To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wifi 6E-snelheid verhogen voor Nest Wifi Pro

Opmerking: Deze boostfunctie voor de Wifi 6E-snelheid komt binnenkort beschikbaar, zodra de lokale regelgevende instantie toestemming heeft gegeven.

Google Nest Wifi Pro-routers gebruiken Wifi 6E voor snelle en soepele wifi overal in huis. Een belangrijk onderdeel van Wifi 6E is dat je router de draadloze 6GHz-band kan gebruiken voor de mesh-connectiviteit en voor verbinding met nieuwere, snellere apparaten die ook de 6GHz-band kunnen gebruiken. Dit kan overbelasting van het netwerk verminderen en het netwerk sneller maken. Meer informatie over Wifi 6E en de voordelen ervan

De 6GHz-band was eerder gereserveerd voor energiebedrijven, openbare veiligheidsorganisaties en ander particulier en commercieel gebruik, maar de FCC (in de VS) en andere regelgevende instanties hebben nu ook gebruik van de 6GHz-band voor wifi goedgekeurd. De FCC en andere regelgevende instanties staan toe dat routers zoals de Nest Wifi Pro de 6GHz-band binnenshuis en op een lager vermogen mogen gebruiken, om storing met bestaande services te voorkomen.

Binnenkort is de boostfunctie voor de Wifi 6E-snelheid beschikbaar. Hiermee kan de Nest Wifi Pro krachtigere Wifi 6E gebruiken, op voorwaarde dat dit is toegestaan. Dit zijn enkele andere voordelen van krachtigere Wifi 6E:

• Hogere mesh-snelheden tussen je primaire router en de verbonden punten
  • Apparaten die geschikt zijn voor Wifi 6E, kunnen met hogere wifi-snelheden verbinding maken met de Nest Wifi Pro

Hoe gegevens worden verzameld en gedeeld

Als voorwaarde om krachtigere Wifi 6E te kunnen gebruiken, eisen toezichthouders dat er bepaalde gegevens worden verzameld en verstrekt. Met jouw toestemming worden het model, serienummer en de locatie van je router verzameld en beveiligd opgeslagen. Deze gegevens worden op verzoek gedeeld met de FCC (in de VS) en andere regelgevende instanties (voor gebruikers buiten de Verenigde Staten wanneer snellere Wifi 6E beschikbaar komt). Deze informatie wordt gebruikt om te zorgen dat je router optimaal kan werken met krachtigere Wifi 6E en aan de wettelijke vereisten voldoet. Omdat je router geen gps heeft, kunnen jij en leden van je huis de locatie van jullie telefoon gebruiken als de locatie van de router als je het apparaat instelt en wanneer de locatie van de router moet worden vernieuwd. Nest stuurt een prompt naar je apparaat elke keer dat de locatiegegevens moeten worden vernieuwd en verzamelt je locatiegegevens alleen als je verbinding hebt met het netwerk van de Nest Wifi Pro.

Het model, serienummer en de locatie van de router kunnen met de FCC worden gedeeld tot 3 maanden na het moment waarop je de boostfunctie voor de Wifi 6E-snelheid hebt uitgezet. Als je de instelling aanzet, is deze van toepassing op alle bestaande en toekomstige Nest Wifi-apparaten die je in je netwerk gebruikt.