To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Enheter kopplas från efter konfigureringen av Nest Wifi eller Google Wifi

Om telefonen, datorn, det smarta hemmet eller andra wifi-enheter kopplades från när du bytte ut den gamla wifi-routern mot Nest Wifi eller Google Wifi försöker de antagligen ansluta med det gamla nätverkets namn och lösenord.

Du kan åtgärda detta genom att uppdatera Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverkets namn och lösenord så att de stämmer överens med det gamla nätverket. Om detta inte löser problemet kan du testa att uppdatera alla enheter till det nya namnet och lösenordet för Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverket.

Felsöka wifi-enheter som är offline efter konfigureringen

Kontrollera att nätverket fungerar innan du börjar:

1. Kontrollera först att minst en enhet kan ansluta och är online via det nya nätverket. Om du inte kan ansluta till internet via någon enhet, inte ens telefonen, kan det hända att modemet är frånkopplat eller att internetanslutningen ligger nere. Läs mer om hur du åtgärdar problem med nätverket.
  2. Om du har återanvänt samma nätverksnamn och lösenord som för det ursprungliga nätverket kontrollerar du att enheterna inte ansluter till den gamla routern. Enheterna kanske fortfarande ansluter till det gamla nätverket om du inte har gjort något av följande:
    • kopplat från den gamla routern om den inte behövs som modem
    • stängt av den gamla routerns wifi eller inaktiverat sändning av nätverksnamnet (SSID), om den gamla routern behövs som modem
    • ställt in den gamla routern på ett annat wifi-nätverksnamn (SSID) än det som används för det nya nätverket.
  3. Om det bara är några enheter som inte fungerar testar du att starta om de wifi-enheter som är frånkopplade. Omstart kan krävas för att ansluta, beroende på enhet.

Uppdatera Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverkets namn och lösenord

Det nya nätverket måste matcha det gamla nätverkets namn och lösenord så att enheterna kan ansluta till wifi och internet, eftersom de har konfigurerats för att ansluta till det gamla nätverkets namn och lösenord. Följ de här stegen för att återansluta dem.
  1. Om det inte fungerar att starta om eller om de flesta av enheterna inte kan ansluta kontrollerar du den gamla routerns nätverksnamn (SSID) och lösenord. Om du inte kommer ihåg uppgifterna kan du behöva återansluta den gamla routern och logga in för att hitta informationen.
  2. Ange Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverkets namn i Google Home-appen. Använd inte samma nätverksnamn som för den gamla routern, men använd samma lösenord.
    • Obs! Lösenord är skiftlägeskänsliga och måste matcha.
  3. Logga in på den gamla routern och ändra nätverksnamnet till något i stil med AktuelltNätverksnamn-gammalt. Anslutna smarta hemenheter, telefoner och laptops kopplas bort från det gamla nätverket eftersom enheterna inte längre ser det wifi-nätverk som de var anslutna till. Du kan även koppla från den gamla routern om den inte används som modem eller stänga av wifi.
  4. Ändra det nya nätverksnamnet i Google Home-appen till det ursprungliga nätverksnamnet så att det överensstämmer med det som enheterna har konfigurerats med. Alla enheter i hemmet bör ansluta till det nya Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverket. Enheterna ser samma nätverk och lösenord som tidigare, även om vi har bytt ut wifi-routern.

Uppdatera enskilda enheter

• Om du vill använda ett nytt nätverksnamn eller lösenord med routrar och åtkomstpunkter från Nest Wifi eller Google Wifi måste du öppna wifi-inställningarna på varje enhet och uppdatera varje enhet för sig.
  • Du kan även behöva göra detta om du ersätter vissa äldre routrar som tidigare använde en annan krypteringsmetod eller för routrar som använde olika nätverksnamn (SSID) för 2,4 GHz- och 5 GHz-bandet.

Ytterligare felsökning

Enheter kan vara offline av flera skäl. Mer information finns i Enheten ansluts inte till ett Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk.