To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Betere prestaties met het 160MHz-kanaal op 5,9 GHz (UNII-4) (alleen in de VS)

De 5,9GHz-band, ook wel UNII-4, biedt toegang tot een 160MHz-kanaal dat alleen in de Verenigde Staten is toegestaan. Hiermee worden snelheden tot 2,4 Gbps mogelijk op clientapparaten die dit uitgebreide frequentiebereik ondersteunen.

Sommige oudere apparaten met 5 GHz zijn niet compatibel met de 160MHz-kanaaloptie die de 5,9GHz-band (UNII-4) gebruikt. Deze clientapparaten kunnen slechter of langzamer werken of misschien zelfs helemaal geen verbinding maken met 5 GHz. Vraag bij de fabrikant na of je apparaat compatibel is met de 5,9GHz-band (UNII-4) en het 160MHz-kanaal. Als je de werking wilt uitbreiden met 160 MHz op 5,9 GHz (UNII-4), zet je deze functie aan.

Dit doe je zo:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten  en danWifi   Netwerkinstellingen Geavanceerde netwerken.
  3. Zet 160MHz-kanaal gebruiken voor maximale prestaties op 5 GHz aan.

Het kan zijn dat je problemen ondervindt met deze optie en je verbonden apparaten:

• De snelheidstests voor je clientapparaten zijn langzamer dan verwacht.
  • Je clientapparaat maakt alleen verbinding met de 2,4GHz-band en lijkt geen verbinding te maken met de 5GHz-band.
  • Je clientapparaat ondersteunt geen 5,9GHz-band (UNII-4). Vraag dit eventueel na bij de fabrikant van je clientapparaat.

Je lost dit op door de 160MHz-optie uit te zetten. Volg daarvoor stap 1 t/m 3 hierboven en tik daarna op Uit.

Opmerking: Voor de 6GHz-band staat de 160MHz-kanaalbandbreedte standaard aan. Deze instelling heeft daar geen invloed op.