To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Gjennomgå søvn og velvære

Med søvnsensoren i Nest Hub (2. generasjon) kan du se et sammendrag av søvnen din og få personlig statistikk og nyttige tips. Når du har konfigurert søvnsensoren, er søvnsammendraget tilgjengelig på skjermen din neste morgen. Med Google Fit-appen kan du også se søvnhistorikken din over tid.

Søvnsensoren er ikke laget for å diagnostisere, kurere, lindre, forebygge eller behandle sykdommer eller medisinske tilstander. Hvis du har spørsmål om helsen din, bør du kontakte lege. Plasseringen av enheten samt personer, kjæledyr og støy i nærheten kan føre til unøyaktige målinger.

Søvnsammendrag

For å se søvnsammendraget ditt, trykk på skjermen og så Velvære og så Søvnen din.

Merk: For å se søvnsammendraget ditt på Nest Hub (2. generasjon) må du tillate personlige resultater og proaktive helse- og treningsresultater på skjermen. Nett- og appaktivitet må også være slått på i Google-kontoen din. For å motta svar fra Google-assistenten relatert til søvninformasjonen din må personlige resultater og Voice Match være på.

Når personlige resultater og proaktive helse- og treningsresultater er på, kan alle som har tilgang til Nest Hub (2. generasjon), gå gjennom og slette den nyligste informasjonen i søvn- og velværesammendraget ditt.

Søvnen din

I søvnsammendraget ser du mer informasjon om forrige natts søvn, for eksempel varigheten, tidsplanen og søvnkvaliteten. Når du har sovet godt, justeres hver sirkel i sammendraget og endrer farge til lilla. Trykk på Søvnen din for å se mer informasjon om hver sirkel.

Søvnsirkler

• Tidsplan: Se når du gikk og la deg, sovnet, våknet og til slutt sto opp, i tillegg til tidsplanen din for sengetid.
  • Varighet: Gå gjennom den totale tiden du har sovet, og sammenlign totalen med den vanlige varigheten eller generelle anbefalte retningslinjer. Dette inkluderer når du legger deg, når du våkner, og om du står opp i løpet av natten. Du kan også finne ut hvor lang tid du bruker på å sovne, for å finne ut hvor lenge du faktisk sover når du legger deg.
  • Kvalitet: hvor rolig du sov. Dette inkluderer når du sov, når du sto opp, urolige perioder og hvordan du vekslet mellom de forskjellige søvnfasene. Du kan sammenligne disse dataene med faktorer som kan påvirke søvnen, for eksempel temperaturen i rommet, perioder med søvnforstyrrelser samt lysendringer i rommet. Hosting og snorking som tilskrives deg, vises på tidslinjene for hosting og snorking. Andre høye lyder mens du sover vises på «Andre lyder»-tidslinjen.

Søvnstadier

Søvnstadier registrerer informasjon om perioder med lett søvn, dyp søvn, REM-søvn og våkne perioder gjennom natten. Når du sover, veksler kroppen naturlig mellom disse stadiene. De er alle svært viktige for fysisk og følelsesmessig helse samt fysisk og kognitiv ytelse.

Hvorfor søvnstadier? ​​Hjernen vår har spesielle nevrologiske kretser som koordinerer søvnstadiene. Når du gir hjernen nok tid til å sove i et miljø uten forstyrrelser, går du vanligvis gjennom alle stadiene som er nødvendige for personer med lignende alder, kjønn og genetisk sammensetning. De fleste av oss veksler mellom søvnstadier 4–6 ganger per natt – og av og til våkner vi en kort stund mellom hver syklus.

Mesteparten av den dype søvnen skjer i de første fire timene du sover, og jo lenger du sover, desto mer REM-søvn (drømmesøvn) får du. Mesteparten av natten bør bestå av lett søvn. Den viktigste faktoren for å avgjøre om du får nok av hver søvnfase, er om du gir deg selv tid og mulighet til å få den søvnen du trenger.

På Varighet-skjermen finner du en prosentvis oversikt over søvnstadiene dine. På Kvalitet-skjermen kan du se hvordan natten gikk og sammenligne søvnmønsteret med forstyrrelser i rommet, for eksempel hosting, snorking eller andre høye lyder. Du kan bruke denne informasjonen til å finne ut mer om det typiske søvnmønsteret ditt og forstå ting som er uvanlige.

Respirasjonshelsen din

For å se respirasjonshelsen din, trykk på «Velvære»-siden på skjermen, og deretter påSøvnen din og så sveip til venstre. Trykk på Ukentlig trend for å sammenligne dagene fra den siste uken.

Respirasjonshelsen viser ting som kan påvirke søvnen din:

• Respirasjonsfrekvens (RPM): Dette er det gjennomsnittlige antallet åndedrag du tar per minutt, og hvor varierende pustingen din var i den aktuelle søvnperioden. RPM-området ditt er de øverste 95 % og de nederste 5 % av nattens data.
  • Søvnforstyrrelser: Her ser du forstyrrelser mens du sov, for eksempel hosting eller snorking.
Merk: Plasseringen av enheten samt personer, kjæledyr og støy i nærheten kan føre til unøyaktige målinger.

Søvnrapporter og personlig tilpassede tips

Når søvnsensoren blir kjent med søvnvanene og -mønstrene dine, får du personlig statistikk og tilpassede anbefalinger, slik at du kan få bedre søvnkvalitet. Du kommer til å få disse tipsene etter en ukes tid med daglig søvnsporing.

Statistikk og personlige søvntips vises på Nest Hub når de blir relevante. Du kan få tilgang til søvnrapporten og den anbefalte tidsplanen din ved å trykke på Nest Hub-skjermen når den er i passiv modus eller bildemodus og så Velvære.

• Søvntips: Disse tipsene inneholder forslag og opplæringsmateriell som kan hjelpe deg med å få bedre søvnkvalitet.
  • Søvnrapport: Søvnrapporten inneholder et sammendrag av statistikk, opplæringsmateriell og tips knyttet til søvnen din. Statistikk er ting som Nest Hub har oppdaget om den nylige søvnen din som kan forbedres. Rapporten inneholder også opplæringsmateriell fra tredjepartskilder med informasjon om statistikken samt tips til hvordan du kan få bedre søvnkvalitet. Søvnrapportene blir oppdatert når mer personlig tilpasset statistikk er tilgjengelig, og de vises kanskje ikke alltid.
  • Anbefalt tidsplan: Etter 14 påfølgende dager med søvnsporing får du en personlig tilpasset anbefaling for når du bør legge deg, og når du bør våkne. Hvis du oppdaterer tidsplanen, kan du få bedre søvnkvalitet.
  • Utvikling i søvnstadiene: En kronologisk oversikt over hvordan søvnstadier endrer seg i løpet av natten
  • ​​Oppvåkninger: Dette viser de normale oppvåkningene som skjer i og rundt REM, med overganger til neste søvnsyklus (4–6 ganger om natten).
  • % per stadium: Oversikt over prosentandelene av forrige natts oppvåkninger, lett søvn, dyp søvn og REM-søvn i forhold til hvor lenge du har sovet.
  • Tid per stadium: Oversikt over forrige natts oppvåkninger, lett søvn, dyp søvn og REM-søvn i timer og minutter.