To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Verkkoyhteyden nopeuden testaaminen

Voit testata internetin lataus- ja lähetysnopeutta Google Home ‑sovelluksella.

Google Home ‑sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Wi-Fi  ja sitten valitse Verkko-kohdasta Testaa nopeus.

Huom. Voit katsoa aiempien nopeustestien tulokset valitsemalla Wi-Fi  ja sitten Verkko. Tulokset näkyvät alareunassa.

Google Assistantilla

Sano "Ok, Google, mikä on internetyhteyteni nopeus?"

Ominaisuus on saatavilla, kun käytät Google Nest Wifiä tai Google Wifiä Home-sovelluksella. Lue lisää Voice Matchin käyttöönotosta ja laitteiden ohjaamisesta äänikomennoilla.

Tulosten tulkinta

Internetyhteyden nopeustesti mittaa lataus- ja lähetysnopeuksia reitittimestä tai ensisijaisesta Wifi-pisteestä.

Latausnopeus

Tämä kertoo, kuinka nopeasti verkkosi voi vastaanottaa dataa verkon palvelimilta tietyn ajan sisällä. Latausnopeus ilmoitetaan megabitteinä sekunneissa (Mbit/s). Tämä on yleensä se, minkä ajatellaan olevan "internetyhteyden nopeus". Jos sinulla on nopea yhteys, vastaanotat enemmän dataa lyhyemmässä ajassa. Jos latausnopeus on hyvä, esimerkiksi videoiden striimaus, verkkopelit ja selaaminen toimivat sujuvammin.

Huomioitavaa:

• Latausnopeutesi riippuu internetpalveluntarjoajalta hankkimastasi liittymästä. Joidenkin liittymien enimmäisnopeus on 10 Mbit/s, kun taas toisten enimmäisnopeus on jopa 1 000 Mbit/s.
  • Puhelimet ja jotkin muut laitteet eivät välttämättä voi ladata tietoja yhtä nopeasti kuin tietokoneet. Myös laitteen malli ja versio vaikuttavat latausnopeuteen.

Mitä latausnopeudella voi tehdä

Latausnopeus

Megabittejä sekunnissa (Mbit/s) Arvio Mihin voit käyttää yhteyttä
100 Mbit/s tai enemmän Huippunopea Voit striimata 4K-videoita useilla laitteilla, pelata verkkopelejä kaveriesi kanssa tai osallistua videokonferenssiin – voit jopa tehdä näitä kaikkia samaan aikaan.
50 Mbit/s tai enemmän Salamannopea Voit striimata 4K-videoita, osallistua videokonferensseihin ja pelata verkkopelejä useilla laitteilla samanaikaisesti.
25 Mbit/s tai enemmän Melko nopea Voit striimata HD-videoita luotettavasti useilla laitteilla samanaikaisesti.
13 Mbit/s tai enemmän Hyvä Voit striimata muutamia HD-videoita samanaikaisesti. Tällainen yhteys sopii parhaiten pienille käyttäjämäärille, vaikka se riittääkin useille käyttäjille kohtuullisesti.
7 Mbit/s tai enemmän Kohtuullinen Voit striimata yhtä HD-videota kerrallaan. Jos videoita striimataan samanaikaisesti useilla laitteilla, niitä joudutaan ehkä puskuroimaan.
3 Mbit/s tai enemmän Hitaanpuoleinen Voit striimata SD-videota yhdellä laitteella.
Alle 3 Mbit/s Heikko Verkkoselaamisen pitäisi onnistua hyvin, mutta videot voivat latautua hitaasti.

Mitä tehdä, jos odotit toisenlaisia tuloksia

• Kokeile tehdä testi uudelleen. Heikot tulokset voivat johtua internetin tai internetpalveluntarjoajasi verkon ruuhkista, joita voi esiintyä esimerkiksi päivällisaikaan. Kun verkko ruuhkautuu, data siirtyy hitaammin.
  • Poista käytöstä ensisijainen laite. Toiminto varaa kaistanleveyttä ensisijaiseksi määritetyn laitteen käyttöön, mikä heikentää verkkotarkistuksen tuloksia.
  • Suorita mesh-testi ja tarkista, onko verkossasi ongelmia.
  • Kysy internetpalveluntarjoajaltasi, onko internetpalvelussa yhteyshäiriöitä tai ongelmia.

Latausnopeuden laskutapa

Google Home ‑sovellus mittaa latausnopeutesi laskemalla, kuinka paljon dataa reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteesi ja Googlen palvelimien välillä voidaan lähettää ja vastaanottaa tietyn ajan kuluessa. Uskomme, että suosittujen palvelimien , kuten YouTuben, käyttäminen mittauksissa lähimpänä olevien palvelimien sijaan antaa luotettavamman kuvan internetyhteytesi toimivuudesta tavallisessa käytössä.

Jos latausnopeutesi on esimerkiksi 45 Mbit/s, se tarkoittaa että

YouTuben palvelimilta voidaan siirtää kotiisi 45 megabittiä dataa yhdessä sekunnissa.

Huom.

• Nopeustestit antavat latausnopeudestasi vain  tilannekuvan, johon vaikuttaa internetinkäyttösi paikka ja ajankohta. Nopeus ei välttämättä ole sama ja se voi vaihdella, kun teet verkossa erilaisia asioita.
  • Huomioi myös verkon ruuhkautuminen. Latausnopeutesi voi siis olla yli tai alle nopeustestin tuloksen riippuen siitä, miten ja milloin sinä ja muut käyttäjät käytätte internetiä.

Lähetysnopeus

Lähetysnopeus kertoo, kuinka nopeasti verkkosi voi lähettää dataa palvelimelle. Lähetysnopeus on tärkeä, jos haluat esimerkiksi pelata verkkopelejä, soittaa video- tai äänipuheluja tai ladata verkkoon suuria tiedostoja, kuten YouTube-videoita tai valokuvien varmuuskopioita. Lähetysnopeus mitataan megabitteinä sekunnissa (Mbit/s).

Internetyhteyden vaikutus suorituskykyyn

Vaikka reitittimesi olisi maailman paras, yhteytesi voi toimia hitaasti, jos internetpalveluntarjoajan tarjoama yhteys on hidas.

Miksi muiden nopeustestien tulokset ovat erilaisia?

Useimmat nopeustestit mittaavat oman laitteesi ja palvelimen välisen nopeuden. Tällöin tulokset vaihtelevat kahden tekijän mukaan:
  1. Oma sijaintisi
  2. Palvelimen sijainti.

Jotkin testit valitsevat automaattisesti sinua lähimpänä olevan palvelimen, kun taas toiset antavat sinun valita testissä käytettävän palvelimen.

Joka tapauksessa yksi asia on varma: etäisyydellä on väliä. Jos testiin käytetään lähellä olevaa palvelinta, tulokset ovat parempia. Jos siihen käytetään kaukana olevaa palvelinta, tulokset ovat heikompia. Tämän vaihtelun vuoksi tulokset eivät välttämättä vastaa tavallista internetinkäyttöäsi.

Google mittaa tästä syystä Wifi-pisteittesi ja Googlen palvelimien välisen nopeuden. Uskomme, että suosittujen palvelimien (esim. YouTuben) käyttäminen mittauksissa antaa luotettavamman kuvan internetyhteytesi toimivuudesta tavallisessa käytössä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Wifi-pisteiden välisen mesh-yhteyden testaaminen
Yhdistettyjen laitteiden Wi-Fi-nopeuden testaaminen
Hitaan verkon ongelmanratkaisu Google Nest Wifillä tai Google Wifillä