Google Nest Wifi og dit privatliv

Når du bruger vores produkter, ved vi, at du betror os dine oplysninger. Vi har forpligtet os til at beskytte og holde dine data private.

Hvis du bruger Google Nest-enheder og -tjenester til forbundne hjem, håndterer Google disse data som beskrevet i Googles privatlivspolitik og som forklaret nærmere i ofte stillede spørgsmål om privatlivspolitikken for Google Nest. Læs også Googles forpligtelse til beskyttelsen af privatliv i hjemmet.

Denne artikel går i dybden med dine valgmuligheder i forbindelse med privatliv, særligt for vores enheder og tjenester i forbindelse med Google Wifi og Nest Wifi.

Sidst ændret: 15. oktober 2019 (se arkiverede versioner)

Indsamlede oplysninger

De oplysninger, som indsamles af din Google Wifi-enhed, Nest Wifi-enhed, Google Wifi-app og Wifi-funktionerne i Google Home-appen, hjælper os med at levere den bedst mulige Wi-Fi-oplevelse. Det er vigtigt at vide, at Google Wifi-appen, Wifi-funktionerne i Google Home-appen og dine Google Wifi- og Nest Wifi-enheder ikke registrerer de websites, du besøger, eller indsamler indholdet af trafik på dit netværk. Google Wifi- og Nest Wifi-enheder indsamler dog data såsom Wi-Fi-kanal, signalstyrke og enhedstyper, der er relevante for at optimere Wi-Fi-ydeevnen. Googles politikker og servicevilkår gælder som normalt for alle Google-tjenester, du bruger (f.eks. Gmail eller Google-søgning), uanset om du bruger dem på et Google Wifi- eller Nest Wifi-netværk eller ej.

Med de enkle indstillinger for "Privatliv" i Google Wifi-appen kan du administrere tre typer af data, der indsamles: Skytjenester, statistik for Wifi-punkter og statistik for appen. Du kan se eksempler på de typer data, der administreres ved hjælp af disse indstillinger, nedenfor. Bemærk! Disse indstillinger er kun tilgængelige i Google Wifi-appen, hvis du har en selvstændig Google Wifi-enhed, hvor fabriksindstillingerne ikke er gendannet, og som ikke er parret med en Nest Wifi-enhed.

Hvis du vælger at migrere din Google Wifi-enhed til Google Home-appen, eller hvis du har en Nest Wifi-enhed, kan du bruge Google Home-appen til at administrere to typer af data, der indsamles: Skytjenester og statistik for Wifi-punkter. Nedenfor kan du se eksempler på data, der administreres ved hjælp af disse indstillinger.

Bemærk! Nogle funktioner fungerer muligvis ikke, når visse privatlivsindstillinger er deaktiveret, og nogle oplysninger (f.eks. din Google-kontos tilknytning til dit Google Wifi- eller Nest Wifi-netværk) gemmes af Google, selvom alle indstillinger for privatliv er deaktiveret.

Skytjenester
  • Sendte oplysninger fra dine tilsluttede enheder. Hvis din telefon f.eks. præsenterer sig som "Jans iPhone", registreres det af Google Wifi og Nest Wifi, som viser "Jans iPhone" på listen over tilsluttede enheder i henholdsvis Google Wifi- eller Google Home-appen.
  • Udledte oplysninger om dine tilsluttede enheder. Google Wifi og Nest Wifi ser på, hvordan enheder etablerer forbindelse til dit netværk. Dit Google Wifi- eller Nest Wifi-netværk bruger disse oplysninger til at afgøre, hvornår bestemte typer enheder opretter forbindelse til det. Hvis din telefon f.eks. ikke sender et navn, men Google Wifi og Nest Wifi kan se, at den er fremstillet af "Motorola", vises "Motorola" på listen over tilsluttede enheder i Google Wifi- eller Google Home-appen. Eksempler på udledte signaler er producentens OUI, rækkefølgen af DHCP-indstillinger og rækkefølgen af Wi-Fi-indstillinger i sonderings- og associeringsanmodninger.

