To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Spotlightinstellingen wijzigen

Gebruik de Home-app om de instellingen van je Google Nest-spotlight aan te passen.

Kiezen waardoor je spotlight wordt aangezet

Je kunt selecteren waardoor je lampen worden geactiveerd. Je kunt kiezen uit de opties Beweging, Live kijken of Cameragebeurtenissen.

Beweging en bewegingsgevoeligheid

Met de instelling Beweging gaat de lamp aan als de bewegingssensor van de spotlight activiteit waarneemt. Je kunt ook de instelling voor bewegingsgevoeligheid aanpassen om te bepalen wanneer de spotlight moet worden geactiveerd.

Kies als het donker is een gevoeligheidsinstelling en loop daarna langs je camera om te checken wanneer de lamp aangaat. Zo vind je de juiste instelling voor je spotlight-installatie. Selecteer een hogere gevoeligheid zodat je spotlight wordt geactiveerd als er verderop activiteit is, of kies een lagere gevoeligheid voor een korter bereik.

1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Open Instellingen Instellingen en dan Waardoor wordt de spotlight geactiveerd?.
  4. Tik op de schakelaar om Beweging aan of uit te zetten.
  5. Stel Bewegingsgevoeligheid in op Hoog, Gemiddeld of Laag.

Live kijken

Met Live kijken wordt je spotlight automatisch geactiveerd als je 's avonds de livestream van je camera bekijkt.

1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Instellingen en dan Waardoor wordt de spotlight geactiveerd?.
  4. Tik op de schakelaar naast Live kijken om deze aan of uit te zetten.

Cameragebeurtenissen

Als je Cameragebeurtenissen aanzet, wordt je spotlight geactiveerd als de camera begint met opnemen.

De spotlight kan aangaan als je camera een gebeurtenis opneemt, behalve bij bewegingsgebeurtenissen. Je spotlight wordt dan geactiveerd op basis van intelligente detectie, zoals mensen of voertuigen, en de door jou ingestelde activiteitszones die je Nest Cam moet opnemen.

Als je Beweging hebt aangezet zoals hierboven beschreven, kan de spotlight nog steeds aangaan als de sensor van de lamp beweging waarneemt.

1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Instellingen en dan Waardoor wordt de spotlight geactiveerd?.
  4. Tik op de schakelaar naast Cameragebeurtenissen om deze aan of uit te zetten.

In de camera-instellingen kun je aanpassen welke gebeurtenissen je camera moet opnemen.

De helderheid wijzigen

Opmerking: Als je vanaf je camera met de spotlight video begint te streamen, gaat de spotlight automatisch aan.

1. Open de Home-app en selecteer je spotlight.
  2. Sleep de schuifregelaar om de helderheid van je spotlight te veranderen.

Timerinstellingen

1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Instellingen en dan Spotlighttimer.
  4. Kies hoelang de spotlight aan moet blijven als bij beweging waarneemt. Je kunt kiezen uit 10 seconden tot 5 minuten.

Instellingen voor daglichtsensor

De instellingen voor lichtgevoeligheid veranderen als je spotlight overdag aangaat wanneer er beweging wordt waargenomen. Als je de instelling Helderder kiest, kan je spotlight eerder op de avond aangaan. Als je Donkerst kiest, gaat de spotlight alleen aan als het erg donker is.

1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Instellingen en dan Daglichtsensor.
  4. Selecteer Daglichtsensor en kies de lichtinstelling die je wilt gebruiken.