To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Tilbakestill Wifi-enheten til fabrikkstandard

Hvis du tilbakestiller Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-enhetene dine til fabrikkstandard, slettes alle gjeldende innstillinger og data. Slettede data er borte for alltid. Når du har tilbakestilt en enhet til fabrikkstandard, må du konfigurere ruteren og punktene på nytt.

Viktig: Hvis du bruker Google Wifi-appen til å administrere enhetene dine og tilbakestille ruteren eller punktene, må du bruke Google Home-appen til å konfigurere dem på nytt. Finn ut mer om endringer i Google Wifi-appen.

Tilbakestill enheten til fabrikkstandard når du vil

• gi bort ruteren eller punktet til en annen person
  • returnere enheten
  • slette all informasjon fra ruteren eller punktet
  • starte på nytt og konfigurere ruteren eller punktene fra grunnen av

Merk: En tilbakestilling til fabrikkstandard kan ta flere minutter, og dette avbryter internettilgangen din. Etter tilbakestillingen må enhetene konfigureres på nytt.

Før du tilbakestiller til fabrikkstandard

Når du tilbakestiller nettverket ditt til fabrikkstandard, slettes dataene og innstillingene dine. Hvis du vil overføre disse innstillingene til et nytt nettverk, må du notere deg nettverksnavnet og -passordet og eventuelle egendefinerte innstillinger eller detaljer du har lagt til.

Eksempler:

Måter å tilbakestille enheten til fabrikkstandard på

Du kan tilbakestille enheten til fabrikkstandard på følgende måter:
Google Home-appen Google Wifi-appen Knapp for tilbakestilling til fabrikkstandard på enheten
Kompatible enheter Enheter som er konfigurert i Google Home-appen Enheter som er konfigurert i Google Wifi-appen Alle Wifi-enheter
Når denne metoden skal brukes Anbefalt: Bruk tilbakestillingen i appen når det er mulig. Enhetene dine er ikke tilgjengelige i appen.
Resultater
  • Ruteren eller punktene blir tilbakestilt til fabrikkstandard.
  • Data fra ruteren eller Wifi-punktene og Google Home-appen eller Google Wifi-appen (inkludert gjeldende innstillinger og all informasjon som brukes for skytjenester) blir slettet.
  • Ruteren eller punktene blir også fjernet fra Google-kontoen din umiddelbart.
  • Ruteren eller punktene blir tilbakestilt til fabrikkstandard.
  • Dette sletter informasjon fra ruteren eller punktene, men ikke fra appen eller nettskyen.
  • Enheten og nettverket vises fortsatt i appen.
  • Etter seks måneder sletter Google automatisk appdataene og skydataene. Neste gang du kobler til enheten din, må du utføre konfigureringsprosessen på nytt.
    • Merk: Data slettes også etter at enheten har vært av eller koblet fra internett i seks måneder.

Hvorfor tilbakestilte enheten min seg til fabrikkstandard?

Hvis Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten er slått av eller koblet fra internett i seks måneder, tilbakestilles den automatisk neste gang den kobler seg til internett, og Google sletter appdataene og skydataene automatisk.

Tilbakestill enhetene dine til fabrikkstandard med Google Home-appen

Tilbakestill ruteren og alle punktene til fabrikkstandard

Hvis du tilbakestiller enhetene dine fra appen, slettes alle innstillinger og data fra Wifi-ruteren og -punktene, skytjenestene og Google Home-appen. Denne handlingen fjerner også ruteren og Wifi-punktene fra Google-kontoen din.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk på ruteren som er koblet til modemet.
  4. Trykk på Innstillinger Tilbakestill nettverket til fabrikkstandard Tilbakestill til fabrikkstandard.

Merk: Ruteren er enheten du opprinnelig konfigurerte, og er koblet til modemet ditt. Hvis du bare vil tilbakestille ruteren til fabrikkstandard (den som er koblet til modemet ditt), følger du veiledningen for å tilbakestille enhetene dine til fabrikkstandard med Google Home-appen. Velg deretter Enheten min er ikke tilgjengelig i Google Home-appen.

Tilbakestill punktet til fabrikkstandard

Hvis du tilbakestiller et punkt fra appen, slettes alle innstillinger og data fra punktet, skytjenestene og Google Home-appen. I tillegg fjernes den Wifi-enheten fra Google-kontoen din.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Trykk på Innstillinger Tilbakestill Wifi-punktet til fabrikkstandard Tilbakestill til fabrikkstandard.

