To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka problem med låg batterinivå på Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Rent allmänt ska du ladda Google Nest Cam (med batteri) eller Nest Doorbell (med batteri) med den medföljande USB-kabeln när batteriet börjar ta slut.

Men om batteriet i Nest-kameran eller Nest-dörrklockan tar slut oftare än det borde eller om det inte laddas när det är anslutet till en strömkälla kan du felsöka enligt nedan.

Den här artikeln gäller endast följande enheter:

Nest Doorbell (med batteri)

Nest Cam (med batteri)

Förväntad batteritid

Batteritiden beror på flera saker, som aktivitet, temperatur och vilka kamerainställningar du har. Du kan förlänga kamerans batteritid genom att ändra videokvaliteten, videoklippens längd och tiden mellan inspelade händelser samt genom att hålla koll på ett begränsat område med hjälp av aktivitetszoner. Detta är några vanliga scenarier.

Nest Doorbell (med batteri)

• Livligt – ungefär en månads batteritid (ca 25–30 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär två och en halv månaders batteritid (cirka 13–16 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sex månaders batteritid (cirka 2–5 inspelade händelser per dag)

Nest Cam (med batteri)

• Livligt – ungefär en och en halv månads batteritid (ca 20–25 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär tre månaders batteritid (ca 9–12 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sju månaders batteritid (cirka 2–4 inspelade händelser per dag)

Batteriets laddningstid

Batteriets laddningstid beror på flera faktorer, till exempel omgivningstemperatur och batteriets skick.

Viktigt! Batteriet laddas inte vid temperaturer under 0 °C och laddas bara långsamt när temperaturen närmar sig 0 °C.

Läs mer om laddning av batteriet i Nest-kameror och Nest-dörrklockor när det är kallt.

Nest Doorbell (med batteri)

Normalt: Det tar ungefär fem timmar att ladda upp batteriet helt med en kompatibel 7,5 W-laddare (säljs separat).

Nest Cam (med batteri)

Normalt: Det tar ungefär fem timmar att ladda upp batteriet helt med medföljande 7,5 W-laddare och laddningskabel.

Om kameran eller dörrklockan är installerad utan kablar

1. Testa våra tips om hur du sparar batteri med en kamera eller dörrklocka.
  2. Om du ändå behöver ladda batteriet för ofta ansluter du kameran eller dörrklockan till någon av följande strömkällor:
    • Anslut kameran eller dörrklockan till ett eluttag med nätadaptern som medföljer eller kan köpas till.
      • Kameran får ström från eluttaget, så det behövs inget batteri så länge uttaget fungerar.
      • Dörrklockan använder alltid batteri. Strömmen från eluttaget laddar dörrklockans batteri successivt, så du behöver inte ladda det manuellt lika ofta.
    • Anslut dörrklockan till dörrklockans systemkablar. Då används låg spänning för att ladda dörrklockans batteri successivt.
    • Anslut kameran till solpanelen. Då används låg spänning för att ladda kamerans batteri successivt.

Om kameran eller dörrklockan är ansluten till ett eluttag

1. Anslut kameran eller dörrklockan med antingen den medföljande nätadaptern, en kompatibel strömadapter från Google (säljs separat) eller en nätadapter märkt Made for Google (säljs separat). Andra nätadaptrar från tredje part kan ge för lite eller för mycket ström till enheten, vilket kan orsaka batteriproblem.

Obs! Nätadaptern som medföljer Nest Cam (med batteri) är inte väderbeständig och inte avsedd för utomhusbruk.

1. Kontrollera att strömkabeln (till en kamera) eller strömadaptern för inomhusbruk (till en dörrklocka) sitter ordentligt i eluttaget och i kameran eller dörrklockan. Laddningskabeln ska inte glappa när den är ansluten till kameran. Stiften i kamerastativet eller kabeln ska ha kontakt med kontaktdonet i kamerauttaget.
  2. Kontrollera att eluttaget fungerar. Du kan testa det genom att sätta i kontakten till någon annan enhet.
    • Om den enheten inte laddas eller slås på kan du behöva använda ett annat eluttag eller låta en elektriker åtgärda problemet.
  3. Kontrollera att strömkabeln (till en kamera) eller strömadaptern för inomhusbruk (till en dörrklocka) fungerar som den ska. Du kan testa det genom att sätta den i ett annat eluttag som du vet fungerar.
    • Om kameran eller dörrklockan inte slås på eller laddas kan du behöva byta kabel eller nätadapter.
  4. Om du behöver mer hjälp med en kamera eller dörrklocka som laddas ur för snabbt läser du artikeln Spara batteri för Nest-kameror och Nest-dörrklockor.

Om dörrklockan är ansluten med kabel till dörrklocksystemet

Obs! Första gången du laddar dörrklockans laddas batteriet till 100 %. För att förlänga batteriets livslängd laddas dörrklockan bara till 80 % om den är ansluten med kabel till dörrklocksystemet. Innan du installerar dörrklockan kan du ladda batteriet över 80 % med USB-kabeln. När dörrklockan är ansluten till systemet med kabel sjunker dock batterinivån till 80 % och stannar på den nivån eller lägre.

1. Om du nyligen har installerat dörrklockan kontrollerar du att du har slagit på strömmen till dörrklockan igen i elcentralen.
  2. Kontrollera att ledningarnas ändar är rena och ordentligt virade runt skruvarna på dörrklockans baksida. Du kan behöva dra åt skruvarna som håller fast ledningarna.
  3. Kontrollera att kablarnas ändar inte kommer i kontakt med varandra eller monteringsplattan. Trimma kablarnas ändar och böj dem om det behövs.
  4. Om du behöver mer hjälp med en kamera eller dörrklocka som laddas ur för snabbt läser du artikeln Spara batteri för Nest-kameror och Nest-dörrklockor.

Meddelande om batteriproblem

Om ett meddelande visas om att enheten är offline på grund av batteriproblem kontaktar du Googles support för mer hjälp.