To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Återställa standardinställningarna på Wifi-enheten

Om du återställer standardinställningarna på en Google Nest Wifi Pro- eller Google Wifi-enhet raderas alla aktuella inställningar och all data. Denna data raderas permanent. När du har återställt standardinställningarna måste du konfigurera routern och åtkomstpunkterna på nytt.

Obs! Om du hanterar dina enheter i Google Wifi-appen och återställer routern eller åtkomstpunkterna till standardinställningarna måste du använda Google Home-appen när du konfigurerar dem på nytt. Läs mer om ändringar i Google Wifi-appen.

You might perform a factory reset when you want to:

• Give your router or point to someone else
  • Return the device
  • Erase all information from your router or point
  • Start fresh and set up your router or point(s) from scratch

Note: A factory reset can take several minutes and will interrupt your internet access. After reset, you'll need to set up your devices again.

Innan du återställer standardinställningarna

Om du återställer nätverket till standardinställningarna raderas din data och dina inställningar. Om du vill spara inställningarna för ett nytt nätverk antecknar du nätverkets namn och lösenord och eventuella anpassade inställningar eller detaljer som du har lagt till.

Exempel:

Olika sätt att återställa enheten till standardinställningarna

Du kan återställa enheten till standardinställningarna via följande:
Google Home-appen Google Wifi-appen Återställningsknappen på enheten
Kompatibla enheter Enheter som har konfigurerats i Google Home-appen Enheter som har konfigurerats i Google Wifi-appen Alla Wifi-enheter
När ska den här metoden användas? Rekommendation: Återställ standardinställningarna via appen om möjligt. Enheterna är inte tillgängliga i appen.
Resultat
  • Routern eller åtkomstpunkterna återställs till standardinställningarna.
  • Data på routern eller Wifi-åtkomstpunkterna samt i Google Home- eller Google Wifi-appen, inklusive aktuella inställningar och information som används i molntjänster), raderas.
  • Dessutom tas routern eller åtkomstpunkterna omedelbart bort från Google-kontot.
  • Routern eller åtkomstpunkterna återställs till standardinställningarna.
  • Informationen raderas från routern eller åtkomstpunkten, men inte i appen eller molnet.
  • Enheten och nätverket visas fortfarande i appen.
  • Google raderar automatiskt app- och molndata efter sex månader. Nästa gång du ansluter enheten måste du konfigurera den på nytt.
    • Obs! Data raderas även när enheten är avstängd eller frånkopplad från internet i sex månader.

Varför har enheten återställts till standardinställningarna?

Om Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten är avstängd eller frånkopplad från internet i sex månader återställs enheten till standardinställningarna nästa gång den ansluts till internet och app- och molndata raderas automatiskt av Google.

Återställa åtkomstpunktens standardinställningar med Google Home-appen

Återställa standardinställningarna på routern och alla åtkomstpunkter

Om du återställer enheterna med appen raderas alla inställningar och all data från Wifi-routern och åtkomstpunkterna, molntjänsterna och Google Home-appen. Dessutom tas routern och Wifi-åtkomstpunkterna bort från Google-kontot.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck på routern som är ansluten till modemet.
  4. Tryck på Inställningar Återställ nätverkets standardinställningar Återställ standardinställningarna.

Obs! Routern är den enhet som du konfigurerade först och som är ansluten till modemet. Om du bara vill återställa routern, som är ansluten till modemet, följer du anvisningarna för att återställa enheterna till standardinställningarna med Google Home-appen och väljer sedan Min enhet är inte tillgänglig i Google Home-appen.

Återställa åtkomstpunktens standardinställningar

Om du återställer en åtkomstpunkt med appen raderas alla inställningar och all data från åtkomstpunkten, molntjänsterna och Google Home-appen. Dessutom tas den Wifi-enheten bort från Google-kontot.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Återställ Wifi-åtkomstpunktens standardinställningar Återställ standardinställningarna.

Återställa enheternas standardinställningar med Google Wifi-appen

Återställa standardinställningarna på den primära åtkomstpunkten och alla andra åtkomstpunkter

Om du återställer Google Wifi-återkomstpunkterna med Wifi-appen raderas alla inställningar och all data från Wifi-åtkomstpunkterna, molntjänsterna och Google Wifi-appen. Dessutom tas Wifi-åtkomstpunkterna bort från Google-kontot, och nätverket tas bort från Google Wifi-appen.

