To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Montera Nest Cam (batteri)

När du ska sätta upp Google Nest Cam (batteri) får du hjälp i form av ingående anvisningar i Home-appen.

Du kan sätta upp den på några olika sätt:

• Du kan använda det medföljande väggfästet, ett Nest Cam-stativ (säljs separat) eller ett tillbehör märkt Made for Google.
  • Du kan även använda vilket fäste som helst från tredje part som har en skruv på 1/4 tum och 20 gängor per tum, men kameran kan fungera sämre.

Installationsvideo

How To Set-Up and Install Your Nest Cam

Använda ett stativ

Du kan köpa till ett Nest Cam-stativ, som är idealiskt när du vill ställa kameran inomhus på en hylla, ett skrivbord eller en bänk. Skruva bara fast kameran i stativet och anslut strömsladden.

Kameran får ström via stativet och är på så sätt ständigt ansluten till elnätet, vilket krävs för Video History för kontinuerlig inspelning dygnet runt om du prenumererar på Nest Aware Plus.

Använda magnetfästet

Med magnetfästet har du flera möjligheter: du kan sätta fast kameran med den magnetiska plattan på en metallyta (t.ex. ett kylskåp) inomhus eller utomhus. Inga skruvar behövs.

På andra ytor, till exempel en vägg, kan du sätta upp monteringsplattan med de medföljande skruvarna och sedan sätta fast den magnetiska plattan på monteringsplattan. I båda fallen kan du använda valfri strömkälla, som väderbeständiga kablar eller batteri.

Använda säkerhetsöglan

Om du placerar Nest Cam högre upp än 2 m använder du tillbehöret säkerhetsögla. Öglan är en kabel som ansluter kameran till det magnetiska fästet så att kameran inte faller till marken om den skulle lossna från fästet.

Om en säkerhetsögla inte följde med i förpackningen till Nest Cam (med batteri) kan du kontakta oss och begära en sådan. Alternativt kan du använda Wasserstein Anti-Stöld Montering som finns i Google Store och tillhandahåller stöldskydd samt fallskydd.

Installation av säkerhetsögla

1. Skruva fast änden av öglan i gängorna längst ned på kameran för hand och för sedan kabeln åt sidan och fäst med en spårskruvmejsel.

2. Placera slingan runt det magnetiska fästet där den möter väggen. Öglan bör glida bakom monteringsplattan.

1. Dra åt för att göra öglan mindre. Se till att du fortfarande kommer åt spännet så att du enkelt kan ta ned kameran och ladda den.
    • Obs! Tryck inte in spännet bakom det magnetiska fästet. Med hjälp av spännet kan du öppna öglan när du ska ta ned kameran för laddning.
  2. Placera kameran på den magnetiska plattan.

3. Kontrollera kameraflödet i appen för att bekräfta att kameran täcker den vy du vill se.

Använda väderbeständig kabel

Med en väderbeständig kabel till Nest Cam kan du ha kameran ansluten till elnätet, även utomhus. Kabeln finns i två längder, 5 m och 10 m, och kan enkelt anslutas till ett eluttag inomhus eller för utomhusbruk. Kabelklämmor, skruvar och väggpluggar ingår så att du kan dra kabeln snyggt och prydligt. Du kan även måla den så att den smälter in.

Väderbeständiga kablar kan köpas som tillval i Google Store.

Detta behöver du vid installationen

Alla delar som behövs för att montera kameran på väggen eller i taket medföljer. Förutom en skruvmejsel kan du behöva följande verktyg:

• Skruvmejsel
  • Borrmaskin
  • Borrbit om du ska förborra: 2 mm
  • Borrbit för väggplugg: 6,5 mm
  • Borrbit om du behöver borra hål i väggen för strömkabeln: 13 mm
  • Stege

Tillbehör till kameror och dörrklockor från Google Nest

Det finns många olika tillbehör till Nest-kameror, bland annat väderbeständiga kablar för installation utomhus, kamerafästen och andra strömtillbehör.

• Made by Google-tillbehör är utformade och tillverkade av Google.
  • Made for Google-tillbehör tillverkas av Googles produktpartner i samarbete med Google, och de har certifierats för användning med Googles produkter.

Hitta tillbehör som passar dina behov på Google Store

Viktiga tips om säkerhet och integritet

Följ alltid gällande integritetslagstiftning.

Om Nest Cam (med batteri) ska sitta högre upp än 2 m använder du tillbehöret säkerhetsögla eller Wasserstein Anti-Stöld Montering, som även ger fallskydd.

Tänk på följande innan du borrar hål i väggen om du vill ansluta kameran till elnätet så att den alltid har ström:

• Följ lokala säkerhetsföreskrifter.
  • Kontrollera att det inte går några ledningar eller rör i väggen där hålet ska vara. Kontakta en elektriker eller rörmokare om du inte är säker.

Läs mer i riktlinjerna för säkerhet och integritet.