To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ersätta befintliga Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter med Nest Wifi Pro

Om du för närvarande har ett mesh-system med Nest Wifi eller Google Wifi måste du ta bort det befintliga wifi 5-nätverket för att konfigurera ett wifi 6E-nätverk på Nest Wifi Pro. Nest Wifi Pro är inte bakåtkompatibel och kan inte konfigureras i blandade mesh-nätverk med tidigare generationers Nest Wifi eller Google Wifi. Du kan konfigurera flera hem i Google Home-appen, men det finns bara stöd för ett wifi-nätverk per hem.

Återskapa inställningar och konfigurationer i ett Nest Wifi Pro-nätverk

Om du vill skapa ett nytt wifi 6E-nätverk i den befintliga hemstrukturen i Google Home-appen måste du först återställa standardinställningarna för det gamla wifi 5-nätverket med hjälp av appen, så att det befintliga wifi-nätverket tas bort. Sedan kan du konfigurera ett Nest Wifi Pro-nätverk.

Obs! När du tar bort det befintliga wifi-nätverket raderas tidigare inställningar och konfigurationer.

1. Skriv ned nätverkets namn och lösenord och andra anpassade inställningar eller uppgifter som du har lagt till i Google Home-appen. Här är några exempel på inställningar som du kan behålla:
  2. Återställ det gamla nätverket till standardinställningarna.
  3. Konfigurera Nest Wifi Pro och lägg till de anpassade inställningarna eller uppgifterna manuellt i det nya wifi 6E-nätverket.

Behålla anslutningen för enheterna i det gamla nätverket

Om nätverkets namn eller lösenord ändras ansluter inte enheterna till det nya nätverket och varje enhet måste konfigureras om för att matcha det nya nätverket. Om du vill behålla dina befintliga trådlösa enheter i det nya nätverket återanvänder du samma nätverksnamn och lösenord som för det gamla nätverket:

Om vissa enheter inte återansluter läser du om hur du felsöker enheter som inte kan ansluta efter konfigureringen.

Vi rekommenderar inte att du använder både ett Nest Wifi Pro-nätverk och ett Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk på samma plats, eftersom de inte kan kombineras. Om du behåller båda kan det orsaka störningar på respektive nätverk.