To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wifi-laitteen tehdasasetusten palauttaminen

Jos palautat Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteen tehdasasetukset, kaikki asetukset ja data poistetaan pysyvästi. Tehdasasetusten palautuksen jälkeen reititin ja pisteet on otettava uudelleen käyttöön.

Tärkeää: Jos ylläpidät laitteitasi Google Wifi ‑sovelluksella ja palautat reitittimen tai pisteiden tehdasasetukset, sinun on käytettävä Google Home ‑sovellusta, kun otat ne uudelleen käyttöön. Lue lisää Google Wifi ‑sovelluksen muutoksista.

You might perform a factory reset when you want to:

• Give your router or point to someone else
  • Return the device
  • Erase all information from your router or point
  • Start fresh and set up your router or point(s) from scratch

Note: A factory reset can take several minutes and will interrupt your internet access. After reset, you'll need to set up your devices again.

Ennen tehdasasetusten palauttamista

Kun palautat verkon tehdasasetukset, data ja asetukset poistuvat. Jos haluat käyttää samoja asetuksia uudessa verkossa, kirjaa ylös verkon nimi ja salasana samoin kuin muut valitsemasi asetukset tai tiedot.

Esimerkkejä:

Laitteen tehdasasetusten palautustavat

Tehdasasetusen palauttamiseen on seuraavat vaihtoehdot:
Google Home ‑sovelluksella Google Wifi ‑sovelluksella Laitteen tehdasasetusten palautuspainikkeella
Yhteensopivat laitteet Google Home ‐sovelluksella käyttöön otetut laitteet Google Wifi ‐sovelluksella käyttöön otetut laitteet Kaikki Wifi-laitteet
Käyttötilanne Suositus: Palauta tehdasasetukset sovelluksella aina, kun se on mahdollista. Laitteisiin ei saa yhteyttä sovelluksesta.
Tulokset
  • Reitittimen tai pisteiden tehdasasetukset palautetaan.
  • Reitittimen, Wifi-pisteen, Google Home- tai Google Wifi ‑sovelluksen data (mukaan lukien asetukset ja pilvipalveluissa käytettävä data) poistetaan.
  • Lisäksi reititin tai pisteet poistetaan Google-tililtäsi välittömästi.
  • Reitittimen tai pisteiden tehdasasetukset palautetaan.
  • Tehdasasetusten palautus poistaa reitittimen tai pisteiden tiedot mutta ei sovellukseen tai pilveen tallennettuja tietoja.
  • Laite ja verkko näkyvät edelleen sovelluksessa.
  • Google poistaa sovellus- ja pilvidatan automaattisesti kuuden kuukauden kuluttua. Sinun on tehtävä käyttöönotto uudelleen, kun kytket laitteen pistorasiaan seuraavan kerran.
    • Huom. Data poistetaan myös sen jälkeen, kun laitteen virta tai internetyhteys on ollut katkaistuna kuusi kuukautta.

Miksi laitteeni palautui tehdasasetuksiin?

Jos Google Wifi‑ tai Nest Wifi ‑laitteen virta tai internetyhteys on katkaistuna kuusi kuukautta, se palautuu tehdasasetuksiin seuraavan kerran kun internetyhteys muodostetaan, ja Google poistaa sovellus- ja pilvidatan automaattisesti.

Laitteiden tehdasasetusten palautus Google Home ‑sovelluksella

Reitittimen ja kaikkien pisteiden tehdasasetusten palauttaminen

Jos laitteiden tehdasasetukset palautetaan sovelluksesta, Wifi-reitittimen ja ‑pisteiden sekä pilvipalveluiden ja Google Home ‑sovelluksen asetukset ja data poistetaan. Samalla reititin ja Wifi-pisteet poistuvat Google-tililtäsi.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Napauta modeemiin yhdistettyä reititintä.
  4. Valitse Asetukset Palauta verkon tehdasasetukset Palauta tehdasasetukset.

Huom. Reititin on ensiksi käyttöönotettu laite, joka on yhteydessä modeemiisi. Jos haluat palauttaa vain reitittimen (eli modeemiin yhdistetyn laitteen) tehdasasetukset, katso ohjeet kohdasta Factory reset your devices with the Google Home app (Laitteiden tehdasasetusten palautus Google Home ‐sovelluksella) > My device isn't available in the Google Home app (Laitteeni ei ole käytettävissä Google Home ‐sovelluksessa).

Pisteen tehdasasetusten palauttaminen

Jos palautat pisteen tehdasasetukset sovelluksella, kaikki asetukset ja data poistetaan pisteestä, pilvipalveluista ja Google Home ‑sovelluksesta. Samalla Wifi-laite poistetaan Google-tililtäsi.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse Asetukset Palauta Wifi-pisteen tehdasasetukset Palauta tehdasasetukset.

