To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Starta om modemet

Att starta om modemet kan lösa vissa problem med internetanslutningen. Ibland kan långsamma anslutningar bli snabbare och vanliga problem med trådlösa anslutningar kan åtgärdas på detta sätt.

Så här startar du om modemet:

1. Koppla loss strömsladden och Ethernet-kabeln från modemet. På vissa modem finns reservbatterier som också måste tas bort.
  2. Vänta i 2–3 minuter tills modemet är helt avstängt. Alla lampor på modemet ska vara släckta.
  3. Anslut strömsladd och Ethernet-kabel till modemet igen.
  4. Vänta tills internetlampan lyser med fast sken och kontrollera att internet fungerar ordentligt.

Om problemen med modemet kvarstår kontaktar du internetleverantören.

Nätverksstatistik

Wifi-nätverksstatistik för problem som tas upp i den här artikeln kan visas i hemflödet i Google Home. När en Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet har identifierat ett nätverksproblem visas ett insiktskort i flödet i Google Home med information om ett möjligt problem och ett förslag till lösning.

Om du har fått ett insiktskort med nätverksstatistik kan du läsa mer om meddelandet nedan:

Långsamma internethastigheter

Det här meddelandet visas när Nest Wifi eller Google Wifi upptäcker att internetanslutningen är långsam på grund av ett problem med modemet

Modemet upprätthåller anslutningen till internet via internetleverantören. Om det är problem med modemet märks det i den utrustning som är inkopplad in efter modemet också.

Åtgärd: Starta om modemet enligt anvisningarna ovan.

Relaterad artikel

Åtgärda ett Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk