To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Öka wifi 6E-hastigheten för Nest Wifi Pro

Obs! Den här funktionen för ökad wifi 6E-hastighet kommer inom kort och blir tillgänglig när din lokala tillsynsmyndighet tillåter det.

Google Nest Wifi Pro-routrar använder wifi 6E för att ge snabbt och smidigt wifi i hela hemmet. En viktig del av wifi 6E är att routern kan använda det trådlösa 6 GHz-bandet för sin mesh-anslutning och ansluta till nyare, snabbare enheter som också kan använda 6 GHz-bandet. Detta minskar belastningen på nätverket och kan göra nätverket snabbare. Läs mer om wifi 6E och dess fördelar.

6 GHz-bandet har hittills reserverats för allmännyttiga tjänster, organisationer för allmän säkerhet och annan privat och kommersiell användning, men FCC (i USA) och andra myndigheter har nu tillåtit användning av 6 GHz-bandet i wifi-syfte. I syfte att undvika störningar av befintliga tjänster tillåter FCC och andra myndigheter att routrar som Nest Wifi Pro fungerar på 6 GHz-bandet inomhus och med lägre effektnivåer.

Kommer inom kort: Med funktionen för att öka wifi 6E-hastigheten kan Nest Wifi Pro använda wifi 6E med högre effektnivåer där detta är tillåtet. Du får även följande fördelar med wifi 6E med högre effekt:

• snabbare mesh-hastigheter mellan den primära routern och de anslutna åtkomstpunkterna
  • enheter som är kompatibla med wifi 6E kan ansluta till Nest Wifi Pro med högre wifi-hastighet.

Så samlas data in och delas

Enligt gällande förordningar måste viss data samlas in och göras tillgänglig för tillsynsmyndigheterna för att wifi 6E med högre effekt ska kunna användas. Med din tillåtelse samlas routerns modell, serienummer och plats in. Dessutom lagras uppgifterna på ett säkert sätt och kan delas med FCC (i USA) och andra myndigheter (för personer utanför USA när ökad wifi 6E-hastighet blir tillgänglig) på begäran. Informationen används för att kontrollera att routern fungerar optimalt med wifi 6E med högre effekt och i enlighet med gällande lagar. Eftersom routern inte har GPS kan du och andra medlemmar i hemmet välja att använda någon av era telefoners plats som proxy för routerns plats under enhetskonfigureringen och när routerns plats måste uppdateras. Nest skickar ett meddelande till enheten varje gång din platsinformation behöver uppdateras och samlar bara in platsinformationen när du är ansluten till Nest Wifi Pro-nätverket.

Routerns modell, serienummer och plats kan fortsätta att delas med FCC i upp till tre månader efter att wifi 6E-inställningen för ökad hastighet har inaktiverats. När du väljer den här inställningen gäller den för alla befintliga och framtida Nest Wifi-enheter som läggs till i nätverket.