To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Verbinding met apparaten is verbroken na de installatie van Nest Wifi of Google Wifi

Als je telefoon, computer, smarthome of andere wifi-apparaten offline gaan wanneer je je oude wifi-router vervangt door Nest Wifi of Google Wifi, proberen ze nog steeds verbinding te maken via de naam en het wachtwoord van je oude netwerk.

We raden je aan de naam en het wachtwoord van je Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk te updaten zodat deze hetzelfde zijn als die van je oude netwerk. Als je probleem daarmee niet is opgelost, kun je proberen elk van je apparaten te updaten met de nieuwe naam en het wachtwoord van het Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk.

Problemen oplossen met wifi-apparaten die offline gaan na de installatie

Check voordat je begint of je netwerk werkt:

1. Kijk eerst of minstens één apparaat verbinding kan maken en online is via je nieuwe netwerk. Als je via geen enkel apparaat verbinding kunt maken met internet, ook niet met je telefoon, is de verbinding met je modem misschien verbroken of kan je internetverbinding weg zijn. Meer informatie over hoe je problemen met je netwerk kunt oplossen
  2. Als je dezelfde netwerknaam en hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt als voor je oorspronkelijke netwerk, check je of de apparaten nog steeds verbinding maken met je oude router. De apparaten maken mogelijk nog steeds verbinding met je oude netwerk als je geen van de volgende acties hebt uitgevoerd:
    • Je oude router loskoppelen, als deze niet meer nodig is als modem.
    • De wifi-verbinding van je oude router uitzetten of uitzending van de netwerknaam (SSID) uitzetten, als je oude router nog wel nodig is als modem.
    • De oude router een andere wifi-netwerknaam (SSID) geven dan die van je nieuwe netwerk.
  3. Als slechts een paar apparaten niet werken, start je de wifi-apparaten waarvan de verbinding is verbroken opnieuw op. Dit kan voor sommige apparaten nodig zijn om verbinding te krijgen.

De naam en het wachtwoord van je Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk updaten

Je nieuwe netwerk moet dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord hebben als je oude netwerk, zodat je apparaten verbinding kunnen blijven maken met wifi en internet. De reden hiervoor is dat je apparaten zijn ingesteld om verbinding te maken via de naam en het wachtwoord van het oude netwerk. Voer deze stappen uit om de apparaten opnieuw te verbinden.
  1. Als opnieuw opstarten niet werkt of als de meeste apparaten geen verbinding kunnen maken, noteer je de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord van je oude router. Als je die niet meer weet, moet je misschien je oude router weer aansluiten en inloggen om de informatie te vinden.
  2. In de Google Home-app stel je de naam in van je Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk, maar gebruik je niet de netwerknaam van je oude router. Je kunt wel hetzelfde wachtwoord gebruiken als dat van het oude netwerk.
    • Opmerking: Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig en moeten exact hetzelfde zijn.
  3. Log in op je oude router en wijzig de netwerknaam in iets als HuidigeNetwerkNaam-oud. De verbinding van je smarthome-apparaten, telefoons en laptops met het oude netwerk wordt verbroken, omdat je apparaten het wifi-netwerk waarmee ze waren verbonden niet meer zien. Je kunt ook je oude router loskoppelen als deze niet meer wordt gebruikt als modem of de wifi-functie uitzetten.
  4. Wijzig in de Google Home-app de nieuwe netwerknaam in de naam van het oude netwerk, zodat deze overeenkomt met de instellingen van je apparaten. Alle apparaten in je huis zouden nu zonder problemen verbinding moeten maken met je nieuwe Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk. Je apparaten krijgen hetzelfde oude netwerk en wachtwoord te zien, ook al is de wifi-router vervangen.

Afzonderlijke apparaten updaten

• Als je een nieuwe netwerknaam of een nieuw wachtwoord wilt gebruiken met je Nest Wifi- of Google Wifi-routers en -punten, moet je de wifi-instellingen op elk apparaat afzonderlijk opzoeken en je apparaten een voor een updaten.
  • Je moet dat misschien ook doen als je een aantal oudere routers vervangt die eerder een andere versleutelingsmethode gebruikten of voor routers die meerdere netwerknamen (SSID's) gebruikten voor de 2,4- en 5 GHz-banden.

Meer manieren om problemen op te lossen

Apparaten kunnen om uiteenlopende redenen offline gaan. Bekijk Apparaat kan geen verbinding maken met mijn Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk voor meer informatie.