Tilbakestill enhetene dine med Google Wifi-appen

Tilbakestill hovedpunktet og alle andre punkter til fabrikkstandard

Hvis du tilbakestiller Google Wifi-punktene dine fra Wifi-appen, slettes alle innstillinger og data fra Wifi-punktene, skytjenestene og Google Wifi-appen. Wifi-punktene fjernes også fra Google-kontoen din, og nettverket ditt fjernes fra Google Wifi-appen.

Viktig: Hvis du bruker Google Wifi-appen til å administrere enhetene dine og tilbakestille ruteren eller punktene, må du bruke Google Home-appen til å konfigurere dem på nytt. Finn ut mer om endringer i Google Wifi-appen.

Hvis du har overført Google Wifi-nettverket ditt til Google Home-appen, må du følge veiledningen for Google Home-appen i stedet:

1. Åpne Google Wifi-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og handlinger-fanen Nettverk og generelt.
  3. Under «Nettverk» trykker du på Wifi-punkt.
  4. Trykk på Tilbakestill til fabrikkstandard. Trykk på Tilbakestill til fabrikkstandard på neste skjermbilde for å bekrefte.
  5. Wifi-punktet blinker blått og lyser deretter blått kontinuerlig. Denne prosessen kan ta opptil 10 minutter. Du kan ikke legge til Wifi-punktene i et nytt nettverk før tilbakestillingen er fullført.
  6. Når den er fullført, står det «Tilbakestillingen er fullført» i appen, og Google Wifi-punktene blinker sakte blått for å vise at de er klare for konfigurering.
  7. For å konfigurere punktene på nytt, følg trinnene for å konfigurere Google Wifi i Google Home-appen.

Tilbakestill ett Wifi-punkt til fabrikkstandard

Hvis du vil tilbakestille ett enkelt Wifi-punkt, følger du veiledningen for å tilbakestille punktet ditt med knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard på enheten.

Merk: Hvis du tilbakestiller Wifi-punktet til fabrikkstandard, kan du bare konfigurere det igjen i Google Home-appen.

Tilbakestill ruteren eller punktet til fabrikkstandard via knappen på enheten

Google Nest Wifi Pro-ruter
Knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard finner du på undersiden av ruteren. Se etter en sirkel som er risset inn på undersiden, og følg denne veiledningen:
  1. Hold tilbakestillingsknappen inne i 12 sekunder. Lyset blinker gult og lyser deretter gult kontinuerlig. Slipp knappen når det lyser gult kontinuerlig.
  2. Tilbakestillingsprosessen starter. Den kan ta opptil 5 minutter. Ikke koble fra strømledningen mens prosessen pågår.
  3. Når tilbakestillingen er fullført, blinker lyset på ruteren hvitt – og deretter blått – for å indikere at enheten er klar for konfigurering.
  4. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home-appen. Hvis du vil fjerne enheten, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen. Hvis du vil konfigurere enheten på nytt, legger du den til i det eksisterende nettverket igjen – eller oppretter et nytt nettverk.
Nest Wifi-ruter Nest Wifi-ruter

Knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard finner du på undersiden av ruteren. Se etter en sirkel som er risset inn på undersiden, og følg denne veiledningen:

1. Hold tilbakestillingsknappen inne i 10 sekunder. Lyset blinker gult og lyser deretter gult kontinuerlig. Slipp knappen når det lyser gult kontinuerlig.
  2. Tilbakestillingsprosessen starter. Den kan ta opptil 10 minutter. Ikke koble fra strømledningen mens prosessen pågår.
  3. Når tilbakestillingen er fullført, blinker lyset på ruteren hvitt.
  4. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home-appen. Hvis du vil fjerne enheten, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen. Hvis du vil konfigurere enheten på nytt, legger du den til i det eksisterende nettverket igjen. Alternativt kan du opprette et nytt nettverk.

Når du tilbakestiller til fabrikkstandard med maskinvareknappen, slettes alle innstillinger og data fra enheten. Data Google har samlet inn og analysert for skytjenester, slettes imidlertid ikke. Etter seks måneder sletter Google automatisk disse skydataene. Du kan når som helst fjerne disse dataene ved å tilbakestille til fabrikkstandard fra Google Home-appen, selv på nettverket som er frakoblet.

Nest Wifi point Nest Wifi-punkt

Knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard finner du på undersiden av punktet. Se etter en sirkel som er risset inn på undersiden, og følg denne veiledningen:

1. Hold inne tilbakestillingsknappen på punktet.
  2. Etter ca. fem sekunder begynner enheten å tilbakestilles til fabrikkstandard. Ikke slipp knappen før du hører en lyd som bekrefter at enheten tilbakestilles. Dette skjer etter ca. ti sekunder.
  3. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home-appen. Hvis du vil fjerne enheten og det forrige nettverket, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen.

Når du tilbakestiller til fabrikkstandard med maskinvareknappen, slettes alle innstillinger og data fra enheten. Data Google har samlet inn og analysert for skytjenester, slettes imidlertid ikke. Etter seks måneder sletter Google automatisk disse skydataene. Du kan når som helst fjerne disse dataene ved å tilbakestille til fabrikkstandard fra Google Home-appen.

Google Wifi point Google Wifi-punkt

Viktig: Hvis du bruker Google Wifi-appen til å administrere enhetene dine og tilbakestille ruteren eller punktene, må du bruke Google Home-appen til å konfigurere dem på nytt. Finn ut mer om endringer i Google Wifi-appen.

Knappen for å tilbakestille til fabrikkstandard er en sirkel som er etset inn i undersiden eller baksiden av enheten.

1. Hold tilbakestillingsknappen inne i 10 sekunder. Lyset blinker oransje og lyser deretter blått kontinuerlig. Slipp knappen når det lyser blått kontinuerlig.
  2. Tilbakestillingsprosessen starter. Den kan ta opptil 10 minutter. Ikke koble fra strømledningen mens prosessen pågår.
  3. Når tilbakestillingen til fabrikkstandard er fullført, går lyset fra kontinuerlig blått til blinkende blått for å vise at enheten er klar for konfigurering.
  4. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home- eller Google Wifi-appen. Hvis du vil fjerne enheten og det forrige nettverket, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen.

Hvis fastvaren på Google Wifi-punktet ereldre enn 13729.57.27, må du gjøre følgende:

1. Koble punktet fra strømkilden.
  2. Trykk og hold på knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard på enheten. Mens du holder inne knappen, kobler du til strømkabelen igjen. Fortsett å holde inne knappen i ti sekunder. Punktet ditt blinker hvitt og deretter blått. Når det blinker blått, kan du slippe knappen.
  3. Punktet fortsetter å blinke blått i omtrent 45 sekunder. Deretter slutter det å blinke og lyser kontinuerlig blått. Denne prosessen kan ta opptil 10 minutter.
  4. Vent opptil 10 minutter til enheten er fullstendig tilbakestilt.
  5. Når du er ferdig, blinker punktet blått for å indikere at enheten er klar for konfigurering.
  6. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home- eller Google Wifi-appen. Hvis du vil fjerne enheten og det forrige nettverket, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen.
  7. Hvis du har tilbakestilt det primære punktet (ruteren), må du konfigurere et nytt nettverk og legge til eventuelle punkter på nytt via Google Home-appen.

Merk: Hvis du holder knappen inne i mer enn 15 sekunder, begynner enheten å blinke oransje og tilbakestilles ikke til fabrikkstandard. I så fall må du koble fra strømkabelen og prøve igjen.

Når du tilbakestiller til fabrikkstandard med maskinvareknappen, slettes alle innstillinger og data fra enheten. Data Google har samlet inn og analysert for skytjenester, slettes imidlertid ikke. Etter seks måneder sletter Google automatisk disse skydataene. Du kan når som helst fjerne disse dataene ved å tilbakestille til fabrikkstandard fra Google Home- eller Google Wifi-appen.

OnHub device OnHub
  1. Koble OnHub-enheten fra strømkilden.
  2. Finn knappen for å tilbakestille til fabrikkstandard.
    • OnHub fra TP-Link: Vri det ytre skallet mot klokken og løft. Knappen for å tilbakestille til fabrikkstandard finner du over strømporten.
    • OnHub fra ASUS: Knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard finner du over USB-porten på baksiden av enheten.
  3. Bruk enden av en binders til å trykke og holde på knappen for tilbakestilling til fabrikkstandard. Mens du holder inne knappen, kobler du til strømkabelen igjen. Fortsett å holde knappen for tilbakestilling inne i ca. 10 sekunder.
    • Merk: Hvis du holder knappen inne for lenge (mer enn 15 sekunder), begynner enheten å blinke rødt og tilbakestilles ikke til fabrikkstandard. I så fall må du koble fra strømkabelen og prøve igjen.
  4. Tilbakestillingsprosessen starter. Den kan ta opptil 10 minutter. I løpet av denne prosessen må du ikke koble OnHub-enheten fra strømkilden.
  5. Når du er ferdig, blinker OnHub-enheten blått.
  6. Når enheten er tilbakestilt, vises den fortsatt i Google Home- eller Google Wifi-appen. Hvis du vil fjerne enheten og det forrige nettverket, må du følge veiledningen for tilbakestilling til fabrikkstandard i appen

Merk: Fra og med 11. januar 2023 støttes ikke OnHub lenger.