Bemærk! Selvom Google Wifi og Nest Wifi benytter MAC-adresseoplysninger, der hjælper med denne identifikation, gemmer dine Google Wifi og Nest Wifi-enheder ikke MAC-adresser i skyen. MAC-adresser gemmes i stedet lokalt på din Google Wifi- eller Nest Wifi-enhed og hentes kun af Google Wifi- og Google Home-appen efter behov.

• Netværksstatus. Dette angiver, om en enhed i øjeblikket er tilsluttet dit netværk, enhedens tildelte IP-adresse og dens signalstyrke.
  • Dataforbrug. Historisk dataforbrug. Dette giver dig mulighed for at se, hvilke enheder der anvender netværksressourcer.
  • Netværksindstillinger. Disse krypteres og gemmes sikkert i skyen. Undtagelsen er din Wi-Fi-adgangskode, som kun gemmes på din Google Wifi- eller Nest Wifi-enhed. Når disse indstillinger er gemt i skyen, kan du få adgang til dem, uanset hvor du er, og uanset om dit Google Wifi- eller Nest Wifi-netværk er online eller ej.
  • Automatisk kanalvalg. Google Wifi og Nest Wifi indsamler oplysninger om dit trådløse miljø. Dine Google Wifi- og Nest Wifi-enheder søger efter andre routere i området, indsamler deres signalstyrke, Wi-Fi-kanalforbrug og sættet med understøttede 802.11-standarder. Google Wifi- og Nest Wifi-enheder indsamler ikke indholdet af eventuel kommunikation.
    Disse data hjælper Google Wifi og Nest Wifi med at forbedre Wi-Fi-kvaliteten for brugerne og deres naboer ved at reducere interferens (på grund af kanalbelastning). Dataene gør det muligt for Google Wifi og Nest Wifi at afgøre, om der er bedre kanaler at bruge, og automatisk skifte til disse kanaler.

Bemærk! Hvis du vælger at benytte dig af muligheden for at fravælge adgangspunkter for Google Placeringstjenester, indsamles der ikke data fra netværksnavne, der ender med "_nomap".

Statistikker for Wifi-punkter
  • Anonyme brugsdata. Dette hjælper os med at forbedre alle Google Wifi- og Nest Wifi-produkter. Eksempler på de typer data, vi indsamler, omfatter samlede tal for brug af WAN-type (DHCP, Statisk IP, PPPoE) og gennemsnitlig downloadtid for opdateringer.
  • Nedbrudsrapporter. Disse fortæller os, hvornår Google Wifi- og Nest Wifi-softwaren holder op med at fungere korrekt, så vi kan forhindre det i at ske fremover. Rapporterne kan indeholde oplysninger som f.eks. staksporing, nedbrudstyper, og hvilken softwareversion du bruger.
  • Oplysninger om Wifi-punktets ydeevne. Dette omfatter, hvor lang tid det tager at starte op, CPU-brug og hukommelsesforbrug.
Appstatistik
(gælder kun Google Wifi-appen)
  • Anonym brug af Google Wifi-appen. For eksempel hvor ofte de enkelte funktioner bruges, eller hvor ofte hvert skærmbillede vises. Dette hjælper os med at forbedre brugeroplevelsen i Google Wifi-appen. Få flere oplysninger om sikkerhedsforanstaltninger for data i Google Analytics.
  • Nedbrudsrapporter for Google Wifi-appen. Disse rapporter omfatter oplysninger om, f.eks. hvor ofte appen oplever nedbrud, og hvad der forårsagede nedbruddet. Disse oplysninger gemmes også i Google Analytics og hjælper os med at forbedre brugeroplevelsen i Google Wifi-appen.

Vil du fravælge nogle af de ovenstående kategorier?

