Google Nest Wifi ja käyttäjän tietosuoja

Ymmärrämme, että käyttäessäsi palveluitamme luotat tietosi käsiimme. Olemme sitoutuneet huolehtimaan tietojesi yksityisyydestä ja turvallisuudesta.

Jos käytät Google Nestin älykkään kodin laitteita ja palveluita, Google käsittelee tätä dataa Googlen tietosuojakäytännössä mainitulla ja Google Nestin tietosuojan kysymyssivulla tarkemmin kuvatulla tavalla. Lue myös Googlen sitoumus kotien tietosuojaan

Tässä artikkelissa kerrotaan lisää Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteisiin sekä niiden palveluihin liittyvistä tietosuojavalinnoista.

Muokattu viimeksi: 15.10.2019 (näytä arkistoidut versiot)

Kerätyt tiedot

Google Wifi ‑laitteen, Nest Wifi ‑laitteen, Google Wifi ‑sovelluksen ja Google Home ‑sovelluksen langattoman yhteyden ominaisuuksien keräämiä tietoja käytetään mahdollisimman hyvän Wi-Fi-käyttökokemuksen tarjoamiseen. Google Wifi ‑sovellus, Google Home ‑sovelluksen langattoman yhteyden ominaisuudet ja Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteet eivät seuraa, millä sivustoilla käyt, eivätkä ne tallenna verkkosi tietoliikennettä. Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteet keräävät kuitenkin Wi-Fi-kanavaan, signaalin voimakkuuteen ja laitetyyppeihin liittyvää dataa, jota käytetään Wi-Fin suorituskyvyn optimointiin. Käyttämiisi Googlen palveluihin (kuten Gmailiin tai Google Hakuun) sovelletaan Googlen käytäntöjä ja käyttöehtoja tavalliseen tapaan riippumatta siitä, käytätkö niitä Google Wifi- tai Nest Wifi ‑verkossa.

Google Wifi ‑sovelluksen tietosuoja-asetuksissa voit helposti hallita pilvipalvelutietojen, Wifi-pisteiden käyttötietojen ja sovelluksen käyttötietojen keräämistä. Alla on esimerkkejä kerättävien tietojen tyypeistä. Huom. Nämä ohjaimet ovat käytettävissä Google Wifi ‑sovelluksessa vain, jos sinulla on erillinen Google Wifi ‑laite, jonka tehdasasetuksia ei ole palautettu tai josta ei ole muodostettu paria Nest Wifi ‑laitteen kanssa.

Jos haluat siirtää Google Wifi ‑laitteen Google Home ‑sovellukseen tai jos sinulla on Nest Wifi ‑laite, voit hallinnoida kahdentyyppistä Google Home ‑sovelluksella kerättyä dataa: pilvipalveluja ja Wifi-pisteen käyttötietoja. Alla on esimerkkejä näihin valintoihin liittyvästä datasta.

Huom. Jotkin toiminnot eivät välttämättä toimi, jos tietyt tietosuoja-asetukset on poistettu käytöstä, ja Google tallentaa joitakin tietoja (kuten Google-tilin yhdistäminen Google Wifi- tai Nest Wifi ‑verkkoon), vaikka kaikki tietosuoja-asetukset olisi poistettu käytöstä.

Pilvipalvelut
  • Yhdistettyjen laitteiden lähettämät tiedot. Jos esimerkiksi puhelimesi nimeksi on määritelty "Oma iPhone", Google Wifi tai Nest Wifi tunnistaa nimen ja näyttää sen Google Wifi- tai Google Home ‑sovelluksessa yhdistettyjen laitteiden luettelossa.
  • Yhdistetyistä laitteista päätellyt tiedot. Google Wifi tai Nest Wifi seuraa, miten laitteet muodostavat yhteyden verkkoon. Näin Google Wifi tai Nest Wifi ‑verkko pystyy päättelemään, kun siihen on yhteydessä tietyntyyppisiä laitteita. Jos esimerkiksi puhelin ei välitä mitään nimeä, mutta Google Wifi tai Nest Wifi päättelee, että sen valmistaja on Motorola, Google Wifi- tai Google Home ‑sovelluksessa yhdistettyjen laitteiden luettelossa näytetään laite "Motorola". Esimerkkejä päätellyistä tiedoista ovat valmistajan OUI-tunniste, DHCP-valintojen järjestys sekä Wi-Fi-valintojen järjestys kysely- (probe) ja liittymispyynnöissä (association).

