To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifi og personvern

Vi er klar over at du betror oss med informasjonen din når du bruker produktene våre. Vi har forpliktet oss til å holde dataene dine private og trygge.

Hvis du bruker smarthjemenheter og tjenester fra Google Nest, håndterer Google disse dataene som beskrevet i Googles personvernregler, og som forklart i nærmere detalj i Vanlige spørsmål om personvern med Google Nest. Du bør også lese gjennom Googles garantier om personvern i hjemmet.

I denne artikkelen finner du mer informasjon om personvernvalgene som gjelder spesielt for Google Wifi-, Nest Wifi- og Nest Wifi Pro-enheter og -tjenester. Med mindre noe annet er angitt her, inkluderer «Nest Wifi-enheter» Nest Wifi Pro.

Sist endret: 6. oktober 2022 (se arkiverte versjoner)

Informasjon som samles inn

Informasjonen som Google Wifi-enheten, Nest Wifi-enheten, Nest Wifi Pro-enheten, Google Wifi-appen og Wifi-funksjonene i Google Home-appen samler inn, hjelper oss med å gjøre wifi-opplevelsen så god som mulig. Vi synes det er viktig å påpeke at Google Wifi-appen, Wifi-funksjonene i Google Home-appen samt Google Wifi- og Nest Wifi-enheter verken sporer nettstedene du besøker, eller samler inn informasjon om trafikk på nettverket ditt. Imidlertid samler Google Wifi- og Nest Wifi-enheter inn bestemte data, for eksempel wifi-kanal, signalstyrke og enhetstyper, som er relevante for å optimalisere wifi-ytelsen. Googles retningslinjer og vilkår for bruk gjelder som normalt for alle Google-tjenester du bruker (for eksempel Gmail og Google Søk), enten du bruker dem på et Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverk eller ikke.

Når du overfører Google Wifi-enheten din til Google Home-appen, eller hvis du har en Nest Wifi-enhet eller en ny Google Wifi-enhet, kan du administrere to typer data som samles inn i Google Home-appen – skytjenester og statistikk om Wifi-punkt. Du kan kontrollere disse i personverninnstillingene for wifi-nettverket ditt i Google Home-appen. Nedenfor finner du eksempler på data som administreres av disse kontrollene.

Hvis du fremdeles har den eldre, skrivebeskyttede versjonen av Google Wifi-appen, kan de tre datatypene nedenfor – skytjenester, statistikk om Wifi-punkt og appstatistikk – fremdeles samles inn hvis de relevante innstillingene er på. Data tilknyttet skytjenester og statistikk om Wifi-punkt kan imidlertid administreres via Home-appen.

Merk at noen funksjoner kanskje ikke fungerer hvis bestemte personverninnstillinger er slått av, og noe informasjon (for eksempel tilknytningen mellom Google-kontoen og Google Wifi-nettverket eller Nest Wifi-nettverket) lagres av Google selv om alle personverninnstillinger er slått av.

Skytjenester
  • Kringkast informasjon fra de tilkoblede enhetene dine. Hvis for eksempel telefonen oppgir at den er «Johns iPhone», oppdager Google Wifi og Nest Wifi dette og viser «Johns iPhone» i listen din over tilkoblede enheter i den relevante Google Wifi-appen eller Google Home-appen.
  • Utledet informasjon om de tilkoblede enhetene dine. Google Wifi og Nest Wifi ser på hvordan enheter oppretter en tilkobling til nettverket ditt. På den måten kan Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverket fastslå når bestemte typer enheter kobler til det. Hvis for eksempel telefonen din ikke kringkaster noe navn, men Google Wifi og Nest Wifi kan fastslå at den ble produsert av «Motorola», viser den relevante Google Wifi- eller Google Home-appen «Motorola» i listen over tilkoblede enheter. Eksempler på utledete signaler inkluderer produsentens OUI-nummer, rekkefølge på DHCP-alternativer, HTTP-brukeragent og rekkefølge på wifi-alternativer i sonderings- og tilknytningsforespørsler.

Merk: Selv om Google Wifi og Nest Wifi er avhengige av MAC-adresseinformasjon for å hjelpe til med denne avgjørelsen, lagrer ikke Google Wifi- og Nest Wifi-enheten MAC-adresser i nettskyen. I stedet lagres MAC-adresser lokalt på Google Wifi- og Nest Wifi-enheten og hentes bare av Google Wifi- og Google Home-appen etter behov.

• Nettverksstatus. Dette indikerer om en enhet er koblet til nettverket ditt, enhetens tildelte IP-adresse og enhetens signalstyrke.
  • Databruk. Historisk dataforbruk. Dette gjør det mulig for deg å se hvilke enheter som bruker nettverksressurser.
  • Nettverksinnstillinger. Disse er kryptert og lagres sikkert i nettskyen. Unntaket er Wifi-passordet ditt, som bare lagres i Google Wifi- og Nest Wifi-enheten. Ved å lagre disse innstillingene i nettskyen har du tilgang til dem overalt, uansett om Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverket ditt er på nettet eller ikke.
  • Automatisk valg av kanal. Google Wifi og Nest Wifi samler inn informasjon om trådløse signaler i nærområdet. Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene dine søker etter andre rutere i området og samler inn signalstyrke, bruk av wifi-kanaler og hvilke 802.11-standarder som støttes. Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene samler ikke inn innholdet i noen kommunikasjon.
    Disse dataene hjelper Google Wifi og Nest Wifi med å forbedre wifi-ytelsen for brukerne og også naboene ved å redusere signalforstyrrelser (forårsaket av stor pågang på enkeltkanaler). Disse dataene gjør det mulig for Google Wifi og Nest Wifi å fastslå om det finnes noen bedre kanaler å bruke, og automatisk bytte til de kanalene.

Merk: I samsvar med Googles alternativ for å velge bort et tilgangspunkts tilgjengelighet for posisjonstjenester, blir ikke data fra nettverk med navn som ender på «_nomap», samlet inn.

• Informasjon om Wifi-punktets ytelse. Dette inkluderer informasjon som for eksempel hvor lang tid det tar å starte opp Wifi-punktet, prosessorbruk, minnebruk og signalstyrke mellom Wifi-punkter, som skal forbedre opplevelsen din og gi deg statistikk.

Statistikk for Wifi-punkt
  • Anonyme bruksdata. Dette hjelper oss med å forbedre alle Google Wifi- og Nest Wifi-produkter. Eksempler på datatypene vi samler inn, inkluderer aggregerte antall for bruk av WAN-type (DHCP, statisk IP, PPPoE) og gjennomsnittlig nedlastingstid for oppdateringsinnhold.
  • Programstopprapporter. Disse informerer oss når Google Wifi- og Nest Wifi-programvaren slutter å fungere ordentlig, slik at vi kan hindre at det skjer i fremtiden. Rapportene kan inneholde informasjon om blant annet stabelspor, krasjtyper og hvilken programvareversjon du kjører.
  • For Nest Wifi Pro: I tillegg til det som er nevnt ovenfor, deles også informasjon om enhetens ytelse, bruksstatistikk og programstopprapporter (som beskrevet her) med Google når innstillingen for statistikk for Wifi-punkt er slått på.
Appstatistikk
(bare for Google Wifi-appen)
  • Anonym bruk av Google Wifi-appen. For eksempel hvor ofte hver funksjon brukes eller hver skjerm er sett. Dette hjelper oss med å forbedre Google Wifi-appopplevelsen. Finn ut mer om datavern for Google Analytics.
  • Programstopprapporter for Google Wifi-appen. Dette inkluderer informasjon som hvor ofte appen din krasjer, og hva som forårsaket hvert krasj. Dette lagres også i Google Analytics og hjelper oss med å gi brukerne en bedre opplevelse av Google Wifi-appen.

Vil du velge bort noen av kategoriene ovenfor?

Nest Wifi (2019) og Google-assistenten

Nest Wifi-punkter (2019) har Google-assistenten innebygd. Finn ut mer om data som er samlet inn av enheter som fungerer med assistenten, og kontrollene som er tilgjengelige for deg:

​Sending av tilbakemelding

Du kan velge å sende oss tilbakemelding hvis du bruker Google Wifi-appen. Informasjonen du deler med Google når du sender tilbakemelding eller en diagnostikkrapport via Google Wifi-appen, inkluderer følgende:

• Google Wifi-enhetslogger. Disse inkluderer meldinger fra prosesser på OS- og kjernenivå. Loggene filtreres før de sendes til Google, for å fjerne eller redigere personopplysninger, for eksempel MAC-adresser, e-postadresser, nettadresser og unike identifikatorer.
    Merk: Når du bruker alternativet Send tilbakemelding (i stedet for Send diagnostikkrapport), inkluderes også loggene for Google Wifi-appen.

Du kan også velge å sende oss tilbakemeldinger via Google Home-appen. Hvis du bruker Google Home-appen og sender tilbakemeldinger, kan du finne ut mer om informasjonen du deler med Google, her.

Slik kan skytjenester hjelpe deg

De fleste dataene som Google Wifi og Nest Wifi samler inn, brukes til skytjenester, som er en gruppe funksjoner som hjelper Google Wifi og Nest Wifi med å opprettholde optimal drift for nettverket. For å gi en smart trådløs opplevelse blir data samlet inn fra Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene, Google Wifi-appen og Wifi-funksjonene i Google Home-appen. Dette gjør det mulig for oss å gi deg sanntidsinformasjon om nettverket ditt samt å aktivere skytjenesteavhengige funksjoner, inkludert disse:

