To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Näytönlukijan käyttäminen Google Home ‑sovelluksessa

Google Home ‑sovellus tukee esteettömyystoimintoja, kuten TalkBackia Android-laitteilla ja VoiceOveria iOS-laitteilla. Ne ovat näytönlukuohjelmia, jotka lukevat koskettamiesi, valitsemiesi ja aktivoimiesi kohteiden kuvaukset ääneen. Tällöin voit siirtyä laitteella kosketuksen ja eleiden avulla.

Katso lisätietoja Androidin esteettömyysominaisuuksista.

TalkBackin ottaminen käyttöön Android-laitteella

TalkBack on Googlen kehittämä näytönlukuohjelma, joka tulee Android-laitteiden mukana. Jos TalkBack ei kuitenkaan ole asennettuna laitteellesi, voit ladata sen Google Playsta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Asennetut palvelut ja sitten laita Talkback päälle.
  3. Valitse vahvistusikkunasta OK.

Äänipalautteen käyttö alkaa heti, kun TalkBack otetaan käyttöön. Kun siirryt laitteella, TalkBack kuvailee toimintojasi ja kertoo saamistasi ilmoituksista.

Katso, miten voit siirtyä laitteella TalkBack-eleillä.

Esimerkki TalkBack-ohjeista

Voit vaihtaa langattoman verkon nimen Google Home ‑sovelluksessa näin:

1. Kun TalkBack on päällä, valitse Google Home ‑sovellus ja avaa se kaksoisnapauttamalla.
  2. Kuuntele kaikkien näytöllä olevien kohteiden kuvaukset pyyhkäisemällä oikealle.
  3. Valitse Wi-Fi  ja avaa se kaksoisnapauttamalla.
  4. Valitse Asetukset  ja avaa ne kaksoisnapauttamalla.
  5. Valitse verkkosi nimi ja avaa sitten näppäimistö kaksoisnapauttamalla.
  6. Lisää verkon uusi nimi.
  7. Kun olet vaihtanut verkon nimen, valitse ja kaksoisnapauta Tallenna.

Katso lisätietoja TalkBackin käyttämisestä.

VoiceOverin ottaminen käyttöön iOS-laitteella

VoiceOver on näytönlukupalvelu, joka tulee iOS-laitteiden mukana. Katso alta ohjeet sen laittamiseksi päälle:

1. Avaa puhelimen asetukset iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten VoiceOver.
  3. Laita VoiceOver päälle.

Kun VoiceOver on päällä, voit korostaa kohteen ja kuunnella sen kuvauksen koskettamalla sitä kerran. Jos haluat valita kohteen, korosta se ensin koskettamalla kerran ja sen jälkeen kaksoisnapauta sitä. Voit kuunnella kaikkien näytöllä olevien kohteiden kuvaukset pyyhkäisemällä kahdella sormella ylös tai alas.

Esimerkki VoiceOver-ohjeista

Voit vaihtaa langattoman verkon nimen Google Home ‑sovelluksessa näin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus kaksoisnapauttamalla.
  2. VoiceOver kertoo automaattisesti näytöllä ensimmäisenä olevan kohteen – tässä tapauksessa se on siirtymispainike. Pyyhkäise oikealle kohtaan Wi-Fi . Avaa se kaksoisnapauttamalla.
  3.  Valitse Asetukset  ja avaa ne kaksoisnapauttamalla.
  4. Valitse verkkosi nimi ja avaa sitten näppäimistö kaksoisnapauttamalla.
  5. Lisää verkon uusi nimi.
  6. Kun olet vaihtanut verkon nimen, valitse ja kaksoisnapauta Tallenna.

Katso lisätietoja VoiceOverin käyttämisestä.