To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-kameroiden ja ‑ovikellojen vähäisen akkuvirran ongelmanratkaisu

Akkukäyttöinen Google Nest Cam tai akkukäyttöinen Nest Doorbell kannattaa yleensä ladata laitteen mukana toimitetulla USB-johdolla aina, kun akkuvirta on vähissä.

Jos Nest-kameran tai ‑ovikellon akku kuitenkin tyhjenee odotettua useammin tai jos se ei lataudu ollessaan kytkettynä virtalähteeseen, kokeile näitä ohjeita ongelman ratkaisemiseksi.

Tämä artikkeli koskee vain seuraavia laitteita:

Nest Doorbell (akkukäyttöinen)

Nest Cam (akkukäyttöinen)

Odotettu akunkesto

Akunkesto riippuu esimerkiksi laitteen käytöstä, lämpötilasta ja valitsemistasi kameran asetuksista. Voit pidentää kameran akunkestoa säätämällä videon laatua, videoklippien pituutta, tallennettujen tapahtumien välistä aikaa ja käyttämällä Activity Zones ‑ominaisuutta tiettyjen alueiden valvontaan. Tässä on muutamia tyypillisiä tilanteita.

Nest Doorbell (akkukäyttöinen)

• Kiireinen – noin kuukauden akunkesto (noin 25–30 tallennettua tapahtumaa päivässä)
  • Normaali – noin 2,5 kuukauden akunkesto (noin 13–16 tallennettua tapahtumaa päivässä)
  • Rauhallinen – noin 6 kuukauden akunkesto (noin 2–5 tallennettua tapahtumaa päivässä)

Nest Cam (akkukäyttöinen)

• Kiireinen – noin 1,5 kuukauden akunkesto (noin 20–25 tallennettua tapahtumaa päivässä)
  • Normaali – noin 3 kuukauden akunkesto (noin 9–12 tallennettua tapahtumaa päivässä)
  • Rauhallinen – noin 7 kuukauden akunkesto (noin 2–4 tallennettua tapahtumaa päivässä)

Akun latausaika

Akun latausaika riippuu eri tekijöistä, kuten ympäristön lämpötilasta ja akun tilasta ja kunnosta.

Tärkeää: Akku ei lataudu alle 0 °C:n lämpötilassa ja latautuu hitaasti lähellä pakkaslämpötiloja.

Lue lisää Nest-kameroiden ja -ovikellojen latautumisesta kylmällä säällä.

Nest Doorbell (akkukäyttöinen)

Tyypillisesti akun lataaminen täyteen yhteensopivalla 7,5 W:n laturilla (myydään erikseen) kestää noin viisi tuntia.

Nest Cam (akkukäyttöinen)

Tyypillisesti akun lataaminen täyteen mukana toimitetulla 7,5 W:n laturilla ja latauskaapelilla kestää noin viisi tuntia.

Jos kamera tai ovikello on asennettu ilman johtoja

1. Kokeile näitä vinkkejä kameran tai ovikellon akkuvirran säästämiseksi.
  2. Jos akkua on edelleen ladattava turhan usein, yhdistä kamera tai ovikello johonkin seuraavista virtalähteistä:
    • Liitä kamera tai ovikello pistorasiaan laitteen mukana tulleella tai lisävarusteena saatavalla virta-adapterilla.
      • Kamera saa virtansa pistorasiasta, joten se ei tarvitse akkuvirtaa niin kauan kuin pistorasia toimii.
      • Ovikello käyttää aina akkuvirtaa. Pistorasian virta lataa ovikellon akkua vähitellen, joten sitä ei tarvitse ladata manuaalisesti niin usein.
    • Liitä ovikello ovikellojärjestelmän johtoihin. Ovikellon akku latautuu niistä pienellä jännitteellä vähitellen.
    • Liitä kamera aurinkopaneeliin. Kameran akku latautuu siitä pienellä jännitteellä vähitellen.

Jos kamera tai ovikello on kytketty pistorasiaan

1. Kytke kamera tai ovikello verkkovirtaan mukana tulleella virta-adapterilla, yhteensopivalla Googlen virta-adapterilla (myydään erikseen) tai Made For Google ‑virta-adapterilla (myydään erikseen). Muut kolmannen osapuolen virta-adapterit saattavat tuoda laitteelle liian vähän tai liikaa virtaa, mikä voi aiheuttaa akkuongelmia.

Huom. Nest Camin (akkukäyttöinen) mukana tuleva virta-adapteri ei ole säänkestävä, eikä sitä ole tarkoitettu ulkokäyttöön.

1. Tarkista, että (kameran) virtajohto tai (ovikellon) sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde on kytketty pistorasiaan oikein ja yhdistetty kameraan tai ovikelloon oikein. Latausjohdon pitäisi olla tasaisesti kameraa vasten. Kamerajalustan tai johdon nastojen pitäisi myös koskettaa kameran levyjä.
  2. Tarkista, että pistorasiasta tulee virtaa. Voit testata tämän kytkemällä pistorasiaan toisen laitteen.
    • Jos laite ei lataudu tai käynnisty, ongelman korjaamiseksi on ehkä otettava yhteyttä sähköasentajaan tai käytettävä toista pistorasiaa.
  3. Tarkista, että (kameran) virtajohto tai (ovikellon) sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde toimii oikein. Voit testata tämän kytkemällä laitteen toiseen toimivaan pistorasiaan.
    • Jos kamera tai ovikello ei käynnisty tai lataudu, johto tai virta-adapteri on ehkä vaihdettava.
  4. Jos tarvitset lisää apua kameran tai ovikellon pitämiseen ladattuna, lue artikkeli Nest-kameroiden ja ‐ovikellojen akun säästö.

Jos ovikello on liitetty ovikellojärjestelmään

Tärkeää: Ovikellon akku latautuu 100 %:iin ensimmäisellä latauskerralla. Ovikellon akunkeston pidentämiseksi akku latautuu vain 80 %:iin, jos ovikello on kytketty ovikellojärjestelmään. Ennen kuin asennat ovikellon, voit ladata akun varaustason yli 80 %:iin USB-johdolla. Kun ovikello on kytketty järjestelmään, akun varaus laskee 80 %:iin ja pysyy siinä tai alemmalla tasolla.

1. Jos olet asentanut ovikellosi äskettäin, varmista, että ovikellojärjestelmän virta on kytketty takaisin päälle sulakekaapista.
  2. Varmista, että johtojen päät ovat puhtaat ja ne on kääritty tukevasti ovikellon takana olevien ruuvien ympärille. Johtojen ruuveja on ehkä kiristettävä hieman.
  3. Varmista, että johtojen päät eivät kosketa toisiaan tai pohjalevyä. Leikkaa johtojen päät ja taivuta niitä tarvittaessa.
  4. Jos tarvitset lisää apua kameran tai ovikellon pitämiseen ladattuna, lue artikkeli Nest-kameroiden ja ‐ovikellojen akun säästö.

Akkuongelma-ilmoitus

Jos näet Laite offline-tilassa akkuongelmien takia ‐ilmoituksen, ota yhteyttä Google-tukeen.