To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feedback over videogebeurtenissen en uitleningen voor de Home-app

Als je je gegevens uitleent voor een video of audiofragment dat is opgenomen door een Google Nest-apparaat in de Google Home-app, gebruiken we je gegevens om inzicht te krijgen in de nauwkeurigheid van de machinelearning-algoritmen van Google en de kwaliteit van de functies van Google.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar voor huizen met meer dan één beheerder (iedereen die apparaten in het huis kan toevoegen en beheren). Als je een beheerder toevoegt nadat je een of meer fragmenten hebt uitgeleend, kun je deze fragmenten nog steeds bekijken of verwijderen in de beheerportal voor gegevensuitleen, maar kun je geen nieuwe fragmenten meer indienen.

Typen gegevens die je kunt uitlenen aan Google Nest

Je kunt de gegevens uitlenen die als gebeurtenissen in je feed of je camerageschiedenis staan. Als je je gegevens uitleent, krijgt Google het geselecteerde camera- of audiofragment en alle bijbehorende metadata (waaronder informatie zoals datum, tijd, locatie en gegevenstype). Telkens wanneer je feedback indient, krijg je een herinnering te zien dat je je gegevens hebt uitgeleend aan Google.

Wat er gebeurt als je je gegevens uitleent

• Je blijft altijd eigenaar van je eigen gegevens.
  • We gebruiken je gegevens om de algoritmen van Google te verbeteren.
  • Je meldt je aan bij het programma voor uitlening van gegevens als je voor het eerst gegevens met Google deelt. Uitlenen van gegevens staat standaard uit.
    • Als je je huis met anderen deelt, moet je ze laten weten dat je gegevens hebt uitgeleend die misschien een audio- of video-opname van deze mensen bevatten.
  • Je gegevens worden niet buiten Google gedeeld.
  • Google slaat de door jou uitgeleende gegevens op totdat je je toestemming voor die gegevens intrekt.
    • Als je de feedkaart, de geschiedenisgebeurtenis of de apparaatgeschiedenis verwijdert waaruit de gegevens afkomstig zijn, blijft Google deze gegevens gebruiken totdat je je toestemming intrekt. Je vindt meer informatie hierover in het gedeelte Toestemming intrekken om je gegevens te gebruiken van dit artikel.
    • Als je een abonnement hebt op Nest Aware en je videogeschiedenis is verlopen, blijven je gegevens beschikbaar voor Google totdat je de toestemming hiervoor intrekt.
    • We kunnen opgenomen video verwijderen als deze expliciete, gewelddadige, gevaarlijke of aanstootgevende content bevat.
    • Daarnaast verwijderen we gegevens ouder dan 18 maanden automatisch.

Je gegevens beheren

Je kunt zien welke gegevens je aan Google hebt uitgeleend en in de beheerportal voor gegevensuitleen kun je de toestemming voor Google intrekken om die gegevens te gebruiken.

Feedback delen

Je kunt je feedbackfragmenten over video's delen/uitlenen aan Google, zodat Google jou de beste functionaliteit kan bieden.

Via een gebeurtenis:

1. Open in de Home-app  de videogebeurtenis die je wilt delen voor feedback.
  2. Tik rechtsboven op de 3 stippen terwijl de gebeurtenis is geselecteerd.
  3. Tik op Feedback voor gebeurtenis.
    • De eerste keer dat je feedback indient, wordt je gevraagd de uitleenovereenkomst te lezen. Tik op Akkoord om door te gaan.
  4. Vul het feedbackformulier in met de gevraagde informatie.
  5. Tik op Sturen  om je feedback in te dienen.

Toestemming intrekken om je gegevens te gebruiken

Je kunt je toestemming voor je gegevens op elk moment intrekken. Als je je toestemming intrekt, verwijderen we je gegevens van de servers van Google.

1. Tik in de Home-app op Instellingen.
  2. Selecteer Privacy.
  3. Kies Gegevens uitlenen. Hier kun je op een videofragment klikken om metadata weer te geven, het fragment te bekijken of het fragment in te trekken.
    • Zo trek je je rechten voor alle fragmenten in:
      • Tik op Gegevens uitlenen uitzetten om je toestemming in te trekken en alle videofragmenten te verwijderen die je hebt gedeeld.
    • Zo verwijder je afzonderlijke fragmenten:
      • Tik op het fragment en kies Fragment intrekken Intrekken.
    • Zo verwijder je meerdere fragmenten:
      • Tik op Bewerken .
      • Kies welke fragmenten je wilt verwijderen en tik op Intrekken Intrekken.

Problemen oplossen

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen, bekijk je het artikel Problemen met de videogeschiedenis van gebeurtenissen oplossen.