To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Voordelen van Nest Wifi Pro met Wifi 6E

Nest Wifi Pro is gebaseerd op Wifi 6E, een nieuwe wifi-standaard die verschillende voordelen heeft ten opzichte van eerdere generaties wifi.

Belangrijkste voordelen van Nest Wifi Pro met Wifi 6E

Snellere draadloze verbindingen voor Wifi 6E-apparaten

• Nest Wifi Pro is een tri-band mesh-wifi-systeem, dat naast de frequentiebanden 2,4 GHz en 5 GHz ook de nieuwe 6GHz-band gebruikt om meer data door je router te sturen, waardoor apparaten met hogere snelheden werken, tot 5,4 Gbps (4,2 Gbps buiten de Verenigde Staten) gecombineerd.1
  • De bredere 6GHz-kanalen hebben veel minder last van radiostoring, waardoor de verbindingen sneller en responsiever zijn voor Wifi 6E-apparaten.2
  • Technologische ontwikkelingen in Wifi 6E zorgen voor betere prestaties voor apps die afhankelijk zijn van snelle, responsieve wifi, zoals videogesprekken, games en AR/VR.
  • Ondersteunt tot 100 wifi-apparaten per router.3

Hogere internetsnelheden voor apparaten die geen Wifi 6E hebben.

• Nest Wifi Pro gebruikt de 6GHz-band voor het mesh-netwerk om ervoor te zorgen dat het internetverkeer bij het gebruik van mesh-netwerken snel blijft. Ook verouderde 5GHz- en 2,4GHz-wifi-apparaten hebben er voordeel bij.
  • Met apparaten en mesh-verkeer op de speciale 6GHz-band is er nu extra bandbreedte beschikbaar op 2,4 GHz en 5G Hz voor de oudere apparaten. Daardoor zijn hogere snelheden voor draadloze verbindingen mogelijk.

Wat is Wifi 6E?

Nest Wifi Pro ondersteunt Wifi 6E (AXE5400, of AXE4200 buiten de VS), de nieuwste generatie wifi, inclusief de 6GHz-band.

De term AXE5400 bestaat uit verschillende onderdelen. Hier is een overzicht:

• AX = Wifi 6, ook wel 802.11ax genoemd
  • E = inclusief 6GHz-band (nieuwe radiofrequenties in aanvulling op de Wifi 6-standaardbanden van 2,4 en 5 GHz)
  • 5400 = tot 5400 megabits per seconde (Mbps) aan gecombineerde datastromen via je router
    • Buiten de VS: AXE4200 = 4200 megabits per seconde (Mbps)

Wifi 6

Wifi 6 is de huidige draadloze standaard, ontwikkeld door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Deze standaard is de opvolger van 802.11ac (Wifi 5), dat wordt gebruikt door Nest Wifi en Google Wifi, en van 802.11n, dat wordt beschouwd als Wifi 4.

Wifi 6E

Wifi 6E-routers benutten de standaard Wifi 6-band en de 6GHz-band voor verbindingen. Het is een van de nieuwste verbeteringen in wifi en ook een van de grootste verbeteringen in meer dan 10 jaar.

Extra voordelen van Wifi 6E met de 6GHz-band in plaats van alleen Wifi 6
Als tri-bandrouter kan de Nest Wifi Pro verbinding maken met apparaten via 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz. Dat leidt tot:

• Gemiddeld nog snellere verbindingen en hogere pieksnelheden
  • Veel minder overbelasting dankzij een effectievere draadloze band van 6 GHz, de aanwezigheid van meer niet-overlappende kanalen en het overplaatsen van 6GHz-apparaten en mesh-verbindingen naar een 3e band
  • Een grotere totale datastroom door je netwerk, tot 5,4 Gbps (tot 4,2 Gbps buiten de VS)
  • Minder vertraging leidt tot betere streaming in bijvoorbeeld games, AR/VR, scherm delen en videostreaming

Hoge (verwerkings)snelheden

Met Wifi 6E kan Nest Wifi Pro tot 5,4 Gbps ondersteunen (tot 4,2 Gbps buiten de VS) als totale hoeveelheid data die via je router wordt gestuurd, zodat meerdere apparaten tegelijk goed kunnen presteren.1 Dit is niet de hoogste snelheid voor één apparaat. Je kunt bijvoorbeeld de onderstaande apparaten tegelijk verbonden hebben bij een totale hoeveelheid verkeer via het systeem van 5,4 Gbps (4,2 Gbps buiten de VS):

• Een camera met hoge resolutie die is verbonden via 2,4 GHz met een datastroom van 600 Mbps
  • Een pc die is verbonden via 5 GHz met een datastroom van 2400 Mbps (2,4 Gbps)
    • Opmerking: Buiten de VS zijn er alleen kanalen beschikbaar die 80 MHz ondersteunen (1,2 Gbps)
  • Een telefoon die is verbonden via 6 GHz met een datastroom van 2400 Mbps (2,4 Gbps)

Met de Nest Wifi Pro kun je via de Google Home-app makkelijk je internetsnelheid testen voor elk van je apparaten en je mesh-verbindingen checken.

Verschillen tussen Wifi 6E en Wifi 6

Zowel Wifi 6- als Wifi 6E-apparaten kunnen werken op de 2,4GHz- en de 5GHz-band. Wifi 6E heeft ook toegang tot de nieuwe 6GHz-band, die voor nog hogere snelheden, minder netwerkverkeer en betere compatibiliteit met bepaalde nieuwere apparaten kan zorgen. Wifi 6-routers hebben geen 6GHz-radio. Zonder de 6GHz-radio is het vrijwel onmogelijk om bruikbare 160MHz-radiokanalen te vinden. De effectieve snelheid van een verbonden Wifi 6-apparaat is dus maar de helft van die van een Wifi 6E-apparaat.

Wifi 6E-compatibiliteit met apparaten

Nest Wifi Pro-routers werken met de meeste bestaande apparaten die verbinding maken met je netwerk, waaronder apparaten die eerdere wifi-versies en de 2,4GHz- en 5GHz-banden gebruiken. Zelfs deze apparaten kunnen voordeel van Wifi 6E hebben, omdat de 6GHz-band apparaten ondersteunt die anders een van de andere banden zouden gebruiken. Dat leidt tot minder overbelasting van alle banden en betere prestaties.

Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan niet worden gecombineerd met Nest Wifi-routers of -punten of met Google Wifi-punten (wifi 5) in een mesh-netwerk.

1Gecombineerde snelheden zijn de totale snelheden op alle banden. Deze zijn afgeleid van specificaties van IEEE-standaard 802.11 op basis van het gebruik van verbonden apparaten met Wifi 6 of hoger die 160MHz-kanalen ondersteunen. De werkelijke snelheid hangt af van je internetprovider, netwerkomstandigheden, verbonden apparaat, lokale wetgeving en de omgeving.

2Er is een Wifi 6E-clientapparaat nodig om rechtstreeks toegang te krijgen tot de 6GHz-band.

3Dit is gebaseerd op het gebruik van alleen verbonden apparaten met een maximale datasnelheid van 1 Mbps. Vereist een internetverbinding met voldoende bandbreedte, en gekoppelde apparaten moeten zich binnen het wifi-dekkingsgebied bevinden dat wordt beschreven op g.co/nestwifi/coverage. De kracht en snelheid van het signaal zijn ook afhankelijk van je internetprovider.