To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Openbare preview voor de Google Home-app

Met de openbare preview krijg je vroege toegang tot de nieuwste functies van de Google Home-app voordat ze algemeen beschikbaar komen. Deelnemers kunnen de nieuwe functies uitproberen en feedback geven, zodat Google verbeteringen kan blijven aanbrengen voordat de functies voor iedereen worden vrijgegeven.

Zodra je deelneemt, heb je toegang tot de openbare previewfuncties die beschikbaar zijn voor het volgende:

Deelnemen aan de openbare preview

Je kunt deelnemen aan de openbare preview in de mobiele Google Home-app of op home.google.com:

• Open de Google Home-app Google Home-app tik op Instellingen Openbare preview Deelnemen aan de openbare preview
  • Ga naar home.google.com log in selecteer Openbare preview Deelnemen aan de openbare preview

Je krijgt een bericht met informatie over de openbare preview en wanneer je de nieuwe functies kunt gebruiken. Je kunt de openbare preview ook verlaten.

Zodra je deelneemt aan de openbare preview, verschijnt het preview-icoon op het scherm in de mobiele app en Google Home voor het web. Je kunt ook af en toe herinneringsmeldingen krijgen als je de Google Home-app opent.

Bevestig je instellingen voor Google Groepen om te zorgen dat je kunt worden toegevoegd aan het openbare previewprogramma:

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Tik op Instellingen Settings Algemene instellingen.
  3. Check of 'Me toevoegen aan hun groepen' is aangevinkt tik op Opslaan.

Feedback delen

Stuur je feedback op en laat ons weten hoe goed de openbare previewfuncties werken.
  1. Tik bovenaan in de Google Home-app Google Home-app op Openbare preview Feedback delen.
  2. Laat ons weten hoe tevreden je bent tik op Volgende Sturen.

De openbare preview verlaten

Als je de openbare preview verlaat, raak je de toegang kwijt tot alle openbare previewfuncties in de mobiele app, Google Home voor het web en Google Home voor Wear OS.

Je kunt de openbare preview verlaten in de mobiele Google Home-app of op home.google.com:

• Open de Google Home-app Google Home-app tik op Openbare preview Openbare preview verlaten
  • Ga naar home.google.com log in selecteer Openbare preview Openbare preview verlaten

Functies die op dit moment beschikbaar zijn in de openbare preview

De functies die beschikbaar zijn via de openbare preview kunnen in de loop van de tijd variëren. Als je deelneemt aan de openbare preview, krijg je misschien niet meteen geüpdatete functies. Je krijgt nieuwe functies zodra ze klaar zijn voor gebruik.

Tip: Check voordat je een functie gebruikt of er bekende problemen zijn.

Garagedeurdetectie

Garagedeurdetectie is op dit moment beschikbaar in Openbare preview en wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten en Canada. Hiermee kun je je Nest-camera zo instellen dat je meldingen krijgt als de garagedeur wordt geopend, gesloten of opengelaten. Als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt, moet je je account overzetten voordat je garagedeurdetectie kunt gebruiken.

Meer informatie over hoe je garagedeurdetectie gebruikt

Scripteditor

De scripteditor is op dit moment beschikbaar in de openbare preview op Google Home voor het web en in de mobiele Google Home-app. Met de scripteditor kun je je eigen gescripte automatiseringen maken en bewerken met aanvullende starters, voorwaarden, acties en logica. Je kunt ook aanwezigheidsdetectie gebruiken om meer aangepaste automatiseringen te maken dan momenteel beschikbaar zijn met Thuis- en Afwezig-routines. Je hebt nu toegang tot de scripteditor op Google Home voor het web via home.google.com/automations.

Belangrijk: Alle leden van het huishouden kunnen zien wanneer deze routines worden uitgevoerd. Routines zijn alleen bedoeld voor gebruiksgemak en niet voor veiligheids- of beveiligingskritieke toepassingen. Maak geen routines die letsel of schade kunnen veroorzaken als ze niet kunnen worden gestart of gestopt. Routines kunnen afhankelijk zijn van een werkende internet- en wifi-verbinding en van de beschikbaarheid van de services van Google en de externe fabrikanten van de apparaten die voor de routines worden gebruikt. Routines werken misschien niet altijd en Google is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of verliezen als gevolg van tekortschietende routines.
Help me met scripting is een experimentele functie in de scripteditor. Hiermee kun je makkelijker krachtige automatiseringen in huis maken via Google Home voor het web. Dankzij generatieve AI kun je nu gewoon de gewenste automatisering beschrijven. Het script wordt dan voor je gegenereerd. Deze functie is tijdelijk beschikbaar in de openbare preview.

Functies van de Home-app voor mobiel

De meeste functies van de Home-app voor Android- en iOS-telefoons en -tablets zijn beschikbaar voor iedereen. De volgende aanvullende functies zijn ook beschikbaar in de mobiele Google Home-app als je deelneemt aan de openbare preview.

Nest-app-camera's overzetten naar de Google Home-app

Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor-eigenaren kunnen hun camera's toevoegen aan de Home-app. Als je hiervoor in aanmerking komt, laat de app je dat weten. Meer informatie over hoe je apparaten overzet

Livestreams bekijken voor Werkt met Google Home-camera's

Je kunt compatibele livestreams van Werkt met Google Home-camera's bekijken in de Google Home-app. Deze functie is nog in ontwikkeling en is niet voor alle camera's beschikbaar. Zo voer je deze functie uit met een in aanmerking komende camera:

Een camera koppelen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.
  3. Kies de fabrikant van de camera in de lijst en koppel je account om het instelproces af te ronden.

Livestream bekijken

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten de camera die je wilt bekijken.

Wear OS-functies

All Home app features for Wear OS are currently available to everyone. New Wear OS features will come to Public Preview in the future.

Bekende problemen

• Het overzetten van een camera of deurbel vanuit de Nest-app naar de Home-app kan vastlopen of mislukken. Als je een apparaat na 2 pogingen niet hebt kunnen overzetten, neem je contact met ons op voor hulp.
  • Als de eigenaar van een Nest-app-huis een camera naar de Home-app overzet, hebben andere leden van het huis niet langer volledige toegang tot de camera in de Nest-app. Andere leden van het huis moeten deelnemen aan de openbare preview voor toegang tot de cameracontroller in de Home-app. Meer informatie over hoe je apparaten overzet