To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fordele ved Wi-Fi 6E med Nest Wifi Pro

Nest Wifi Pro er udviklet med Wi-Fi 6E, som er en ny Wi-Fi-standard, der har flere fordele i forhold til tidligere generationer af Wi-Fi.

De vigtigste fordele ved Wi-Fi 6E med Nest Wifi Pro

Hurtigere trådløse forbindelser til Wi-Fi 6E-enheder

• Nest Wifi Pro er et mesh-Wi-Fi-system med tri-band, der bruger de trådløse 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd samt det nye 6 GHz-bånd, som giver mulighed for, at der kan passere mere data gennem din router, hvormed der opnås hurtigere enhedshastigheder på op til 5,4 Gbit/sek. (4,2 Gbit/sek. uden for USA) kombineret.1
  • De bredere 6 GHz-kanaler med langt lavere radiointerferens sikrer en mere responsiv og hurtigere forbindelsesoplevelse med Wi-Fi 6E-enheder.2
  • Den teknologiske udvikling med Wi-Fi 6E giver en bedre ydeevne i apps, der kræver hurtigt, responsivt Wi-Fi, f.eks. videoopkald, gaming og AR/VR.
  • Understøtter op til 100 Wi-Fi-enheder pr. router.3

Hurtigere internethastigheder for enheder, der ikke har Wi-Fi 6E

• Nest Wifi Pro bruger 6 GHz-båndet til sit mesh-netværk for at sikre, at internettrafikken forbliver hurtig, mens du bruger mesh-netværk. Dette hjælper også med ældre 5 GHz- og 2,4 GHz-Wi-Fi-enheder.
  • Med enheder og mesh-trafik på det dedikerede 6 GHz-bånd frigøres der nu yderligere båndbredde på 2,4 GHz og 5 GHz for ældre enheder, hvilket giver hurtigere trådløse forbindelseshastigheder.

Om Wi-Fi 6E

Nest Wifi Pro understøtter Wi-Fi 6E (AXE5400 – eller AXE4200 uden for USA), som er den nyeste generation af Wi-Fi, der omfatter 6 GHz-båndet.

Termen "AXE5400" består af flere kriterier. Her er en oversigt:

• AX = Wi-Fi 6, også kendt som 802.11ax
  • E = Omfatter 6 GHz-båndet (nye radiofrekvenser foruden den grundlæggende Wi-Fi 6, som kun var på 2,4 GHz og 5 GHz)
  • 5400 = op til 5400 megabit pr. sekund (Mbit/sek.) med kombinerede datastrømme via din router
    • Uden for USA er "AXE4200" = 4200 megabit pr. sekund (Mbit/sek.)

Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 er den aktuelle trådløse standard, der er oprettet af Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Det følger 802.11ac (Wi-Fi 5), som bruges af Nest Wifi og Google Wifi, og 802.11n, som betragtes som Wi-Fi 4.

Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E-routere kan drage fordel af at bruge Wi-Fi 6-standarden og 6 GHz-båndet til sine forbindelser. Dette er den nyeste forbedring af Wi-Fi og en af de største forbedringer i over et årti.

Ekstra fordele ved Wi-Fi 6E med 6 GHz-båndet over Wi-Fi 6 alene
Nest Wifi Pro er en tri-band-router og kan derfor oprette forbindelse til enheder via 2,4 GHz-, 5 GHz- og 6 GHz-frekvenser. Dette medfører følgende:

• Endnu hurtigere forbindelser i gennemsnit og højere spidsbelastninger
  • Meget lavere risiko for overbelastning takket være et mere effektivt trådløst 6 GHz-netværk, flere ikke-overlappende kanaler og et tredje bånd til aflastning af 6 GHz-enheder og mesh-forbindelser
  • Generelt mere data, der kan passere gennem dit netværk – op til 5,4 Gbit/sek. (op til 4,2 Gbit/sek. uden for USA) kombineret
  • Mindre forsinkelse forbedrer streaming i apps, bl.a. gaming, AR/VR, skærmdeling og videostreaming

Hurtige hastigheder og hurtigt samlet gennemløb

Med Wi-Fi 6E kan Nest Wifi Pro understøtte op til 5,4 Gbit/sek. (op til 4,2 Gbit/sek. uden for USA) for den samlede mængde data, der passerer via routeren, så du kan bruge flere højtydende enheder på samme tid.1 Dette er ikke tophastigheden for en enkelt enhed. Du kan f.eks. have følgende enheder tilsluttet en samlet mængde trafik via systemet med 5,4 Gbit/sek. (4,2 Gbit/sek. uden for USA):

• Et kamera med høj opløsning, der er tilsluttet via 2,4 GHz med en hastighed på 600 Mbit/sek.
  • En pc, der er tilsluttet via 5 GHz med en hastighed på 2.400 Mbit/sek. (2,4 Gbit/sek.)
    • Bemærk! Uden for USA er det kun kanaler, der understøtter 80 MHz, som er tilgængelige (1,2 Gbit/sek.)
  • En telefon, der er tilsluttet via 6 GHz med en hastighed på 2400 Mbit/sek. (2,4 Gbit/sek.)

Med Nest Wifi Pro kan du nemt teste din internethastighed for hver af dine enheder samt tjekke dine mesh-forbindelser i Google Home-appen.

Forskelle på Wi-Fi 6E og Wi-Fi 6

Både Wi-Fi 6- og Wi-Fi 6E-enheder kan fungere på 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd. Wi-Fi 6E har desuden adgang til det nye 6 GHz-bånd, som kan give endnu højere hastigheder, mindre netværksbelastning samt kompatibilitet med visse nyere enheder. Wi-Fi 6-routere har ikke en 6 GHz-radio. Uden 6 GHz-radioen er det praktisk talt umuligt at finde anvendelige radiokanaler med en båndbredde på 160 MHz, hvorfor en tilsluttet Wi-Fi 6-enhed effektivt kun er halvt så hurtig sammenlignet med den effektive hastighed for en Wi-Fi 6E-enhed.

Wi-Fi 6E og enhedskompatibilitet

Nest Wifi Pro-routere fungerer sammen med de fleste eksisterende enheder, der har forbindelse til dit netværk, bl.a. dem, der bruger tidligere Wi-Fi-versioner og 2,4- og 5 GHz-båndene. Selv disse enheder kan drage fordel af Wi-Fi 6E, da 6 GHz-båndet understøtter enheder, der ellers ville bruge et af de andre bånd. Dette betyder mindre belastning på tværs af alle bånd og bedre ydeevne.

Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) kan ikke kombineres med Nest Wifi-routere eller -punkter eller Google Wifi-punkter (Wi-Fi 5) i et mesh-netværk.

1Kombinerede hastigheder udgør de samlede hastigheder over alle bånd, som er udledt af IEEE Standard 802.11-specifikationer baseret på brugen af Wi-Fi 6 eller ældre forbundne enheder, der understøtter 160 MHz-kanaler. De faktiske hastigheder afhænger af din internetudbyder, dine netværksforhold, din forbundne enhed, lokale love og miljømæssige faktorer.

2Du skal bruge en Wi-Fi 6E-klientenhed for at få direkte adgang til 6 GHz-båndet.

3Dette er baseret på brug af udelukkende forbundne enheder med en maksimal datahastighed på 1 Mbit/sek. Kræver en tilstrækkelig bredbåndsforbindelse, og tilsluttede enheder skal være placeret i et Wi-Fi-dækningsområde, som beskrevet på g.co/nestwifi/coverage. Signalets styrke og hastighed afhænger også af din internetudbyder.