Obs! Om du hanterar dina enheter i Google Wifi-appen och återställer routern eller åtkomstpunkterna till standardinställningarna måste du använda Google Home-appen när du konfigurerar dem på nytt. Läs mer om ändringar i Google Wifi-appen.

Om du har migrerat Google Wifi-nätverket till Google Home-appen följer du anvisningarna för Google Home-appen i stället.

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på fliken Inställningar och åtgärder Närverk och allmänt.
  3. Tryck på Wifi-åtkomstpunkt(er) under Nätverk.
  4. Tryck på Återställ standardinställningar. Bekräfta på nästa skärm genom att trycka på Återställ standardinställningarna.
  5. Wifi-åtkomstpunkterna blinkar blått en stund och börjar sedan lysa med fast blått sken. Återställningen kan ta upp till tio minuter. Det går inte att lägga till Wifi-åtkomstpunkterna i det nya nätverket förrän återställningen är klar.
  6. När det är klart står det Återställningen är klar i appen och Google Wifi-åtkomstpunkterna blinkar långsamt blått. Det betyder att de är klara att konfigureras.
  7. Konfigurera åtkomstpunkterna på nytt enligt anvisningarna om att konfigurera Google Wifi i Google Home-appen.

Återställa en enskild Wifi-åtkomstpunkts standardinställningar

Om du vill återställa standardinställningarna på en enskild Wifi-åtkomstpunkt följer du anvisningarna för att återställa åtkomstpunkten med återställningsknappen på enheten.

Obs! Om du återställer Wifi-åtkomstpunktens standardinställningar kan du bara konfigurera den på nytt i Google Home-appen.

Återställa routern eller åtkomstpunkten med återställningsknappen på enheten

Börja med att kontrollera vilken Wifi-enhet du har.

Google Nest Wifi Pro-router
Återställningsknappen sitter på routerns undersida. Titta efter en cirkel som etsats in på undersidan och gör sedan följande:
  1. Håll återställningsknappen nedtryckt i 12 sekunder. Lampan blinkar först gult och börjar sedan lysa med ett fast gult sken. Släpp knappen när lampan lyser gult.
  2. Återställningsprocessen påbörjas och kan ta upp till fem minuter. Dra inte ur kontakten medan återställningen pågår.
  3. När återställningen är klar blinkar lampan på routern först vitt och sedan blått för att visa att den är klar att konfigurera.
  4. Enheten visas fortfarande i Google Home-appen när återställningen är klar. Om du vill ta bort den följer du anvisningarna för att återställa standardinställningarna med appen. Om du vill konfigurera den på nytt lägger du till enheten i det befintliga nätverket igen eller skapar ett nytt.
Nest Wifi-router Nest Wifi-router

Återställningsknappen sitter på routerns undersida. Titta efter en cirkel som etsats in på undersidan och gör sedan följande:

1. Håll återställningsknappen intryckt i tio sekunder. Lampan blinkar först gult och börjar sedan lysa med ett fast gult sken. Släpp knappen när lampan lyser gult.
  2. Återställningen påbörjas och kan ta upp till tio minuter. Dra inte ur kontakten medan återställningen pågår.
  3. När återställningen är klar blinkar lampan på routern vitt.
  4. Enheten visas fortfarande i Google Home-appen när återställningen är klar. Om du vill ta bort den följer du anvisningarna för att återställa standardinställningarna med appen. Om du vill konfigurera den på nytt lägger du till enheten i det befintliga nätverket igen eller skapar ett nytt nätverk.

Om du återställer standardinställningarna med knappen på maskinvaran raderas alla inställningar och all data från enheten. All data som Google har samlat in och analyserat för molntjänster blir däremot kvar. Google raderar din molndata automatiskt efter sex månader. Du kan alltid ta bort denna data genom att återställa standardinställningarna med Google Home-appen, även om nätverket är offline.