Nest Wifi og din Google-assistent

Google Assistent er indbygget i Nest Wifi-punktet. Få flere oplysninger om data, der indsamles af enheder, som fungerer sammen med Google Assistent, og hvilke indstillinger, du har til rådighed:

Sådan sender du feedback

Du kan vælge at sende feedback til os, hvis du bruger Google Wifi-appen. De oplysninger, du deler med Google, når du sender feedback eller en diagnosticeringsrapport via Google Wifi-appen, omfatter:

• Google Wifi-enhedslogfiler. Disse omfatter meddelelser fra operativsystemet og processer på kerneniveau. Før logfilerne sendes til Google, renses de, så personlige oplysninger som f.eks. MAC-adresser, mailadresser, webadresser og unikke id'er fjernes eller erstattes.
  • Bemærk! Når du bruger indstillingen Send feedback (i stedet for Send diagnosticeringsrapport), medtages logfilerne for Google Wifi-appen også.

Du kan også vælge at sende os feedback via Google Home-appen. Hvis du bruger Google Home-appen og sender feedback, kan du få flere oplysninger om de informationer, du deler med Google, her

Sådan hjælper skytjenester dig

Hovedparten af de data, som Google Wifi og Nest Wifi indsamler, anvendes af skytjenester, der er en gruppe funktioner, som hjælper Google Wifi med at sikre, at dit netværk fungerer optimalt. For at levere en smart trådløs oplevelse indsamles der data fra dine Google Wifi- og Nest Wifi-enheder, Google Wifi-appen samt Wifi-funktioner i Google Home-appen. Dette gør det muligt for os at give dig oplysninger i realtid om dit netværk og aktiverer funktioner, der er afhængige af skytjenester som f.eks:

• Netværkstjek: Test download- og uploadhastighederne for din internetforbindelse for at få indsigt og sørge for, at alt fungerer korrekt.
  • Flere indsigtskort: Se opdateringer om netværkets effektivitet for hver Google Wifi- eller Nest Wifi-enhed. Her kan du se, hvornår dit netværk er offline eller ikke yder optimalt, samt vejledninger til at løse problemerne.
  • Liste over tilsluttede enheder: Se, hvor mange enheder der har forbindelse til dit netværk, hvad det er for nogle enheder, og hvor mange data de hver især har brugt historisk set.
  • Automatisk kanalvalg: Google Wifi og Nest Wifi indsamler oplysninger om dit omgivende spektrale miljø og bruger dem til at identificere de trådløse kanaler, der giver dig en optimal ydelse. Efterhånden som trådløse miljøer bliver mere og mere overfyldte (med flere naboer, der aktivt bruger trådløse netværk), bliver det stadigt vigtigere at vælge den bedste kanal.
  • Styring med håndbevægelser: Dette giver dig mulighed for at aktivere Prioriteret enhed med en enkelt håndbevægelse over din OnHub fra ASUS. Når styring med håndbevægelser er aktiveret, prioriterer OnHub automatisk den forudvalgte enhed i det forudindstillede tidsrum, hver gang du fører hånden over din OnHub.
  • Mere robust gæste-Wi-Fi: Opret et særligt netværk til dine gæster. Gæster kan gå online og finde streamingenheder, som du stiller til rådighed via dit primære Wi-Fi-netværk.
  • Skræddersyet Wi-Fi via enhedsklassifikation: Når vi kender dine enheder ned til mindste detalje, kan vi optimere Google Wifi og Nest Wifi, så de yder bedst muligt. Når det gælder Wi-Fi, er der ikke én indstilling, der passer til alle, så for at kunne skræddersy din Wi-Fi-forbindelse, har vi brug for at forstå mulighederne og nuancerne i de enheder, der opretter forbindelse til dit Google Wifi- og Nest Wifi-netværk.

Data deles i henhold til Googles privatlivspolitik. Vi kan bl.a. dele anonymiserede data (f.eks. diagnosticeringsrapporter og samlede metrics) for at forbedre Google Wifi, Nest Wifi, Google Wifi-appen og Google Home-appen samt til supportformål. Vi deler ikke personlige oplysninger fra dine Google Wifi- eller Nest Wifi-enheder, Google Wifi-appen eller Wifi-funktionerne i Google Home-appen til annonceformål uden dit samtykke. Bemærk! Når du interagerer med Google Wifi og Nest Wifi via Google Assistent, bruger vi muligvis disse interaktioner som en indikation af dine interesser i forbindelse med annoncetilpasning.

