To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så fungerar meddelanden om besökare

Konfigurera på enheter med Google Assistent

En enhet med Google Assistent, till exempel en högtalare och skärm från Google, kan meddela dig när en besökare ringer på dörren om du har Google Nest Doorbell. Om det är en Smart Display-enhet ser du även livevideo från dörrklockan.

Du får bara meddelanden om besökare i högtalare och på skärmar som har konfigurerats i samma hem som dörrklockan i Home-appen.

Få meddelanden om besökare i Nest Doorbell på en högtalare eller skärm

Obs! Om Stör ej är aktiverat på högtalaren eller skärmen från Google får du inga meddelanden om besökare på den enheten.

Få appaviseringar

När någon ringer på dörren med Nest Doorbell kan ett meddelande om besökare skickas till alla telefoner som har åtkomst till den dörrklockan i Home-appen eller i Nest-appen.

Om du vill bli aviserad om besökare måste aviseringar från dörrklockan vara aktiverade och telefonen måste vara i samma hem som dörrklockan.

Använda Familiar Face Alerts

Om Familiar Face Alert är aktiverat kan Google-assistenten visa eller säga namnet som du har gett besökaren.

Kom ihåg att du måste aktivera Familiar Face Alert och namnge de personer som dörrklockan ska känna igen. Annars meddelar Google-assistenten bara att det är någon vid dörren.

Flera hem

Om du har flera hem i Home-appen får du bara ett meddelande om besökare från högtalaren eller skärmen i hemmet där besökaren ringer på.

Om någon till exempel ringer på dörrklockan till sommarbostaden får du inget meddelande om besökare i högtalaren i din primära bostad.

Oavsett i vilket hem högtalaren eller skärmen finns kan du fortfarande få en avisering i telefonen när någon ringer på dörren.

Läs artikeln om hur du använder en dörrklocka ihop med högtalaren eller skärmen om du vill veta mer. Du kan också läsa mer om hur du konfigurerar meddelanden om besökare på en högtalare eller skärm.