Nest Wifi point Nest Wifi-åtkomstpunkt

Återställningsknappen sitter på åtkomstpunktens undersida. Titta efter en cirkel som etsats in på undersidan och gör sedan följande:

1. Håll åtkomstpunktens återställningsknapp intryckt.
  2. Efter cirka fem sekunder påbörjas återställningen av standardinställningarna på enheten. Fortsätt att hålla knappen intryckt i cirka tio sekunder, tills det spelas upp ett ljud som signalerar att enheten återställs.
  3. Enheten visas fortfarande i Google Home-appen när återställningen är klar. Om du vill ta bort den och ditt tidigare nätverk följer du anvisningarna för att återställa standardinställningarna med appen.

Om du återställer standardinställningarna med knappen på maskinvaran raderas alla inställningar och all data från enheten. All data som Google har samlat in och analyserat för molntjänster blir däremot kvar. Google raderar din molndata automatiskt efter sex månader. Du kan alltid ta bort denna data genom att återställa standardinställningarna med Google Home-appen.

Google Wifi point Google Wifi-åtkomstpunkt

Obs! Om du hanterar dina enheter i Google Wifi-appen och återställer routern eller åtkomstpunkterna till standardinställningarna måste du använda Google Home-appen när du konfigurerar dem på nytt. Läs mer om ändringar i Google Wifi-appen.

The factory reset button is a circle etched into either the bottom or back of the device.

1. Press and hold the factory reset button for 10 seconds. The light will flash orange, then turn solid blue. When the light is solid blue, release the button.
  2. The reset process will start, which can take up to 10 minutes. Don't unplug the power cord during this process.
  3. When the factory reset is complete, the light will change from solid blue to pulsing blue to indicate it's ready for setup.
  4. After the device has been reset, the device will still appear in the Google Home or Google Wifi app. To remove the device and your previous network, follow the instructions for app factory reset.

If the firmware on your Google Wifi point is earlier than 13729.57.27:

1. Unplug your point from the power source.
  2. Press, then hold the factory reset button on the device. While holding down the button, plug the power cable back in. Continue pressing the button for about 10 seconds. Your point will flash white, then blue. When it flashes blue, you can release the button.
  3. The point will continue flashing blue for about 45 seconds, then turn solid blue. This process can take up to 10 minutes.
  4. Wait up to 10 minutes for the device to fully reset.
  5. Once complete, your point will pulse blue to indicate it's ready for setup.
  6. After the device has been reset, the device will still appear in the Google Home or Google Wifi app. To remove the device and your previous network, follow the instructions for app factory reset.
  7. If you have reset your primary point (router), you'll need to set up a new network and add any points again using the Google Home app.

Note: If you hold the button for more than 15 seconds, the device will start flashing orange and won't factory reset. In this case, unplug and try again.

The hardware button factory reset will delete all current settings and data from your device. However, all data Google has collected and analyzed for Cloud services will remain. After 6 months, Google will automatically delete this Cloud data. You can always remove this data by performing a factory reset to your device with the Google Home app.

OnHub device OnHub
  1. Dra ur kontakten till nätadaptern från OnHub.
  2. Här sitter återställningsknappen.
    • OnHub från TP-Link: Vrid det yttre höljet moturs och lyft sedan på det. Återställningsknappen sitter ovanför strömporten.
    • OnHub från ASUS: Återställningsknappen sitter ovanför USB-porten på enhetens baksida.
  3. Tryck in återställningsknappen med ett gem och håll den intryckt. Sätt i strömkabeln igen med knappen nedtryckt. Fortsätt hålla återställningsknappen intryckt i omkring tio sekunder.
    • Obs! Om du trycker för länge på knappen (mer än 15 sekunder) börjar enheten blinka rött och då återställs inte standardinställningarna. Dra i så fall ur kontakten och försök igen.
  4. Återställningen påbörjas och kan ta upp till tio minuter. Koppla inte bort OnHub från strömkällan under tiden.
  5. Ett pulserande blått sken visar när det är klart.
  6. Enheten visas fortfarande i Google Home- eller Google Wifi-appen när återställningen är klar. Om du vill ta bort den och ditt tidigare nätverk därifrån följer du anvisningarna för att återställa standardinställningarna med appen.

Obs! Från och med den 11 januari 2023 stöds inte längre OnHub.