To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Look and Talk voor Google op de Nest Hub Max

Als je Look and Talk aanzet, beantwoordt de Google Assistent je vragen en opdrachten. Je hoeft alleen maar van dichtbij naar de Google Nest Hub Max te kijken. Je hoeft niet 'Hey Google' te zeggen.

Look and Talk is op de Nest Hub Max alleen beschikbaar in het Engels.

Look and Talk on Nest Hub Max | Google Assistant

Look and Talk instellen

Voordat je begint

Look and Talk werkt alleen als bepaalde instellingen aanstaan voor je Nest Hub Max en de Google Assistent. Check eerst het volgende voordat je Look and Talk instelt:

Opmerking: Face Match en Look and Talk werken het beste als je de Nest Hub Max op een plek zet waar je makkelijk kan worden herkend.

Look and Talk aanzetten

Opmerking: Deze stappen zijn niet beschikbaar op de Google Pixel Tablet. Volg deze stappen op een ander compatibel mobiel apparaat.

1. Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer onder Functies voor huis de optie Google Assistent en dan Face Match.
  4. Zoek de naam van de Nest Hub Max en dan zet Look and Talk aan.

Look and Talk gebruiken

Als je Look and Talk wilt gebruiken, moet je je binnen 1,5 meter van de Nest Hub Max bevinden. Kijk naar de camera bovenaan het scherm. Blijf naar de camera kijken terwijl je tegen Google praat.

Als de Nest Hub Max je gezicht herkent, verschijnen er 4 stippen linksboven in het scherm. De stippen kunnen bewegen en van kleur en vorm veranderen om je te laten weten wat de Google Assistent doet, wanneer je met Google kunt praten en wanneer je weg kunt kijken.

Tik op het scherm van de Nest Hub Max om de activering van Look and Talk te annuleren. Als de Google Assistent niet verwerkt wat je hebt gezegd of er niet op reageert, kun je ook wegkijken om je vraag of opdracht te annuleren.

Als je Look and Talk gebruikt, laat de Nest Hub Max geen start- of eindgeluid horen (zelfs als je deze functie hebt aangezet).

Opmerking: Look and Talk is niet beschikbaar op je Nest Hub Max tijdens de volgende activiteiten:

• Media afspelen, zoals muziek of video's
  • Een beveiligingscamera streamen
  • Meet of Zoom gebruiken
  • Terwijl de gastmodus aanstaat

Wat de stippen betekenen

Wanneer de stippen dit doen: De Google Assistent: Tips

Heeft waargenomen dat je binnen een afstand van 1,5 meter bent en naar de camera kijkt. Je kunt nu een vraag stellen of een opdracht geven zonder 'Hey Google' te zeggen.

Heeft gedetecteerd dat je praat en is actief om naar je vraag of opdracht te luisteren.

Blijf naar de camera kijken zodat de Google Assistent blijft luisteren.

Als de stippen weer grijs zijn, heeft de Assistent vastgesteld dat je niet tegen Google praat.

Verwerkt wat je hebt gezegd. Je kunt nu wegkijken.

Kan geen antwoord op je vraag of opdracht vinden, maar is klaar om te luisteren als je in de camera blijft kijken. Formuleer je vraag of opdracht op een andere manier.

Problemen oplossen

Als de Google Assistent niet reageert wanneer je Look and Talk gebruikt, probeer je de volgende stappen:

1. Check of Look and Talk nog steeds aanstaat.
  2. Train de Google Assistent opnieuw om je stem te herkennen.

Hoe het werkt

De Nest Hub Max vertrouwt op cameradetectie en analyseert de video-opname om te bepalen of je bewust naar de camera kijkt en de Assistent wilt activeren. Je video wordt verwerkt op het apparaat en wordt niet naar de servers van Google gestuurd.

De Google Assistent is ontworpen om in stand-bymodus te wachten totdat de Assistent wordt geactiveerd. Als de stand-bymodus aanstaat, stuurt de Google Assistent wat je zegt niet naar Google of iemand anders.

Zodra de Google Assistent activering waarneemt, wordt de stand-bymodus beëindigd. De Assistent stuurt je verzoek dan naar Google-servers.

De Assistent gebruikt ook Face Match en Voice Match zodat Look and Talk alleen voor jou werkt. Als anderen Look and Talk willen gebruiken, kunnen ze de functie instellen in de instellingen van hun Home-app of de Assistent-app.

Je kunt deze functie altijd uitzetten:

Opmerking: Deze stappen zijn niet beschikbaar op de Google Pixel Tablet. Volg deze stappen op een ander compatibel mobiel apparaat.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen
  3. Selecteer onder Functies voor huis de optie Google Assistent en dan Face Match.
  4. Zoek de naam van de Nest Hub Max en dan zet Look and Talk uit.

Belangrijk: De Nest Hub Max gebruikt machine learning om te zorgen dat Look and Talk zo nauwkeurig mogelijk werkt, maar de technologie is niet altijd perfect. Je apparaat kan mogelijk niet het verschil zien tussen jou en bijvoorbeeld een foto van je gezicht. Als een ander lid van je huishouden erg op je lijkt, kan het apparaat die persoon voor jou aanzien.

Ga voor meer informatie over privacyopties naar: