Wifi-punten en verbonden apparaten weergeven

Op het tabblad Netwerk in de Google Wifi-app kun je zien hoeveel Wifi-punten en persoonlijke apparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk. Je kunt de sterkte van de verbinding van je Wifi-punten controleren en hoeveel data elk verbonden apparaat (zoals je laptop, telefoon of tablet) gebruikt.

De verbindingssterkte van het Wifi-punt weergeven

In de app kun je de sterkte van de verbinding voor elk Wifi-punt bekijken en kun je op elk gewenst moment een mesh-test uitvoeren

1. Open de Google Wifi-app.

2. Tik op het tabblad en tik vervolgens op het pictogram van het apparaat.

3. Je Wifi-punten en de sterkte van de verbinding tijdens de laatste mesh-test worden weergegeven.

4. Als je de verbinding opnieuw wilt testen, tik je op Mesh testen.

Verbonden apparaten en datagebruik weergeven

In de Google Wifi-app kun je zien hoeveel data momenteel en tot 60 dagen terug door je Wifi-punt zijn gedownload en geüpload.

1. Open de Google Wifi-app.

2. Tik op het tabblad en tik vervolgens op het pictogram van het apparaat.

3. In het scherm Netwerk geven de waarden naast Apparaten het totale internetverkeer (WAN) naar en van je Wifi-punt weer.

4. Onder de naam van je netwerk worden de apparaten weergegeven die zijn verbonden met je wifi-netwerk. Naast elk apparaat wordt het datagebruik weergeven, oftewel hoeveel data het apparaat heeft gedownload en geüpload van en naar internet.

Tik in de lijst op een apparaat om details als gebruiksdiagrammen, IP-adressen en Mac-adressen weer te geven.

Opmerking: De app geeft details weer voor alle apparaten die zijn verbonden via wifi of die rechtstreeks via een Ethernet-kabel op je Wifi-punt zijn aangesloten.

5. Tik op een specifiek apparaat om details weer te geven. Op het tabblad Gebruik vind je een diagram waarin je kunt zien hoeveel data het apparaat gedurende de geselecteerde periode heeft gebruikt. Op het tabblad Details vind je informatie over het apparaat, zoals de verbindingsstatus, het IP-adres en het MAC-adres.

Historisch datagebruik weergeven

Met Google Wifi kun je het datagebruik voor vijf verschillende perioden bekijken: realtime, vandaag en de afgelopen 7, 30 of 60 dagen.

Dat gaat als volgt:

1. Open de Google Wifi-app.
  2. Tik op het tabblad en tik vervolgens op het pictogram van het apparaat.
  3. Tik bovenaan op het tijdskader en selecteer de gewenste periode.