To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk konfigurering på iOS

Når du konfigurerer et Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverk med en iOS-enhet, kan du oppleve problemer på grunn av visse personverninnstillinger. Dette inkluderer VPN (virtuelt privat nettverk), iCloud Private Relay og lokale nettverk.

Merk: Det kan hende du ser denne feilmeldingen: «Tilkoblingen mislyktes. Kunne ikke koble til enheten. Prøv på nytt, eller trykk på Få hjelp for å se flere løsninger.»

For å løse problemer kan du prøve fremgangsmåten nedenfor under konfigureringen. Når wifi-nettverket er konfigurert, kan du gjenopprette eventuelle tidligere personverninnstillinger.

Før du begynner

Sjekk at du har

Slå av VPN under konfigureringen

For å sikre konfidensialitet eller tilby andre funksjoner ruter enkelte VPN-er kommunikasjon fra telefonen via en «VPN-tunnel», og dette kan forstyrre prosessen med konfigurering av wifi-enheten. Du kan slå av VPN-et midlertidig under konfigureringen, og slå det på igjen senere.

1. På iOS-enheten går du til Innstillinger Generelt VPN og enhetsadministrering.
  2. Trykk på det aktive VPN-et  trykk på av/på-knappen, slik at det står «Ikke tilkoblet».

Slå av «Privat trafikk» under konfigureringen

Merk: «Privat trafikk• er bare tilgjengelig hvis du har iCloud+.

«Privat trafikk» ruter kommunikasjon til Apple-tjenere før resten av internett, noe som kan forstyrre prosessen med å konfigurere wifi-enheten. Du kan slå av «Privat trafikk» midlertidig under konfigureringen, og slå det på igjen senere.

1. På iOS-enheten går du til Innstillinger og trykker på navnet ditt.
  2. Trykk på iCloud Privat trafikk.
  3. Slå det av ved å trykke på av/på-knappen.
    • Det kan hende du ser et forgrunnsvindu der du blir bedt om å bekrefte at du vil slå av «Privat trafikk» for enheten. I så fall trykker du på Slå av Privat trafikk.

Slå på lokal nettverkstilgang

Apper på iOS er som standard blokkert fra å få tilgang til det lokale nettverket. Når du konfigurerer wifi-nettverket, må du gi Google Home-appen tilgang til det lokale nettverket på iOS-enheten.

1. Gå til Innstillinger på iOS-enheten.
  2. Sjekk at Bluetooth er på. For å slå det på, trykk på Bluetooth  trykk på av/på-knappen.
  3. Rull nedover, og trykk på Google Home-appen.
  4. Slå på Lokalt nettverk-bryteren.

Andre feilsøkingstrinn du kan prøve:

• Tving Google Home-appen til å lukke seg, og åpne den igjen.
  • Avinstaller og reinstaller Google Home-appen.
  • Glem nettverkene i nærheten.
  • Start wifi-enheten på nytt.
  • Bruk en annen enhet (telefon eller nettbrett) til konfigurering.

Relatert artikkel

Feilsøk problemer med konfigurering av Google Nest Wifi