To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Förbättra prestandan med kanalen på 160 MHz som använder 5,9 GHz (UNII-4) (endast USA)

5,9 GHz-bandet, även kallat UNII-4, ger åtkomst till en kanal på 160 MHz som endast är tillåten i USA. Detta kan möjliggöra hastigheter på upp till 2,4 Gbit/s på klientenheter med stöd för det utökade frekvensintervallet.

Vissa äldre 5 GHz-kompatibla klientenheter är dock inte kompatibla med kanalen på 160 MHz som använder 5,9 GHz-bandet (UNII-4). Dessa klientenheter kan uppleva lägre prestanda eller långsammare hastigheter, eller kanske inte kan ansluta till 5 GHz. Kontakta enhetstillverkaren om du vill bekräfta kompatibiliteten med 5,9 GHz-bandet (UNII-4) och kanalen på 160 MHz. Om du vill aktivera utökad drift på 5,9 GHz (UNII-4) och 160 MHz kan du aktivera den här funktionen.

Så här aktiverar du det:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi    Nätverksinställningar  Avancerade nätverk.
  3. Aktivera Använd kanalen på 160 MHz för optimal prestanda på 5 GHz.

Ibland kan det uppstå problem med det här läget och anslutna enheter, till exempel på följande sätt:

• Resultatet från hastighetstestet för dina klientenheter är långsammare än väntat.
  • Klientenheten ansluter endast till 2,4 GHz-bandet och verkar inte ansluta till 5 GHz-bandet.
  • Klientenheten har inte stöd för 5,9 GHz-bandet (UNII-4) (du kan behöva kontrollera detta med klientenhetens tillverkare).

Du kan åtgärda detta genom att inaktivera inställningen för 160 MHz-läget med hjälp av steg 1 till 3 ovan och sedan trycka på Av.

Obs! 6 GHz-bandet har automatiskt 160 MHz kanalbandbredd aktiverat som standard och påverkas inte av den här inställningen.