Pisteiden tehdasasetusten palauttaminen Google Wifi ‑sovelluksella

Ensisijaisen pisteen ja muiden pisteiden tehdasasetusten palauttaminen

Jos palautat Google Wifi ‑pisteiden tehdasasetukset Wifi-sovelluksesta, kaikki asetukset ja data poistetaan Wifi-pisteistä, pilvipalveluista ja Google Wifi ‑sovelluksesta. Wifi-pisteet myös poistetaan Google-tililtäsi ja verkko poistetaan Google Wifi ‑sovelluksesta.

Tärkeää: Jos ylläpidät laitteitasi Google Wifi ‑sovelluksella ja palautat reitittimen tai pisteiden tehdasasetukset, sinun on käytettävä Google Home ‑sovellusta, kun otat ne uudelleen käyttöön. Lue lisää Google Wifi ‑sovelluksen muutoksista.

Jos olet siirtänyt Google Wifi ‑verkon Google Home ‑sovellukseen, seuraa Google Home ‑sovellusta koskevia ohjeita.

1. Avaa Google Wifi ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja toiminnot ‑välilehti Verkko ja yleiset.
  3. Valitse Verkko-kohdasta Wifi-pisteet.
  4. Valitse Palauta tehdasasetukset. Vahvista valinta seuraavalla näytöllä valitsemalla Palauta tehdasasetukset.
  5. Wifi-pisteen valo vilkkuu sinisenä ja palaa sitten sinisenä. Tähän voi mennä 10 minuuttia. Et voi lisätä Wifi-pisteitä uuteen verkkoon ennen kuin palautus on valmis.
  6. Kun tehdasasetukset on palautettu, sovelluksessa lukee "Palautus valmis", Google Wifi ‑pisteiden valot alkavat vilkkua hitaasti sinisinä ja voit ottaa laitteet uudelleen käyttöön.
  7. Ota pisteet uudelleen käyttöön seuraamalla Google Wifin käyttöönotto-ohjeita Google Home ‑sovelluksessa.

Yksittäisen Wifi-pisteen tehdasasetusten palautus

Jos haluat palauttaa yksittäisen Wifi-pisteen tehdasasetukset, katso ohjeet pisteen tehdasasetusten palautukseen laitteen painikkeella.

Huom. Jos palautat Wifi-pisteen tehdasasetukset, voit ottaa sen uudelleen käyttöön vain Google Home ‐sovelluksessa.

Reitittimen tai pisteen tehdasasetusten palauttaminen laitteen painikkeella

Aloita selvittämällä, mikä Wifi-laite sinulla on.

Google Nest Wifi Pro ‐reititin
Tehdasasetusten palautuspainike on reitittimen pohjassa. Se on kaiverrettu ympyrä.
  1. Paina palautuspainiketta 12 sekuntia. Valo vilkkuu ensin keltaisena ja palaa sitten keltaisena. Kun valo palaa keltaisena, voit vapauttaa painikkeen.
  2. Palautus alkaa, ja siihen voi mennä viisi minuuttia. Älä irrota virtajohtoa sen aikana.
  3. Kun tehdasasetukset on palautettu, reitittimen valo vilkkuu valkoisena ja sen jälkeen sinisenä sen merkiksi, että laite on valmis käyttöönottoon.
  4. Kun tehdasasetukset on palautettu, laite näkyy edelleen Google Home ‑sovelluksessa. Poista laite seuraamalla tehdasasetusten sovelluspalautuksen ohjeita. Tehdäksesi käyttöönoton uudelleen lisää laite nykyiseen verkkoon tai luo uusi verkko.
Nest Wifi ‑reititin Nest Wifi ‑reititin

Tehdasasetusten palautuspainike on reitittimen pohjassa. Se on kaiverrettu ympyrä.

1. Paina tehdasasetusten palautuspainiketta noin 10 sekuntia. Valo vilkkuu ensin keltaisena ja palaa sitten keltaisena. Kun valo palaa keltaisena, voit vapauttaa painikkeen.
  2. Palautus alkaa, ja siihen voi mennä 10 minuuttia. Älä irrota virtajohtoa sen aikana.
  3. Kun tehdasasetukset on palautettu, reitittimen valo sykkii valkoisena.
  4. Kun tehdasasetukset on palautettu, laite näkyy edelleen Google Home ‑sovelluksessa. Poista laite seuraamalla tehdasasetusten sovelluspalautuksen ohjeita. Tehdäksesi käyttöönoton uudelleen lisää laite takaisin aiempaan verkkoon tai luo uusi verkko.

Laitteen painikkeella käynnistettävä tehdasasetusten palautus poistaa kaiken laitteesi datan ja asetukset. Googlen pilvipalveluja varten keräämää ja analysoimaa dataa ei kuitenkaan poisteta. Google poistaa pilvidatan automaattisesti kuuden kuukauden kuluttua. Voit poistaa datan milloin tahansa palauttamalla tehdasasetukset Google Home ‑sovelluksesta, vaikka verkkoyhteyttä ei olisi.