Huom. Vaikka Google Wifi tai Nest Wifi käyttää MAC-osoitetietoja päättelyn apuna, Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteet eivät tallenna MAC-osoitteita pilvipalveluun. Sen sijaan MAC-osoitteet tallennetaan paikallisesti Google Wifi- tai Nest Wifi ‑laitteelle, jolta Google Wifi- tai Google Home ‑sovellus noutaa niitä vain tarpeen mukaan.

• Verkon tila. Tämä ilmaisee, onko laite yhteydessä verkkoon, mikä sille annettu IP-osoite on ja mikä on signaalin voimakkuus.
  • Datan käyttö. Aiempi datankäyttö. Näiden tietojen avulla näet, mitkä laitteet käyttävät verkon resursseja.
  • Verkkoasetukset. Nämä tiedot salataan ja säilytetään pilvipalvelussa suojatusti. Poikkeuksena on langattoman verkon salasana, jota säilytetään vain Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteilla. Kun nämä asetukset on tallennettu pilvipalveluun, voit käyttää niitä mistä tahansa riippumatta siitä, onko Google Wifi- tai Nest Wifi ‑verkkosi yhteydessä internetiin.
  • Automaattinen kanavan valinta. Google Wifi ja Nest Wifi keräävät tietoja ympäröivistä langattomista verkoista. Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteet etsivät alueelta muita reitittimiä ja tallentavat niiden signaalin voimakkuuden, Wi-Fi-kanavien käytön ja tuetut 802.11-standardit. Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteet eivät tallenna niiden tietoliikennettä.
    Tietojen perusteella Google Wifi ja Nest Wifi välttävät kanavien ruuhkautumista. Tämä vähentää häiriöitä parantaen alueen kaikkien langattomien verkkojen suorituskykyä. Tietojen avulla Google Wifi ja Nest Wifi voivat määrittää, onko jokin parempi kanava käytettävissä, ja vaihtaa sen automaattisesti käyttöön.

Huom. Googlen sijaintipalvelujen käytännön mukaan verkon tietoja ei kerätä, jos sen nimen loppuosa on "_nomap".

Wifi-pisteiden käyttötiedot
  • Nimetön käyttödata. Nämä tiedot auttavat meitä parantamaan kaikkia Google Wifi- ja Nest Wifi ‑tuotteita. Esimerkkejä kerättävistä tiedoista ovat koostetut WAN-yhteystyyppien (DHCP, staattinen IP tai PPPoE) käyttötiedot sekä päivitysten keskimääräinen latausaika.
  • Virheraportit. Näiden tietojen avulla tiedämme, milloin Google Wifin tai Nest Wifin ohjelmisto lakkaa toimimasta, ja pystymme estämään vastaavat häiriöt tulevaisuudessa. Raportit voivat sisältää esimerkiksi kutsujäljen, kaatumisen tyypin ja käytössä olevan ohjelmistoversion.
  • Wifi-pisteen suorituskykytiedot. Nämä tiedot sisältävät esimerkiksi käynnistysajan sekä suorittimen ja muistin käyttöasteen.
Sovelluksen käyttötiedot
(Google Wifi ‑sovellus)
  • Google Wifi ‑sovelluksen nimettömät käyttötiedot. Ne sisältävät esimerkiksi tietoa ominaisuuksien käyttötiheydestä tai näyttöjen katseluajasta. Ne auttavat meitä parantamaan Google Wifi ‑sovelluksen käyttökokemusta. Lue lisää Google Analyticsin datan turvatoimista.
  • Google Wifi ‑sovelluksen virheraportit. Ne sisältävät tietoa esimerkiksi sovelluksen kaatumistiheydestä ja kaatumisen syistä. Tiedot tallennetaan myös Google Analyticsiin, ja ne auttavat meitä parantamaan Google Wifi ‑sovelluksen käyttökokemusta.

Haluatko poistaa käytöstä jonkin yllä olevista datatyypeistä?

