To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bridge-modus

De bridge-modus is alleen nodig als je met specifieke gevallen van Double NAT te maken krijgt. Voor de meeste gebruikers heeft Double NAT geen invloed op de wifi-prestaties. Maar het kan een probleem zijn als je online games speelt of IP-adrestoewijzingen, regels voor poortdoorschakeling of Universal Plug and Play (UPnP) gebruikt.

Meer informatie over Double NAT en wanneer je de bridge-modus nodig hebt.

Wordt de bridge-modus ondersteund door Google Nest Wifi en Google Wifi?

Ja, maar de bridge-modus werkt alleen als je één Wifi-apparaat gebruikt. Als je een mesh-netwerk met meerdere apparaten wilt maken, kan je router of primaire Wifi-punt niet in de bridge-modus staan.

Hoe zet ik de bridge-modus aan?

Als je maar één apparaat gebruikt en Double NAT voor problemen zorgt, heb je 2 opties:

Bridge-modus aanzetten op de door je internetprovider geleverde modem/router (Aanbevolen)

De beste oplossing voor Double NAT is de bridge-modus aan te zetten op je modem/router-combinatie.

Log in op je modem/router-combinatie en ga naar de instellingen om de bridge-modus aan te zetten. Voor het openen van de instellingen van de router moet je mogelijk een internetbrowser openen en het IP-adres van je router opgeven in de adresbalk. Dit ziet er als volgt uit:

Het adres varieert per apparaat. Veel internetproviders en fabrikanten hebben hier instructies voor. Ga naar de supportwebsite van je internetprovider voor meer informatie over hoe je de bridge-modus aanzet.

De bridge-modus aanzetten op je Google Nest Wifi-router of primaire Wifi-punt (NIET AANBEVOLEN)

Opmerking: De bridge-modus werkt alleen als je één Wifi-apparaat gebruikt. Als je een mesh-netwerk met meerdere apparaten wilt maken, kan je router of primaire Wifi-punt niet in de bridge-modus staan.

Hoewel alle aanvullende apparaten standaard altijd in de bridge-modus staan, raden we je niet aan om van je router of primaire Wifi-punt een bridge te maken. De reden hiervoor is dat je router of het primaire Wifi-punt de instellingen en communicatie binnen je wifi-netwerk moet kunnen beheren. Als het apparaat in de bridge-modus staat, verlies je bepaalde functionaliteit:

• Prioriteitsapparaat is niet beschikbaar.
  • DNS kan niet worden bewerkt.
  • WAN-instellingen kunnen niet worden bewerkt.
  • Wifi voor gasten is niet beschikbaar.
  • Wifi-snelheidsresultaten in Netwerkcontrole zijn niet beschikbaar (download- en uploadresultaten werken nog wel steeds).
  • Philips Hue koppelen en bedienen via de Google Home-app

Daarnaast worden in de bridge-modus veel van de beveiligingsmaatregelen van Google Nest Wifi en Google Wifi uitgezet. Dit komt omdat je upstream router (de modem/router-combinatie in het bovenstaande scenario) de aansturing van DNS, de pakketcontrole, uitvoerbare patching en andere beveiligingsfuncties uitvoert.

De automatische beveiligingsupdates van Google Nest Wifi en Google Wifi maximaliseren je privacy en beveiliging. De beschermende functies van Google Nest Wifi en Google Wifi zijn het effectiefst, en in sommige gevallen alleen effectief, als al het verkeer via je router of primaire Wifi-punt loopt (in plaats van via een andere router).

Als je een router van derden hebt, kun je daarop een Google Nest-router of primair Wifi-punt aansluiten en vervolgens extra Wifi-apparaten downstream 'meshen'.Meer informatie over hoe je je Google Nest Wifi aansluit op een router van derden

Wil je je Nest Wifi-router of primaire Wifi-punt nog steeds in een bridge veranderen? Dat doe je zo:
  1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op Netwerkmodus en dan je Wifi-router of -punt en dan Bridge-modus.
  4. Tik op Opslaan .

Opmerking: Je kunt je router of primaire Wifi-punt niet in de bridge-modus zetten als je WAN IP een openbaar IP-adres is. Als je de bridge-modus wilt aanzetten, moet er een andere router tussen je modem en je router of primaire Wifi-punt zitten. Als de WAN-poort van je router of primaire Wifi-punt een openbaar IP-adres heeft, betekent dit dat deze direct verbonden is met je modem. In dit scenario is de optie Bridge-modus niet beschikbaar in de app.

Hoe zet ik de bridge-modus uit?
  1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op Netwerkmodus en dan je Wifi router of -punt en dan NAT-modus (standaard).
  4. Tik op Opslaan .
Wanneer heb ik de bridge-modus nodig?

Als je twee routers met elkaar verbindt, kun je de wifi-dekking in je huis uitbreiden. Maar als je twee routers hebt, elk met een eigen privé-wifi-netwerk, kan het moeilijk zijn voor je persoonlijke apparaten om met elkaar te communiceren. Dit scenario wordt Double NAT genoemd.

Stel dat je bijvoorbeeld draadloos een afbeelding van je computer wilt afdrukken. Als je twee wifi-netwerken hebt, is het mogelijk dat je computer op het ene netwerk zit, terwijl de printer op het andere netwerk zit. En als beide netwerken privé zijn, kan je computer de printer geen opdracht geven de afbeelding af te drukken.

Double NAT

Dit kan ook leiden tot prestatieproblemen als je online games speelt of regels voor poortdoorschakeling en UPnP gebruikt.

Je kunt dit oplossen door meerdere routers in één wifi-netwerk te gebruiken. Hier zie je hoe dit eruit kan zien:

Bridge-modus

Voor de meeste heeft Double NAT geen invloed op de wifi-prestaties. Maar het kan een probleem zijn als je online games speelt of IP-adrestoewijzingen, regels voor poortdoorschakeling en UPnP gebruikt. Meer informatie over Double NAT