Nest Wifi point Nest Wifi ‑piste

Tehdasasetusten palautuspainike on pisteen pohjassa. Se on kaiverrettu ympyrä.

1. Paina tehdasasetusten palautuspainiketta pitkään.
  2. Palautus alkaa laitteessa noin viiden sekunnin päästä. Jatka painikkeen painamista noin 10 sekunnin ajan, kunnes vahvistusääni ilmoittaa, että palautus on käynnissä.
  3. Kun tehdasasetukset on palautettu, laite näkyy edelleen Google Home ‑sovelluksessa. Poista laite ja edellinen verkko seuraamalla tehdasasetusten sovelluspalautuksen ohjeita.

Laitteen painikkeella käynnistettävä tehdasasetusten palautus poistaa kaiken laitteesi datan ja asetukset. Googlen pilvipalveluja varten keräämää ja analysoimaa dataa ei kuitenkaan poisteta. Google poistaa pilvidatan automaattisesti kuuden kuukauden kuluttua. Voit poistaa tämän datan milloin tahansa palauttamalla tehdasasetukset Google Home ‑sovelluksesta.

Google Wifi point Google Wifi ‑piste

Tärkeää: Jos ylläpidät laitteitasi Google Wifi ‑sovelluksella ja palautat reitittimen tai pisteiden tehdasasetukset, sinun on käytettävä Google Home ‑sovellusta, kun otat ne uudelleen käyttöön. Lue lisää Google Wifi ‑sovelluksen muutoksista.

The factory reset button is a circle etched into either the bottom or back of the device.

1. Press and hold the factory reset button for 10 seconds. The light will flash orange, then turn solid blue. When the light is solid blue, release the button.
  2. The reset process will start, which can take up to 10 minutes. Don't unplug the power cord during this process.
  3. When the factory reset is complete, the light will change from solid blue to pulsing blue to indicate it's ready for setup.
  4. After the device has been reset, the device will still appear in the Google Home or Google Wifi app. To remove the device and your previous network, follow the instructions for app factory reset.

If the firmware on your Google Wifi point is earlier than 13729.57.27:

1. Unplug your point from the power source.
  2. Press, then hold the factory reset button on the device. While holding down the button, plug the power cable back in. Continue pressing the button for about 10 seconds. Your point will flash white, then blue. When it flashes blue, you can release the button.
  3. The point will continue flashing blue for about 45 seconds, then turn solid blue. This process can take up to 10 minutes.
  4. Wait up to 10 minutes for the device to fully reset.
  5. Once complete, your point will pulse blue to indicate it's ready for setup.
  6. After the device has been reset, the device will still appear in the Google Home or Google Wifi app. To remove the device and your previous network, follow the instructions for app factory reset.
  7. If you have reset your primary point (router), you'll need to set up a new network and add any points again using the Google Home app.

Note: If you hold the button for more than 15 seconds, the device will start flashing orange and won't factory reset. In this case, unplug and try again.

The hardware button factory reset will delete all current settings and data from your device. However, all data Google has collected and analyzed for Cloud services will remain. After 6 months, Google will automatically delete this Cloud data. You can always remove this data by performing a factory reset to your device with the Google Home app.

OnHub device OnHub
  1. Irrota OnHubin virtajohto.
  2. Etsi tehdasasetusten palautuspainike.
    • TP-Linkin OnHub: Kierrä ulkokuorta vastapäivään ja nosta sitä. Tehdasasetusten palautuspainike on virtajohdon portin yläpuolella.
    • ASUSin OnHub: Tehdasasetusten palautuspainike on laitteen takana, USB-portin yläpuolella.
  3. Paina tehdasasetusten palautuspainiketta pitkään avatulla paperiliittimellä. Pidä painike pohjassa ja kytke virtajohto takaisin. Pidä palautuspainike painettuna vielä noin 10 sekuntia.
    • Huom. Jos pidät painiketta painettuna liian pitkään (yli 15 sekuntia), laitteen valo alkaa vilkkua punaisena eikä tehdasasetuksia palauteta. Irrota tässä tapauksessa laitteen virtajohto ja yritä uudelleen.
  4. Palautus alkaa, ja siihen voi mennä 10 minuuttia. Älä irrota OnHubia virtalähteestä palautuksen aikana.
  5. Kun palautus on valmis, OnHub vilkkuu sinisenä.
  6. Kun tehdasasetukset on palautettu, laite näkyy edelleen Google Home- tai Google Wifi ‑sovelluksessa. Poista laite ja edellinen verkko seuraamalla tehdasasetusten sovelluspalautuksen ohjeita.

Huom. 11.1.2023 alkaen OnHubia ei enää tueta.

Muita artikkeleita

Nest Wifin käyttöönotto
Google Wifin käyttöönotto
Nest- tai Google Wifi ‐laitteiden uudelleenkäynnistys
Mitä Wifi-laitteen valo tarkoittaa