To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Enheter er frakoblet etter konfigureringen av Nest Wifi eller Google Wifi

Hvis telefonen din, datamaskinen din, smarthjemmet ditt eller andre wifi-enheter ble koblet fra nettet da du byttet ut den gamle wifi-ruteren din med Nest Wifi eller Google Wifi, prøver de sannsynligvis fortsatt å koble til med det gamle nettverkets navn og passord.

For å løse dette anbefaler vi at du oppdaterer navnet og passordet for Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt slik at de samsvarer med det gamle nettverket. Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve å oppdatere hver av enhetene med navnet og passordet for det nye Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.

Feilsøking av wifi-enheter som blir frakoblet etter konfigureringen

Før du begynner, må du sjekke at nettverket ditt fungerer:

1. Sjekk først at minst én enhet kan kobles til og er på nettet via det nye nettverket. Hvis ingen av enhetene dine (inkludert telefonen din) får tilgang til internett etter forsøk på å koble til, kan modemet være koblet fra eller internettilkoblingen være nede. Finn ut mer om hvordan du kan fikse nettverket ditt.
  2. Hvis du har brukt det samme nettverksnavnet og passordet som det opprinnelige nettverket brukte, må du sørge for at enhetene ikke fortsatt kobler til den gamle ruteren. Det kan hende enhetene dine fortsatt kobler seg til det gamle nettverket ditt hvis du ikke har gjort noe av følgende:
    • Koblet fra den gamle ruteren hvis den ikke er nødvendig som modem.
    • Skrudd av wifi på den gamle ruteren eller deaktivert kringkasting av nettverksnavnet (SSID), hvis den gamle ruteren er nødvendig som modem.
    • Angitt et annet nettverksnavn (SSID) for den gamle ruteren enn navnet på det nye nettverket.
  3. Hvis det bare er noen få enheter som ikke fungerer, kan du prøve å starte wifi-enhetene som er frakoblet, på nytt. Enkelte enheter kan kreve en omstart før de kobler seg til.

Oppdater navnet og passordet for Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket

Det nye nettverket bør ha samme navn og passord som det gamle nettverket, slik at enhetene dine fortsatt kobler seg til wifi og internett, siden enhetene ble konfigurert for å koble seg til med det gamle nettverkets navn og passord. Følg denne fremgangsmåten for å koble dem til igjen.
  1. Hvis det ikke fungerer å starte på nytt, eller hvis de fleste av enhetene dine ikke kobler seg til, skriver du ned den gamle ruterens nettverksnavn (SSID) og passord. Hvis du ikke husker denne informasjonen, må du kanskje koble til den gamle ruteren på nytt og logge på for å finne den.
  2. I Google Home-appen konfigurerer du navnet på Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket til et annet enn nettverksnavnet på den gamle ruteren, men bruk det samme passordet som det gamle nettverket.
    • Merk: Det skilles mellom små og store bokstaver i passord, og det må være samsvar.
  3. Logg på den gamle ruteren, og endre nettverksnavnet til noe sånt som «GjeldendeNettverksnavn-gammel». De tilkoblede smarthjemenhetene, telefonene og bærbare datamaskinene kobles fra det gamle nettverket fordi enhetene ikke lenger ser wifi-nettverket de var tilkoblet. Alternativt kan du koble fra den gamle ruteren hvis den ikke brukes som modem, eller slå av wifi på den.
  4. I Google Home-appen endrer du navnet på det nye nettverket til det opprinnelige navnet på det gamle nettverket, slik at det samsvarer med navnet enhetene er konfigurert med. Alle enhetene hjemme hos deg bør nå koble seg til det nye Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket helt sømløst. Enhetene ser det samme gamle nettverket og passordet som de brukte før, selv om vi har byttet ut wifi-ruteren.

Oppdater enkeltenheter

• Hvis du vil bruke et nytt nettverksnavn eller passord med Nest Wifi- eller Google Wifi-rutere og -punkter, må du finne wifi-innstillingene på hver enhet og oppdatere hver av dem for seg.
  • Det kan også hende at du må gjøre dette hvis du bytter ut enkelte eldre rutere som tidligere brukte en annen krypteringsmetode, eller for rutere som brukte forskjellige nettverksnavn (SSID-er) for 2,4 GHz- og 5 GHz-båndet.

Videre feilsøking

Det finnes mange mulige grunner til at enheter mister tilkoblingen til internett. Du finner mer informasjon i Enheten min kobler ikke til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.