To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bromodus

Bromodus er bare nødvendig når du støter på spesifikke tilfeller av dobbel-NAT. For de fleste har ikke dobbel-NAT innvirkning på Wi-Fi-ytelsen. Men det kan være et problem hvis du spiller på nettet eller bruker IP-adresse-tilordninger, regler for viderekobling av porter og Universal Plug and Play (UPnP).

Finn ut mer om dobbel-NAT og når du kan få bruk for bromodus.

Har Google Nest Wifi og Google Wifi støtte for bromodus?

Ja, men bromodus fungerer bare hvis du bruker én Wifi-enhet. Hvis du vil opprette et maskenettverk med flere enheter, kan ikke ruteren eller det primære Wifi-punktet være i bromodus.

Hvordan aktiverer jeg bromodus?

Hvis du bare bruker én enkelt enhet og dobbel–NAT forårsaker problemer, har du to alternativer:

Aktivér bromodus på modemet med ruterfunksjon som ble levert av nettleverandøren (anbefalt)

Den beste løsningen på dobbel-NAT er å aktivere bromodus på modemet med ruterfunksjon.

Logg på ruteren eller modemet med ruterfunksjon, og finn innstillingene for å aktivere bromodus. For å gå inn på ruterens innstillinger må du kanskje åpne en nettleser og skrive inn ruterens IP-adresse i adressefeltet. Slik:

Detaljer rundt fremgangsmåten kan variere fra enhet til enhet. Mange internettleverandører gir deg instruksjoner om hvordan du gjør dette. For å finne ut hvordan du slår på bromodus, gå til nettleverandørens nettsted for brukerstøtte.

Aktiver bromodus på Google Nest Wifi-ruteren eller det primære Wifi-punktet (ikke anbefalt)

Merk: Bromodus fungerer bare hvis du bruker én Wifi-enhet. Hvis du vil opprette et maskenettverk med flere enheter, kan ikke ruteren eller det primære Wifi-punktet være i bromodus.

Selv om alle tilleggsenheter alltid er i bromodus som standard, anbefaler vi ikke å gjøre ruteren eller det primære Wifi-punktet om til en bro. Dette skyldes at ruteren eller det primære Wifi-punktet må kontrollere innstillinger og kommunikasjon i Wi-Fi-nettverket ditt. Hvis det er i bromodus, mister du noe av funksjonaliteten:

• Prioritert enhet blir utilgjengelig.
  • DNS kan ikke endres
  • WAN-innstillingene kan ikke endres
  • Wi-Fi for gjester er utilgjengelig.
  • Resultatene for Wi-Fi-hastighet i nettverkssjekken blir utilgjengelige (men nedlastings- og opplastingsresultater fungerer fortsatt).
  • Philips Hue-tilkobling og -kontroller i Google Home-appen

I tillegg deaktiverer bromodus mange av sikkerhetsfunksjonene i Google Nest Wifi og Google Wifi. Dette skyldes at oppstrømsruteren (modemet med ruterfunksjon i scenarioet ovenfor) er den som utfører DNS-styring, pakkeinspeksjon, oppdatering av kjørbare filer og andre sikkerhetsfunksjoner.

Google Nest Wifi og de automatiske sikkerhetsoppdateringene til Google Wifi maksimerer personvernet og sikkerheten din. Beskyttelsesfunksjonene er mest effektive, og i noen tilfeller bare effektive, når all trafikk går gjennom ruteren eller det primære Wifi-punktet (i stedet for en annen ruter).

Hvis du har en tredjepartsruter, kan du koble en Google Nest-ruter eller et primært Wifi-punkt til den og deretter koble til andre Wifi-enheter på maskenettet nedstrøms. Finn ut hvordan du kobler Google Nest Wifi til en tredjepartsruter.

Vil du fortsatt gjøre Nest Wifi-ruteren eller det primære Wifi-punktet til en bro? Sånn gjør du det:
  1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på Nettverksmodus og så Wifi-ruteren eller -punktet og så Bromodus.
  4. Trykk på Lagre .

Merk: Du kan ikke overføre ruteren eller det primære Wifi-punktet til bromodus hvis WAN-IP-en er en offentlig IP-adresse. For å aktivere bromodus må det være en annen ruter mellom modemet og ruteren eller det primære Wifi-punktet. Hvis ruteren eller det primære Wifi-punktets WAN-port har en offentlig IP, betyr det at den er koblet direkte til modemet. I dette scenarioet blir alternativet for bromodus utilgjengelig i appen.

Hvordan deaktiverer jeg bromodus?
  1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Trykk på Nettverksmodus etterfulgt av Wifi-ruteren eller -punktet etterfulgt av NAT-modus (standard).
  4. Trykk på Lagre .
Når trenger jeg bromodus?

Hvis du kobler til to rutere, kan det utvide Wi-Fi-dekningen i hjemmet ditt. Men når du har to rutere, hver med sitt eget private Wi-Fi-nettverk, kan det være problematisk for de personlige enhetene dine å kommunisere med hverandre. Dette scenarioet kalles dobbel-NAT.

La oss tenke oss at du ønsker å skrive ut et bilde trådløst fra datamaskinen din. Hvis du har to Wi-Fi-nettverk, er det mulig at datamaskinen er på ett nettverk, mens skriveren er på det andre. Og hvis begge nettverkene er private, klarer ikke datamaskinen å be skriveren om å skrive ut bildet.

Dobbel-NAT

Dette kan også føre til ytelsesproblemer hvis du spiller på nettet eller bruker regler for viderekobling av porter og UPnP.

For å løse dette kan bromodus la flere rutere dele ett Wi-Fi-nettverk. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut:

Bromodus

For folk flest påvirker ikke dobbel-NAT ytelsen for Wi-Fi. Men det kan være et problem hvis du spiller på nettet eller bruker IP-adressetilordninger, regler for viderekobling av porter og UPnP. Finn ut mer om dobbel-NAT.