• Nettverkskontroller: Test internettilkoblingens nedlastings- og opplastingshastigheter for statistikkformål, og kontroller at alt fungerer som det skal.
  • Flere statistikkort: Få oppdateringer om nettverksytelsen for hver Google Wifi- eller Nest Wifi-enhet. Slike kort dukker opp når nettverket ikke er koblet til internett eller ikke har topp ytelse, med forslag til hvordan du kan løse problemet.
  • Liste over tilkoblede enheter: Sjekk hvor mange enheter som er koblet til nettverket, hvilke enheter det er, og hvor mye data som er brukt historisk.
  • Automatisk valg av kanal: Google Wifi og Nest Wifi samler inn informasjon om radiosignaler i nærområdet og bruker denne informasjonen til å fastslå hvilke trådløskanaler som gir optimal ytelse. Når områder med trådløssignaler får mer og mer pågang (med flere naboer som aktivt bruker trådløse nettverk), blir det stadig viktigere å velge den beste kanalen.
  • Mer robust wifi for gjester: Lag et eget nettverk bare for gjester. Da kan gjestene koble seg til nettet og finne strømmeenheter du eventuelt har gjort tilgjengelig fra det primære wifi-nettverket.
  • Skreddersydd wifi via enhetsklassifisering: Ved å forstå enhetene dine i detalj blir det enklere for oss å optimalisere Google Wifi- og Nest Wifi-appen, slik at den fungerer på best mulig måte. Med wifi gjelder ikke filosofien «én innstilling passer til alle», så for å skreddersy wifi-en din er det viktig at vi forstår egenskapene og nyansene til enhetene som kobler til Google Wifi- og Nest Wifi-nettverket ditt.

Data deles i henhold til Googles personvernregler. Vi kan for eksempel dele anonymiserte data (som programstopprapporter for diagnostikkformål og aggregerte beregninger) for å forbedre Google Wifi, Nest Wifi, Google Wifi-appen og Google Home-appen samt for brukerstøtteformål. Vi deler ikke personopplysningene dine fra Google Wifi- eller Nest Wifi-enheter, Google Wifi-appen eller Wifi-funksjoner i Google Home-appen for annonseringsformål uten å innhente samtykke fra deg. Vær oppmerksom på at når du samhandler med Google Wifi og Nest Wifi via assistenten, kan vi bruke de interaksjonene til å kartlegge interessene dine for personlig tilpasning av annonser.

Endre personverninnstillingene dine

Slik endrer du personverninnstillingene for Nest Wifi eller Google Wifi (bare tilgjengelig hvis du administrerer Google Wifi-enheten din i Google Home-appen. Hvis du fremdeles bruker Google Wifi-appen, kan du finne ut hvordan du begynner å bruke Google Home-appen i stedet):

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Velg wifi .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Personverninnstillinger.
  5. Slå de ønskede alternativene på eller av.

Oppbevaring av data

Hvis du eller et medlem av hjemmet tilbakestiller Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten til fabrikkstandard, skjer dette:

• Innstillingene og dataene fjernes fra enheten. Hvis tilbakestillingen gjøres via appen, fjernes også enheten fra Google-kontoen.
  • Eventuelle data som er samlet inn for å levere nettskytjenestene til deg, er ikke lenger knyttet til kontoen din.
  • Alle data om Google Wifi- og Nest Wifi-enheter, Google Wifi-appen og Wifi-funksjoner i Google Home-appen som er relatert til Google-kontoen din, blir slettet i henhold til Googles personvernregler.

Når Google Wifi administreres gjennom Google Wifi-appen: Hvis du er wifi-nettverkseieren og du sletter Google-kontoen din, skjer følgende:

• Google Wifi-enheten blir tilbakestilt til fabrikkstandard. Hvis Wifi-punktet ikke er på nettet for øyeblikket, tilbakestilles det neste gang det er på nettet.
  • Alle Google Wifi-enhetsdata og Google Wifi-appdata som er knyttet til Google-kontoen din, blir slettet i henhold til Googles personvernregler.

Når Google Wifi eller Nest Wifi administreres gjennom Google Home-appen: Hvis du er medlem av et hjem som inkluderer Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten, og du sletter Google-kontoen din, kan du se nedenfor for å finne ut mer om hva som skjer:

DNS-innstillinger

Google Wifi og Nest Wifi sporer ikke nettstedene du går til, men DNS-leverandøren kan muligens knytte nettrafikken din til den offentlige IP-adressen din. Google Wifi og Nest Wifi angir innstillingen «Automatisk» for standard DNS-leverandør, som bruker Google offentlig DNS eller DNS fra internettleverandøren din hvis visse betingelser er oppfylt. (Dette kan endres i Avanserte nettverksinnstillinger i Google Wifi-appen eller Google Home-appen.) Google knytter ikke Google offentlig DNS-informasjon til Google-kontoen din. Finn ut mer om Google offentlig DNS og de gjeldende retningslinjene for personvern.

Oppdateringer og endringer

Vi jobber hele tiden med nye funksjoner og kontroller for at du skal få mer ut av Google Wifi og Nest Wifi. Det er mulig at vi må endre måten Google Wifi samler inn, lagrer og bruker data på, for å kunne implementere disse nye funksjonene.

For disse funksjonstypene har vi til hensikt å forklare hvordan de samler inn, lagrer eller bruker data på en måte som er forskjellig fra det vi beskriver her.

Hvis denne artikkelen endres (noe som sannsynligvis ikke kommer til å skje ofte), blir en versjonslogg tilgjengelig på denne siden, slik at du vet hva som er endret, og hvorfor.

Gå til arkivet