To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Home-appen hittar inte Wifi-enheter

Om Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-enheten inte visas i konfigureringslistan i appen kanske den inte är klar för konfigurering. Det kan också hända att du har ett tillfälligt anslutningsproblem. Om enheten har konfigurerats tidigare kanske du behöver återställa standardinställningarna.

Obs! När routern eller åtkomstpunkten är klar att konfigurera pulserar LED-lampan långsamt med vitt ljus om du har Nest Wifi eller med blått ljus om du har Google Nest Wifi Pro eller Google Wifi.

I den här artikeln beskriver vi felsökningsstegen för problem med konfigureringen av Wifi-enheter. Om du vill konfigurera en annan enhet hittar du anvisningarna i Konfigurera smarta enheter i Google Home-appen.

1. Stäng Google Home-appen och försök konfigurera enheten igen.
  2. Om du använder en iPhone eller iPad öppnar du appen Inställningar på enheten.
    1. Tryck på Bluetooth följt av aktivera Bluetooth.
    2. Tryck på Integritet följt av Lokalt nätverk följt av aktivera Lokalt nätverk för Google Home-appen .
  3. Koppla bort routern eller åtkomstpunkten från strömkällan följt av återanslut till strömkällan följt av vänta tills lampan pulserar långsamt med vitt eller blått ljus följt av starta konfigureringen.
    • Kontrollera att nätadaptern är ansluten till ett fungerande vägguttag.
  4. Kontrollera anslutningen om enheten använder en Ethernet-kabel. Obs!
    • Google Nest Wifi-åtkomstpunkter har inga Ethernet-portar.
    • Kontrollera att kabeln är ansluten till både modemet och routern eller åtkomstpunkten.
    • Kontrollera att modemet är på.
  5. För Wifi-enheter: öppna telefonens wifi-inställningar och leta reda på det wifi-nätverk som överensstämmer med etiketten på undersidan av enheten. Anslut till det här nätverket med hjälp av konfigurationskoden på enhetens undersida som lösenord. Öppna sedan appen igen och fortsätt med konfigureringen.
  6. Om routern eller åtkomstpunkten fortfarande inte visas i Google Home-appen återställer du standardinställningarna på enheten följt av väntar tills lampan pulserar långsamt med ett vitt (Nest Wifi) eller blått sken (om du har Nest Wifi Pro eller Google Wifi) följt av börjar konfigurera igen.
    • Obs! Det kan ta upp till tio minuter att återställa standardinställningarna. Vänta tills processen är slutförd innan du börjar konfigurera.

Kontakta oss om anvisningarna inte fungerar.

Exempel på konfigurering av Google Wifi och modem