To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Poortdoorschakeling of poortopening

Als deze optie aanstaat, kan met poortdoorschakeling (IPv4) en poortopening (IPv6) verkeer van internet via de Google Nest Wifi- of Google Wifi-firewall naar een specifiek apparaat in je thuisnetwerk worden geleid.

Bekijk meer informatie over wanneer je poortdoorschakeling of poortopening nodig hebt en NAT-loopback.

Poortdoorschakeling of poortopening instellen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op Poortbeheer en dan Toevoegen .
  4. Selecteer het tabblad voor het type IP-adres dat je wilt doorschakelen.
  5. Selecteer een apparaat.
  6. Voeg je interne en externe poorten toe.
    1. Voor IPv4: Kies een interne poort die door je apparaat op het lokale netwerk wordt gebruikt en een externe poort op de WAN. Je kunt één poortnummer (#) of een poortbereik (####-####) opgeven.
      • Opmerking: Als je een poortbereik opgeeft, moeten het interne en externe bereik gelijk zijn. Dit is niet het geval als je één poort wilt doorschakelen.
    2. Voor IPv6: Geef het poortbereik op.
      • Opmerking: Sommige apparaten geven suggesties welke poorten kunnen worden gebruikt, terwijl andere apparaten je de keuze geven. Als je niet weet welke poorten je moet doorschakelen, kun je contact opnemen met de fabrikant van het apparaat of de handleiding ervan bekijken.
  7. Kies Transmission Control Protocol (TCP), User Datagram Protocol (UDP) of TCP/UDP. Dit zijn verschillende protocollen waarmee gegevens over internet worden gestuurd.
  8. Tik op Opslaan .
Wanneer heb ik poortdoorschakeling of poortopening nodig?

Een router beschermt je netwerk normaal gesproken tegen de buitenwereld door de externe toegang tot je interne netwerk te beperken. Maar bepaalde apparaten en programma's, zoals IP-camera's en online games, hebben een verbinding met internet nodig die niet wordt geblokkeerd door een firewall. In de meeste gevallen worden poortdoorschakeling (voor IPv4) en poortopening (voor IPv6) automatisch ingesteld tussen je Wifi-apparaten en je verbonden apparaten die UPnP gebruiken.

Poortdoorschakeling zegt tegen een router dat als er een verbindingsverzoek binnenkomt via een specifieke poort (die je opgeeft), die verbinding naar een bepaald apparaat (naar eigen keuze) moet worden gestuurd. Deze regel heeft geen invloed op je andere apparaten.

NAT-loopback

Met NAT-loopback kunnen apparaten in je persoonlijke wifi-netwerk communiceren met een openbaar netwerk (WAN). Hiermee kunnen ze een verbinding met elkaar delen, zodat je de apparaten met poortdoorschakeling kunt checken vanuit je wifi-netwerk thuis.

Als je NAT-loopback wil gebruiken, stel je regels voor poortdoorschakeling in voor een apparaat.