Skift privatlivsindstillinger

Google Home-appen

Sådan ændrer du privatlivsindstillingerne for Nest Wifi eller Google Wifi (kun tilgængelig, hvis du administrerer din Google Wifi-enhed i Google Home-appen):
  1. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Vælg Wi-Fi .
  3. Vælg Indstillinger .
  4. Vælg Privatlivsindstillinger
  5. Slå de ønskede indstillinger til eller fra.

Google Wifi-appen

1. Åbn Google Wifi-appen.
  2. Tryk på fanen efterfulgt af Netværk og generelt.
  3. Tryk på Privatliv.
  4. Slå de ønskede indstillinger TIL eller FRA, og tryk derefter på Gem.

Dataopbevaring

Hvis du er ejer af Wi-Fi-netværket, og du gendanner fabriksindstillingerne på din Google Wifi- eller Nest Wifi-enhed:

• Ryddes alle data og indstillinger fra enheden. Hvis gendannelsen udløses via appen, fjernes enheden også fra din Google-konto.
  • Fjernes tilknytningen til din konto for alle data, der er indsamlet for at levere skytjenester.
  • Alle data fra Google Wifi- og Nest Wifi-enheder, Google Wifi-appen og Wifi-funktioner i Google Home-appen, der er relateret til din Google-konto, slettes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik

Når dit Google Wifi administreres via Google Wifi-appen: Hvis du er ejer af Wi-Fi-netværket, og du sletter din Google-konto, sker følgende:

• Din Google Wifi-enheds fabriksindstillinger gendannes. Hvis enheden ikke er online, gendannes fabriksindstillingerne, næste gang der oprettes forbindelse.
  • Alle data fra din Google Wifi-enhed og Google Wifi-app, der er relateret til din Google-konto, slettes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Når Google Wifi eller Nest Wifi administreres via Google Home-appen: Hvis du er medlem af et hjem, der indeholder Google Wifi- eller Nest Wifi-enheden, og du sletter din Google-konto, kan du få flere oplysninger om, hvad der sker, nedenfor:

• Sådan opbevarer Google de data, vi indsamler
  • Google Home-søgehistorik og -stemmeoptagelser: Se Sletning af data på siden om datasikkerhed og privatliv i forbindelse med Google Home
  • Aktivitet i Google Assistent: Se Slet din aktivitet i Google Assistent

DNS-indstillinger

Google Wifi og Nest Wifi registrerer ikke de websites, du besøger, men din DNS-udbyder kan muligvis knytte din webtrafik til din offentlige IP-adresse. Google Wifi og Nest Wifi angiver Googles offentlige DNS-tjeneste som din standard-DNS-udbyder. (Denne indstilling kan ændres under Avancerede netværksindstillinger i henholdsvis Google Wifi- eller Google Home-appen). Google knytter ikke oplysninger fra Googles offentlige DNS-tjeneste til din Google-konto. Få flere oplysninger om Googles offentlige DNS-tjeneste og dens strategier til beskyttelse af personlige oplysninger.

Opdateringer og ændringer

Vi arbejder konstant på nye funktioner og indstillinger, der hjælper dig med at få mere ud af Google Wifi og Nest Wifi. Det er muligt, at vi for at implementere disse nye funktioner skal ændre den måde, data indsamles, gemmes og bruges på.

Vores hensigt for disse typer funktioner er at forklare, hvordan de indsamler, gemmer eller anvender data på en måde, der adskiller sig fra det, vi beskriver her.

Hvis der foretages ændringer i denne artikel, hvilket burde ske sjældent, vil en revisionsoversigt være tilgængelig på denne side, så du kan se, hvad der er ændret og hvorfor.

Se arkiv