja. Om du inte vet vilka portar som ska vidarebefordras kontaktar du enhetens tillverkare eller läser i handboken.
  7. Välj antingen TCP (Transmission Control Protocol), UDP (User Datagram Protocol) eller TCP/UDP. Det här är olika protokoll som används för att skicka data över internet.
  8. Tryck på Spara .
När behöver jag portvidarebefordran eller portöppning?

Vanligtvis skyddar en router ditt nätverk från omvärlden genom att begränsa extern åtkomst till det interna nätverket. Vissa enheter och program som IP-kameror och onlinespel behöver däremot en internetanslutning som inte blockeras av en brandvägg. I de flesta fall konfigureras portvidarebefordran (för IPv4) och portöppning (för IPv6) automatiskt mellan dina Wifi-enheter och anslutna enheter med UPnP

Portvidarebefordran säger till routern att skicka anslutningen till en viss enhet (som du väljer) när en anslutningsbegäran kommer via en viss port (som du väljer). Dina andra enheter påverkas inte av den här regeln.

NAT-loopback

Med NAT-loopback kan enheter i ditt privata wifi-nätverk kommunicera med ett offentligt nätverk (WAN). På så sätt kan de ”dela” en anslutning med varandra så att du kan kolla dina enheter med portvidarebefordran via hemmets wifi-nätverk.

Om du vill använda NAT-loopback ställer du in regler för portvidarebefordran för en enhet.