To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Universal Plug and Play (UPnP)

Universal Plug and Play (UPnP) er en protokoll som lar UPnP-aktiverte enheter på nettverket ditt automatisk oppdage og kommunisere med hverandre samt opprette mer direkte kommunikasjonskanaler mot internett.

Slå UPnP på eller av

UPnP er aktivert som standard.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.

3. Slå UPnP på eller av.

Bør UPnP være på eller av?

UPnP er aktivert som standard. Det gjør at enheter på nettverket ditt kan kommunisere med mindre friksjon, både med internett og andre enheter på det lokale nettverket.

UPnP og nettverket ditt

I det lokale nettverket gjør UPnP det mulig for enhetene dine å oppdage hverandre enklere. Du vil kanskje skrive ut et bilde fra en datamaskin, for eksempel. Hvis datamaskinen og skriveren er på samme nettverk og UPnP er påslått, kan de automatisk finne og kommunisere med hverandre.

På lignende måte brukes UPnP ofte til strømming av videodata mellom enheter på det lokale nettverket. Chromecast kan for eksempel bruke UPnP for å kommunisere bedre med TV-en, og spillkonsoller og digitalkameraer bruker ofte UPnP også.

UPnP gjør det også mulig for enheter å be om mer direkte tilgang til internett ved å be ruteren om å åpne en bestemt port.

UPnP og internett

UPnP lar enheter be om at bestemte kommunikasjonsporter åpnes mellom seg selv og internett. En spillkonsoll kan for eksempel bruke port 3074 for å kommunisere med spilltjenere på nettet. I stedet for å konfigurere porten selv lar UPnP konsollen be ruteren om å åpne den for deg.

Haken er at du ikke vet hvilke enheter eller programmer som har bedt om åpne porter. Hver åpen port er som et inngangspunkt til nettverket ditt, så det er uønsket rent sikkerhetsmessig å ha mange åpne porter – jo færre, desto bedre. Hvis du vil ha full kontroll over hvilke porter som er åpne, kan du slå av UPnP og konfigurere regler for viderekobling av porter manuelt.