To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bruk skjermleser med Google Home-appen

Google Home-appen er kompatibel med tilgjengelighetsalternativer som TalkBack for Android og VoiceOver for iOS-enheter. Begge er tjenester for skjermlesing som beskriver det du berører, velger og aktiverer. Du kan bruke berøringsutforskning og bevegelser for å navigere på enheten din uten visuell informasjon.

Finn ut mer om tilgjengelighetsfunksjonene for Android.

Slå på TalkBack for Android

TalkBack er en skjermlesertjeneste fra Google som følger med Android-enheten din. Hvis du ikke har TalkBack installert på enheten, kan du laste det ned på Google Play.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet etterfulgt av Installerte tjenester etterfulgt av slå på Talkback.
  3. Trykk på OK i bekreftelsesdialogboksen.

Taletilbakemelding starter umiddelbart når du har aktivert TalkBack. Når du bruker enheten, beskriver TalkBack handlingene dine og informerer deg om varsler.

Finn ut hvordan du navigerer på enheten din ved hjelp av TalkBack-bevegelser.

Eksempel på TalkBack-instruksjoner

Slik endrer du navnet på Wi-Fi-nettverket i Google Home-appen:

1. Når TalkBack er på, velger du Google Home-appen og dobbelttrykker for å åpne den.
  2. Sveip til høyre for å høre alle elementene på skjermen.
  3. Velg Wi-Fi-nettverket , og dobbelttrykk for å åpne.
  4. Velg Innstillinger , og dobbelttrykk for å åpne.
  5. Velg nettverksnavnet, og dobbelttrykk for å åpne tastaturet.
  6. Skriv inn et nytt nettverksnavn.
  7. Når du har endret nettverksnavnet, velger og dobbelttrykker du på Lagre.

Finn ut mer om hvordan du bruker TalkBack.

Slå på VoiceOver for iOS

VoiceOver er en skjermlesertjeneste som er forhåndsinstallert på iOS-enheten din. Nedenfor ser du hvordan du slår den på:

1. Åpne telefoninnstillingene på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så VoiceOver.
  3. Slå på VoiceOver.

Med VoiceOver fremhever du et element med ett trykk, og så blir du fortalt hva det er. For å velge et element, trykk på det én gang for å fremheve, og dobbelttrykk. Sveip ned eller opp med to fingre for å høre alle elementene på skjermen.

Eksempel på VoiceOver-instruksjoner

Slik endrer du navnet på Wi-Fi-nettverket i Google Home-appen:

1. Dobbelttrykk på Google Home-appen for å åpne den.
  2. VoiceOver forteller deg automatisk om det første elementet på skjermen, som er navigeringsknappen. Sveip til høyre til du kommer til Wi-Fi . Dobbelttrykk for å åpne det.
  3.  Velg Innstillinger , og dobbelttrykk for å åpne.
  4. Velg nettverksnavnet, og dobbelttrykk for å åpne tastaturet.
  5. Skriv inn et nytt nettverksnavn.
  6. Når du har endret nettverksnavnet, velger og dobbelttrykker du på Lagre.

Finn ut mer om bruk av VoiceOver.