To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka konfigureringen med iOS

När du ställer in ett Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk med en iOS-enhet kan du få problem på grund av vissa integritetsinställningar. Detta inkluderar VPN (virtuellt privat nätverk), Privat reläservice på iCloud och lokala nätverk.

Obs! Du kan se detta felmeddelande: ”Anslutningen misslyckades. Det gick inte att ansluta till enheten. Försök igen eller tryck på Få hjälp om du vill ha fler förslag på lösningar.”

Försök lösa problemet genom att testa följande steg under konfigureringen. När du har ställt in wifi-nätverket kan du återställa tidigare integritetsinställningar.

Innan du börjar

Du behöver följande:

Inaktivera VPN under konfigureringen

Vissa VPN-nätverk överför kommunikation från telefonen via en VPN-tunnel för att tillhandahålla konfidentialitet eller andra funktioner. Detta kan störa konfigureringen av Wifi-enheten. Du kan inaktivera VPN tillfälligt under konfigureringen och sedan aktivera det igen.

1. Öppna iOS-enhetens Inställningar Allmänt VPN och enhetshantering
  2. Tryck på det aktiva VPN-nätverket tryck på reglaget så att det står Inte ansluten.

Inaktivera Privat reläservice under konfigureringen

Obs! Privat reläservice är bara tillgängligt om du har iCloud+.

Privat reläservice dirigerar kommunikation till Apples servrar före resten av internet, vilket kan störa konfigureringen av Wifi-enheten. Du kan inaktivera Privat reläservice tillfälligt under konfigureringen och aktivera det igen senare.

1. Öppna iOS-enhetens Inställningar tryck på ditt namn.
  2. Tryck på iCloud Privat reläservice.
  3. Tryck på reglaget för att inaktivera funktionen.
    • Det kan visas ett popup-fönster där du ombeds bekräfta att du vill inaktivera Privat reläservice för enheten. Tryck i så fall på Stäng av Privat reläservice.

Aktivera åtkomst till lokalt nätverk

Som standard blockeras appar på iOS från att komma åt det lokala nätverket. När du konfigurerar ett Wifi-nätverk måste du ge Google Home-appen åtkomst till det lokala nätverket på iOS-enheten.

1. Öppna Inställningar på iOS-enheten.
  2. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat. Aktivera funktionen genom att trycka på Bluetooth tryck på reglaget.
  3. Scrolla nedåt och tryck sedan på Google Home-appen.
  4. Tryck på reglaget för Lokalt nätverk.

Andra felsökningssteg:

• Tvångsavsluta Google Home-appen och öppna den sedan igen.
  • Avinstallera Google Home-appen och installera den sedan den.
  • Glöm nätverken i närheten.
  • Starta om Wifi-enheten.
  • Använd en annan enhet (telefon eller surfplatta) för konfigureringen.

Relaterad artikel

Felsöka problem med konfigureringen av Google Nest Wifi