Apparaten bekijken die zijn verbonden met je netwerk en het datagebruik controleren

In de Google Home-app of de Google Wifi-app kun je zien hoeveel persoonlijke apparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk.

Verbonden apparaten en datagebruik bekijken

Met de Google Home-app

De Google Home-app laat zien hoeveel data je apparaten momenteel uploaden en downloaden. Apparaten die het netwerk in de afgelopen dertig dagen hebben gebruikt, worden weergegeven, waaronder apparaten die momenteel niet zijn verbonden.
  1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik op Wifi .
  3. Tik bovenaan op Apparaten.

Met de Google Wifi-app

De Google Wifi-app laat zien hoeveel data momenteel en tot dertig dagen terug door je apparaten zijn gedownload en geüpload. Er worden ook apparaatgegevens weergegeven.

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op Netwerk  en dan Apparaten
  • De cijfers naast Apparaten staan voor het totale internetverkeer (WAN) van en naar je netwerk.
  • Onder elk apparaat kun je zien hoeveel data het apparaat heeft gedownload en geüpload.

Opmerking: De app geeft details weer voor alle apparaten die zijn verbonden via wifi of die rechtstreeks via een ethernetkabel op je Wifi-router of -punt zijn aangesloten.

3. Tik op een specifiek apparaat en een tabblad om meer details te bekijken.

• Gebruik: Hoeveel data het apparaat heeft gebruikt in de geselecteerde periode.
  • Details: Apparaatgegevens zoals verbindingsstatus, IP-adres en MAC-adres.

Historisch datagebruik bekijken

Met de Google Wifi-app kun je het datagebruik voor verschillende perioden bekijken: realtime, vandaag, zeven dagen en dertig dagen. Historische gegevens zijn momenteel alleen beschikbaar via de Google Wifi-app. Download de Google Wifi-app via de Play Store (Android) of App Store (iOS).

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op Netwerk  en dan Apparaten.
  3. Tik bovenaan op het tijdskader en selecteer de gewenste periode. De standaardwaarde is 'Realtime'.