Nest Wifi ja Google Assistant

Nest Wifi ‑pisteessä on Google Assistant sisäänrakennettuna. Lue lisää Assistantin kanssa yhteensopivista laitteista ja käytettävissä olevista ohjaimista:

Palautteen lähettäminen

Jos käytät Google Wifi ‑sovellusta, voit halutessasi lähettää meille palautetta. Googlelle jaetaan seuraavat tiedot, kun lähetät palautetta tai diagnostiikkaraportin Google Wifi ‑sovelluksella:

• Google Wifi ‑laitteen lokitiedot. Ne sisältävät käyttöjärjestelmä- ja ydintason prosessien viestejä. Ennen Googlelle lähettämistä lokeista poistetaan tai peitetään henkilötiedot, kuten MAC-osoitteet, sähköpostiosoitteet, URL-osoitteet ja yksilölliset tunnisteet.
  • Huom. Kun lähetät palautetta (etkä diagnostiikkaraporttia), lähetettävät tiedot sisältävät myös Google Wifi ‑sovelluksen lokit.

Halutessasi voit myös lähettää meille palautetta Google Home ‑sovelluksella. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ja lähetät palautetta, lue lisätietoja Googlelle jaettavista tiedoista täältä

Näin pilvipalvelut auttavat sinua

Suurin osa Google Wifin ja Nest Wifin keräämästä datasta koskee pilvipalveluita, eli ominaisuuksia, joiden avulla Google Wifi ja Nest Wifi pitävät verkon suorituskyvyn mahdollisimman hyvänä. Hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi dataa kerätään Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteista, Google Wifi ‑sovelluksesta ja Google Home ‑sovelluksen langattoman verkon ominaisuuksista. Näin voimme antaa sinulle reaaliaikaisia tietoja verkostasi ja tarjota esimerkiksi seuraavia pilvipalveluihin perustuvia ominaisuuksia:

• Verkkotarkistukset: Voit testata internetyhteytesi lataus- ja lähetysnopeuden ja varmistaa, että kaikki toimii oikein.
  • Lisää tietokortteja: Lue tietoja jokaisen Google Wifi- tai Nest Wifi ‑laitteen verkon suorituskyvystä. Näet esimerkiksi, jos verkkosi on offline-tilassa tai se ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, ja saat ohjeita ongelman korjaamiseen.
  • Yhdistettyjen laitteiden luettelo: Voit tarkistaa verkkoosi yhdistettyjen laitteiden lukumäärän, nimet ja kunkin laitteen aiemmat tietoliikennemäärät.
  • Automaattinen kanavan valinta: Google Wifi ja Nest Wifi keräävät tietoja ympäröivistä verkkolaitteista ja päättelevät, millä Wi-Fi-kanavilla verkkosi toimii parhaiten. Langattomien verkkojen yleistyessä ja kanavien ruuhkautuessa sopivan kanavan valinta on entistä tärkeämpää.
  • Wave Control: Tällä ominaisuudella voit ottaa käyttöön ensisijaisen laitteen priorisoinnin heilauttamalla kättä ASUSin valmistaman OnHubin yläpuolella. Kun Wave Control on käytössä ja kättä heilautetaan OnHubin yläpuolella, ennalta määritellyn laitteen yhteyttä priorisoidaan määritellyn ajan.
  • Vahvempi Vieras-Wi-Fi: Luo erillinen verkko vieraidesi käyttöön. Vieraat pääsevät käyttämään internetyhteyttä ja striimauslaitteita, jotka jaat varsinaisesta Wi-Fi-verkostasi.
  • Laitetyypin mukaan räätälöity Wi-Fi: Kun meillä on yksityiskohtaista tietoa laitteistasi, voimme optimoida Google Wifin ja Nest Wifin toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sopivat Wi-Fi-asetukset vaihtelevat käyttötilanteen mukaan, joten Wi-Fi-yhteyden räätälöimiseksi meillä täytyy olla tarkkaa tietoa Google Wifi- ja Nest Wifi ‑verkkoasi käyttävien laitteiden ominaisuuksista.

Datan jakamisessa noudatetaan Googlen tietosuojakäytäntöä. Voimme esimerkiksi jakaa nimettömiä tietoja (esim. diagnostiikan virheraportteja ja koostetietoja) Google Wifin, Nest Wifin ja Google Wifi- ja Google Home ‑sovelluksen parantamiseksi sekä tuen tarjoamiseksi. Emme jaa Google Wifi- tai Nest Wifi ‑laitteilta, Google Wifi ‑sovelluksesta tai Google Home ‑sovelluksen langattoman yhteyden ominaisuuksista saatavia henkilötietojasi mainontaa varten ilman lupaasi. Huomaa, että kun käytät Google Wifiä ja Nest Wifiä Assistantilla, saatamme käyttää käyttötietoja kiinnostuksen kohteidesi selvittämiseksi mainosten personointia varten.

