To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen met bijna lege batterijen in Nest-camera's en -deurbellen

In het algemeen moet je de Google Nest Cam (batterij) of Nest Doorbell (batterij) opladen met de meegeleverde USB-kabel als de batterij bijna leeg is.

Als je Nest-camera of -deurbel echter sneller leegraakt dan verwacht of niet oplaadt als deze op een voedingsbron is aangesloten, kun je de onderstaande stappen volgen om het probleem op te lossen.

Dit artikel is alleen van toepassing op de volgende apparaten:

Nest Doorbell (batterij)

Nest Cam (batterij)

Verwachte batterijduur

De batterijduur is afhankelijk van factoren zoals activiteit, temperatuur en geselecteerde camera-instellingen. Je kunt de batterijduur van de camera verlengen door de videokwaliteit, lengte van videoclips en de tijd tussen opgenomen gebeurtenissen aan te passen en door activiteitszones te gebruiken om specifieke plekken in de gaten te houden. Hier zijn een paar veelvoorkomende scenario's.

Nest Doorbell (batterij)

• Druk: Batterijduur van ongeveer 1 maand (ongeveer 25 tot 30 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Gebruikelijk: Batterijduur van ongeveer 2,5 maand (ongeveer 13 tot 16 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Rustig: Batterijduur van ongeveer 6 maanden (ongeveer 2 tot 5 opgenomen gebeurtenissen per dag)

Nest Cam (batterij)

• Druk: Batterijduur van ongeveer 1,5 maand (ongeveer 20 tot 25 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Gebruikelijk: Batterijduur van ongeveer 3 maanden (ongeveer 9 tot 12 opgenomen gebeurtenissen per dag)
  • Rustig: Batterijduur van ongeveer 7 maanden (ongeveer 2 tot 4 opgenomen gebeurtenissen per dag)

Oplaadtijd van batterij

De oplaadtijd van een batterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de staat van de batterij.

Belangrijk: De batterij wordt niet opgeladen bij temperaturen lager dan 0 °C en wordt langzaam opgeladen bij temperaturen dicht bij het vriespunt.

Bekijk meer informatie over het oplaadgedrag van de batterij in Nest-camera's en -deurbellen bij koud weer.

Nest Doorbell (batterij)

Normaal: het duurt ongeveer 5 uur om de batterij helemaal op te laden met een geschikte netspanningsadapter van 7,5 W (los verkrijgbaar).

Nest Cam (batterij)

Normaal: het duurt ongeveer 5 uur om de batterij helemaal op te laden met de meegeleverde netspanningsadapter van 7,5 W en oplaadkabel.

Als de camera of deurbel zonder bedrading is geïnstalleerd

1. Probeer onze tips om de batterij van je camera of deurbel te sparen.
  2. Als de batterij nog steeds vaker moet worden opgeladen dan je zou willen, sluit je de camera of deurbel aan op een van de volgende voedingsbronnen:
    • Sluit de camera of deurbel met de meegeleverde of optionele voedingsadapter aan op een stopcontact.
      • De camera wordt van stroom voorzien via het stopcontact. Zo heeft de camera geen batterijvoeding nodig zolang het stopcontact werkt.
      • De deurbel gebruikt altijd de batterij. Het stopcontact laadt de batterij van de deurbel geleidelijk op, zodat je hem niet zo vaak zelf hoeft op te laden.
    • Sluit de deurbel aan op de bedrading van het deurbelsysteem. Zo wordt de batterij van de deurbel geleidelijk opgeladen met laagspanning.
    • Verbind je camera met het zonnepaneel. Zo wordt de batterij van de camera geleidelijk opgeladen met laagspanning.

Als je camera of deurbel is aangesloten op een stopcontact

1. Sluit de camera of deurbel aan met de meegeleverde voedingsadapter, een geschikte Google-voedingsadapter (los verkrijgbaar) of een Made for Google-voedingsadapter (los verkrijgbaar). Andere voedingsadapters van derden sturen misschien te weinig of te veel stroom naar je apparaat, wat tot problemen met de batterij kan leiden.

Opmerking: De voedingsadapter die bij de Nest Cam (batterij) wordt geleverd, is niet weerbestendig en is niet bedoeld voor gebruik buitenshuis.

1. Check of de stroomkabel (camera) of voedingsadapter voor binnen (deurbel) correct is aangesloten op het stopcontact en op je camera of deurbel. De oplaadkabel moet vlak liggen als hij op de camera is aangesloten. De pinnen op de camerastandaard of kabel moeten ook in contact staan met de contactpunten aan de camerazijde.
  2. Check of het stopcontact stroom afgeeft. Je kunt dit testen door een ander apparaat op het stopcontact aan te sluiten.
    • Als het apparaat niet aangaat of niet wordt opgeladen, moet je misschien contact opnemen met een elektricien om het probleem op te lossen of moet je een ander stopcontact gebruiken.
  3. Check of de stroomkabel (camera) of de voedingsadapter voor binnen (deurbel) goed werkt. Je kunt dit testen door hem aan te sluiten op een ander werkend stopcontact.
    • Als je camera of deurbel niet aangaat of niet wordt opgeladen, moet je de kabel of voedingsadapter misschien vervangen.
  4. Heb je meer hulp nodig om je camera of deurbel opgeladen te houden, ga dan naar het artikel De batterij van Nest-camera's en -deurbellen sparen.

Als je deurbel bedraad is aangesloten op het deurbelsysteem

Belangrijk: De batterij van de deurbel wordt tot 100% opgeladen als je deze voor het eerst oplaadt. De batterij wordt maar tot 80% opgeladen als de deurbel is aangesloten op het deurbelsysteem om de batterijduur te verlengen. Gebruik de USB-kabel om de batterij meer dan 80% op te laden voordat je de deurbel installeert. Nadat de deurbel op het systeem is aangesloten, neemt de batterijlading af tot 80% en blijft op dat niveau of lager.

1. Als je je deurbel onlangs hebt geïnstalleerd, check je of de stroomtoevoer voor je deurbelsysteem weer is aangezet in de zekeringkast.
  2. Ga na of de draadeinden schoon zijn en goed om de schroeven op de achterkant van de deurbel zijn gewikkeld. Misschien moet je de draadschroefjes wat beter vastschroeven.
  3. Zorg dat de uiteinden van de draden elkaar of de montagesteun niet raken. Knip de draadeinden af en buig ze zo nodig.
  4. Heb je meer hulp nodig om je camera of deurbel opgeladen te houden, ga dan naar het artikel De batterijen van Nest-camera's en -deurbellen sparen.

Bericht over batterijproblemen

Als je een bericht ziet dat het apparaat offline is vanwege batterijproblemen, neem je contact op met Google Support voor meer hulp.