To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feedback och utlåning av videohändelser för Home-appen

När du lånar ut data från en video eller ett ljudklipp som en Google Nest-enhet spelar in i Google Home-appen används din data för att hjälpa oss avgöra Googles maskininlärningsalgoritmers exakthet samt kvaliteten på Googles funktioner.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för hem som har fler än en ansvarig (dvs. alla som kan lägga till och hantera enheter i hemmet). Om du lägger till en ansvarig efter att du har lånat ut klipp kan du fortfarande visa eller radera klippen i portalen för datautlåning, men du kan inte skicka nya klipp.

Typer av data som du kan låna ut till Google Nest

Du kan donera data som visas som händelser i flödet eller data från kamerahistoriken. När du lånar ut datan får Google det valda kamera- eller ljudklippet samt tillhörande metadata (till exempel information som datum, tid, plats, datatyp med mera). Varje gång du skickar feedback visas en påminnelse om att du har valt att låna ut din data till Google.

Detta händer när du lånar ut din data

• Du behåller äganderätten till datan.
  • Din data används för att förbättra Googles algoritmer.
  • Du godkänner att låna ut data första gången du delar din data med Google. Datautlåning är inaktiverad som standard.
    • Om du delar hemmet med andra ska du informera dem om att du har lånat ut data, som en ljud- eller videoinspelning, som de eventuellt är med på.
  • Din data delas inte utanför Google.
  • Google lagrar den data som du har lånat ut tills du återkallar din tillåtelse.
    • Även om du raderar flödeskortet, historikhändelsen eller enhetshistoriken som datan kom från fortsätter Google att använda datan tills du återkallar tillåtelsen. Läs mer i avsnittet om att återkalla samtycket till att använda din data i den här artikeln.
    • Om du har en prenumeration på Nest Aware är din data fortfarande tillgänglig för Google efter att videohistoriken har löpt ut enligt din prenumeration tills du återkallar din tillåtelse för den.
    • Vi kan radera inspelad video om den innehåller explicit, våldsamt, farligt eller stötande innehåll.
    • Förutom ovanstående raderas även data som är äldre än 18 månader automatiskt.

Hantera din data

Du kan se vilken data du har lånat ut till Google och återkalla tillåtelsen för Google att använda uppgifterna i portalen för datautlåning.

Dela feedback

Du kan dela/låna ut feedbackvideor till Google, vilket hjälper Google att förbättra din upplevelse.

I en händelse:

1. Öppna videohändelsen som du vill dela för feedback i Home-appen .
  2. Tryck på de tre punkterna uppe till höger när händelsen är markerad.
  3. Tryck på Feedback om händelse.
    • Första gången du skickar feedback blir du ombedd att läsa utlåningsavtalet. Tryck på Jag godkänner.
  4. Fyll i feedbackformuläret med den begärda informationen.
  5. Tryck på Skicka för att skicka din feedback.

Återkalla samtycket för att använda din data

Du kan när som helst återkalla tillåtelsen till att använda din data. När du återkallar tillåtelsen raderas din data från Googles servrar.

1. Öppna Home-appen och tryck på Inställningar.
  2. Välj Integritet.
  3. Välj Datautlåning. Här kan du klicka på ett videoklipp för att visa metadata, visa klippet eller återkalla klippet.
    • Återkalla tillåtelsen för alla klipp:
      • Tryck på Inaktivera datautlåning om du vill återkalla tillåtelsen och radera alla videoklipp du har delat.
    • Radera enskilda klipp:
      • Tryck på klippet och välj Återkalla klipp Återkalla.
    • Radera flera klipp:
      • Tryck på Redigera .
      • Välj vilka klipp du vill radera och tryck på Återkalla  Återkalla.

Felsökning

Om du behöver hjälp med felsökning kan du läsa artikeln om att felsöka videohistorik för händelser.