To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Verhuisgids voor Nest-apparaten

Ga je je Nest-apparaat verplaatsen naar een ander huis of appartement? In dit artikel lees je hoe je een Nest-apparaat achterlaat voor de volgende bewoner, een Nest-apparaat meeneemt naar je nieuwe huis of een apparaat instelt dat door een vorige bewoner is achtergelaten. Zoek hieronder je apparaat om aan de slag te gaan.

Speakers en schermen

Een apparaat achterlaten voor de volgende bewoner

Als je een apparaat aan iemand anders wilt geven, moet je eerst de fabrieksinstellingen terugzetten:

1. Open de Google Home-app .

2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.

3. Tik op Instellingen  en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.

4. Zet de fabrieksinstellingen terug. Hierdoor wordt je speaker of scherm teruggezet naar de standaard fabrieksinstellingen.

Opmerking: Met deze actie worden je gegevens van het apparaat gewist. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een apparaat meenemen naar je nieuwe huis

Als je je wifi-netwerk wijzigt

Wil je je speaker of scherm meenemen naar een nieuw huis en heb je een nieuwe wifi-router of internetprovider, volg dan de stappen om het wifi-netwerk van je Google-speaker of -scherm te wijzigen.

Als je router en wifi-netwerk hetzelfde blijven

Nadat je je wifi-netwerk hebt ingesteld in je nieuwe huis, sluit je je speaker of scherm aan. Deze maakt automatisch verbinding met je netwerk en is klaar voor gebruik.

Een apparaat instellen dat door een vorige bewoner is achtergelaten

Volg deze stappen als je een speaker of scherm van de vorige eigenaar wilt gebruiken:

1. Zet het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen als dit nog niet is gebeurd.

2. Stel je speaker of scherm in via de Google Home-app.

Nest Thermostat, Nest Doorbell (batterij) en Nest Cam (batterij)

Een apparaat achterlaten voor de volgende bewoner

Volg de instructies hieronder als je een apparaat aan iemand anders wilt geven. Als je een abonnement op Nest Aware hebt, moet je je abonnement opzeggen.

1. Open de Google Home-app .

2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.

3. Tik op Instellingen  en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.

4. Zet de fabrieksinstellingen terug. Hiermee zet je de thermostaat, deurbel of camera terug naar de standaard fabrieksinstellingen.

Opmerking: Met deze actie worden je gegevens van het apparaat gewist. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een apparaat meenemen naar je nieuwe huis

Als je wifi-netwerk verandert

Wil je je thermostaat meenemen naar een nieuw huis of appartement en heb je een nieuwe wifi-router of internetprovider, volg dan de stappen om de thermostaat met het nieuwe wifi-netwerk te verbinden.

Als je router en wifi-netwerk hetzelfde blijven

Nadat je het wifi-netwerk in je nieuwe huis hebt ingesteld, installeer je de thermostaat. Deze maakt automatisch verbinding met je netwerk en is klaar voor gebruik.

Een apparaat instellen dat door een vorige bewoner is achtergelaten

1. Zet het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen als dit nog niet is gebeurd.

2. Stel je apparaat in:

Andere Google-apparaten die zijn ingesteld in de Nest-app

Een apparaat achterlaten voor de volgende bewoner

Volg de onderstaande instructies als je een apparaat aan iemand anders wilt geven:

1. Verwijder het apparaat uit de Nest-app.

2. Zet het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen via de links hieronder. Hierdoor wordt al je persoonlijke informatie uit het product verwijderd en kan de nieuwe bewoner het toevoegen aan hun account in de Nest-app.

Een apparaat meenemen naar je nieuwe huis

Als je je product wilt meenemen naar een ander huis, volg je de stappen in het volgende artikel om een Nest-product naar een ander huis te verplaatsen.

Een apparaat instellen dat door een vorige bewoner is achtergelaten

1. Zet het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen als dat nog niet is gedaan.

2. Stel je apparaat in via de Nest-app:

Belangrijk: Als je de Nest-camera probeert in te stellen, krijg je misschien de melding dat de camera al wordt gebruikt door een ander account. Wacht dan tot de huidige videogeschiedenis van de camera is verlopen voordat je de camera toevoegt aan je account. Dit kan tot 60 dagen duren, maar gebeurt misschien sneller.