To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Jämförelse mellan WAN och LAN

Vad är WAN?

WAN (Wide Area Network) är ett långdistansnätverk och finns över ett stort geografiskt område. Modemet skickar och tar emot information till och från internet via WAN-porten.

Vad är LAN?

LAN (Local Area Network) är ett lokalt nätverk som består av enheter i hemmet eller på jobbet som är anslutna till varandra via kabel eller wifi. Det här är ditt eget nätverk. Ditt LAN består av din dator, telefon, surfplatta, router osv.

Var finns WAN- och LAN-portarna?

WAN-  och LAN-  portarna sitter på undersidan av Google Nest-routern eller Google Wifi-åtkomstpunkten. Det finns inga WAN- eller LAN-portar på Google Nest Wifi-åtkomstpunkter.

På en OnHub från TP-Link kommer du åt portarna genom att vrida det yttre skalet motsols och lyfta upp det. Om du har en OnHub från ASUS sitter portarna på baksidan, nära basen.