Tietosuoja-asetusten muuttaminen

Google Home ‑sovellus

Jos haluat muuttaa Nest Wifin tai Google Wifin tietosuoja-asetuksia (saatavilla vain, jos ohjaat Google Wifi ‑laitetta Google Home ‑sovelluksella):
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse Wi-Fi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Tietosuoja-asetukset.
  5. Aseta haluamasi asetukset päälle tai pois päältä.

Google Wifi ‑sovellus

1. Avaa Google Wifi ‑sovellus.
  2. Valitse ‑välilehti ja sitten Verkko ja yleiset.
  3. Valitse Tietosuoja.
  4. Ota haluamasi asetukset käyttöön tai poista ne käytöstä, ja valitse Tallenna.

Datan säilyttäminen

Jos olet langattoman verkon omistaja ja palautat Google Wifi- tai Nest Wifi ‑laitteen tehdasasetukset:

• Laitteen asetukset tyhjennetään ja data poistetaan. Jos palautus aloitetaan sovelluksesta, se myös poistaa laitteen Google-tililtäsi.
  • Data, joka on kerätty pilvipalveluiden tarjoamiseksi sinulle, irrotetaan tilistäsi.
  • Kaikki Google Wifi- ja Nest Wifi ‑laitteiden, Google Wifi ‑sovelluksen ja Google Home ‑sovelluksen langattoman yhteyden ominaisuuksien Google-tiliisi liittyvä data poistetaan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kun Google Wifiä ohjataan Google Wifi ‑sovelluksella: Jos olet langattoman verkon omistaja ja poistat Google-tilisi:

• Google Wifi ‑laitteen tehdasasetukset palautetaan. Jos laite on offline-tilassa, sen tehdasasetukset palautetaan seuraavan kerran, kun se on online-tilassa.
  • Kaikki Google-tiliisi liittyvät Google Wifi ‑laitteen ja Google Wifi ‑sovelluksen data poistetaan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kun Google Wifiä tai Nest Wifiä ohjataan Google Home ‑sovelluksella: Jos kuulut kotiryhmään, jossa on Google Wifi- tai Nest Wifi ‑laite, ja poistat Google-tilisi, lue alta lisää siitä, mitä tapahtuu:

• Miten Google säilyttää kerättyä dataa
  • Google Homen hakuhistoria ja äänitallenteet: Lue Google Homen tietosuoja ja yksityisyys ‑ohjeartikkelin osio Datan poistaminen.
  • Google Assistant ‑toiminta: Lue Google Assistant ‑toiminnan poistaminen.

DNS-asetukset

Google Wifi ja Nest Wifi eivät seuraa, millä verkkosivustoilla käyt, mutta DNS-palveluntarjoajasi voi liittää verkkoliikenteesi julkiseen IP-osoitteeseesi. Google Wifi ja Nest Wifi käyttävät oletusarvoisena DNS-palveluna Googlen julkista nimipalvelua. (Voit muuttaa asetusta Google Wifi- tai Google Home ‑sovelluksen verkon lisäasetuksissa.) Google ei liitä Googlen julkisen nimipalvelun tietoja Google-tiliisi. Lue lisää Googlen julkisesta nimipalvelusta ja sen tietosuojakäytännöstä.

Päivitykset ja muutokset

Pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia ominaisuuksia ja hallintatoimintoja, joilla voit käyttää Google Wifiä ja Nest Wifiä entistä paremmin. Uusien ominaisuuksien toteuttaminen voi edellyttää, että muutamme tietojen keräys-, tallennus- ja käyttötapoja.

Pyrimme selittämään kunkin ominaisuuden osalta, kuinka sen tietojen keruu, tallennus ja käyttötavat poikkeavat yllä kuvatuista tavoista.

Tämän artikkelin ei pitäisi muuttua kovin usein, mutta jos teemme siihen muutoksia, näytämme tällä sivulla muutoshistorian, josta näet, mitä on muutettu ja miksi.

Näytä arkisto