To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Se og snakk med Google på Nest Hub Max

Når du slår på Se og snakk, trenger du bare å være i nærheten av og se på Google Nest Hub Max, så svarer Google-assistenten på spørsmålene og kommandoene dine. Du trenger ikke å si «Hey Google».

Se og snakk er kun tilgjengelig på Nest Hub Max på engelsk.

Look and Talk on Nest Hub Max | Google Assistant

Konfigurer Se og snakk

Før du starter

Se og snakk fungerer bare med bestemte innstillinger som er slått på for Nest Hub Max og Google-assistenten. For å konfigurere Se og snakk, sjekk først følgende:

Merk: Face Match og Se og snakk fungerer best når du plasserer Nest Hub Max på et sted der den lett kan gjenkjenne deg.

Slå på Se og snakk

Merk: Denne fremgangsmåten er ikke tilgjengelig på Google Pixel Tablet. Du må følge denne fremgangsmåten på en annen kompatibel mobilenhet.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Under Home-funksjoner velger du Google Assistent og deretter Face Match.
  4. Finn navnet på Nest Hub Max og deretter, og slå på Se og snakk.

Bruk Se og snakk

For å bruke Se og snakk må du sørge for at du er maks. 1,5 meter unna Nest Hub Max. Se deretter på kameraet øverst på skjermen. Fortsett å se på kameraet mens du snakker til Google.

Når Nest Hub Max gjenkjenner ansiktet ditt, ser du fire prikker øverst til venstre på skjermen. Prikkene kan forflytte seg, endre farge og endre form for å fortelle deg hva Google-assistenten gjør, når du kan snakke med Google, og når du ikke trenger å se på den lenger.

For å avbryte en Se og snakk-aktivering, trykk på Nest Hub Max-skjermen. Hvis Google-assistenten ikke registrerer det du sier, eller ikke svarer deg, kan du avbryte handlingen ved å slutte å se på enheten.

Når du bruker Se og snakk, spiller ikke Nest Hub Max noen start- eller sluttlyd (selv om du har slått på denne funksjonen).

Merk: Se og snakk er ikke tilgjengelig på Nest Hub Max når

• medieinnhold spilles av, for eksempel musikk eller videoer
  • det strømmes video fra et sikkerhetskamera
  • det brukes Meet eller Zoom
  • Gjestemodus er på.

Dette betyr prikkene

Prikkene Dette betyr de for Google-assistenten Tips

Den har registrert at du er maks. 1,5 meter unna og ser på kameraet. Nå kan du stille spørsmål eller si kommandoer uten å si «Hey Google».

Den har registrert at du snakker, og den er aktiv og lytter etter spørsmål eller kommandoer.

Fortsett å se på kameraet, slik at Google-assistenten fortsetter å lytte.

Hvis prikkene blir grå igjen, har assistenten fastslått at du ikke snakker til Google.

Den behandler det du har sagt. Nå kan du se bort.

Den fant ingen svar på spørsmålet eller kommandoen din, men er klar til å lytte hvis du fortsetter å se på kameraet. Still spørsmålet eller si kommandoen på en annen måte.

Feilsøking

Hvis ikke Google-assistenten reagerer når du bruker Se og snakk, kan du prøve disse trinnene:

1. Sjekk at Se og snakk fortsatt er slått på.
  2. Lær Google-assistenten stemmen din på nytt.

Slik fungerer det

Nest Hub Max bruker kameraregistrering og analyserer videoen for å finne ut om du med vilje ser på kameraet og vil aktivere assistenten. Videoen behandles på enheten og blir ikke sendt til Google-tjenere.

Google-assistenten er utviklet for å vente i hvilemodus til den registrerer en aktivering. I hvilemodus sender ikke Google-assistenten det du sier, til Google eller noen andre.

Når Google-assistenten registrerer en aktivering, avslutter den hvilemodus og sender forespørselen til Googles tjenere.

Google-assistenten bruker også Face Match og Voice Match, slik at Se og snakk bare fungerer for dem som slår på funksjonen. Hvis andre vil bruke Se og snakk, kan de konfigurere funksjonen i innstillingene i Home- eller Assistent-appen.

Du kan når som helst slå av denne funksjonen:

Merk: Denne fremgangsmåten er ikke tilgjengelig på Google Pixel Tablet. Du må følge denne fremgangsmåten på en annen kompatibel mobilenhet.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger
  3. Under Home-funksjoner velger du Google Assistent og deretter Face Match.
  4. Finn navnet på Nest Hub Max og deretter, og slå av Se og snakk.

Viktig: Nest Hub Max bruker maskinlæring for å sikre at Se og snakk fungerer så nøyaktig som mulig, men teknologien er ikke alltid perfekt. Det er ikke sikkert at enheten kan skille mellom deg og for eksempel et bilde av ansiktet ditt. Og hvis du bor med en person som ligner veldig på deg, kan det hende at enheten tror at denne personen er deg.

Du kan finne mer informasjon om personverninnstillinger her: