To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sleep Sensing op de Google Nest Hub (2e generatie)

Sleep Sensing op de Google Nest Hub (2e generatie) kan bijdragen aan een betere nachtrust en je algemene welzijn verbeteren. Het houdt je slaap bij, meet je ademhaling en herkent eventuele verstoringen van je nachtrust, zoals hoesten of snurken. Naarmate Sleep Sensing je slaappatronen beter kent, krijg je gepersonaliseerde inzichten en tips om beter te slapen.

Elke ochtend krijg je op je scherm een slaapoverzicht om te zien hoe goed je die nacht hebt geslapen. Je kunt je slaapgeschiedenis in de loop van de tijd ook bijhouden met de Google Fit-app.

Opmerking: Sleep Sensing is niet beschikbaar op de Nest Hub (1e generatie).

Sleep Sensing is niet bedoeld om ziekten en aandoeningen vast te stellen, te genezen, te beperken, te voorkomen of te behandelen. Als je vragen hebt over je gezondheid, neem dan contact op met een medisch professional.

Tot en met 2023 kun je Sleep Sensing kosteloos uitproberen. In 2024 wil Google Sleep Sensing integreren in Fitbit Premium (momenteel € 9,47 per maand of € 75,82 per jaar, de prijzen kunnen veranderen en kunnen per land verschillen). Ga voor meer informatie naar g.co/sleepsensing/preview.

Sleep Sensing is momenteel niet in alle talen of landen beschikbaar.

Hoe het werkt

Sleep Sensing gebruikt Motion Sense om de slaap bij te houden van de persoon die het dichtst bij het scherm ligt. Motion Sense gebruikt een energiezuinige radar om beweging en ademhaling waar te nemen. Andere sensoren van de Nest Hub (2e generatie) herkennen geluiden, zoals snurken en hoesten, en omgevingsfactoren, zoals de hoeveelheid licht en de temperatuur in de kamer.

Zo stelt Sleep Sensing niet alleen vast hoe laat je naar bed gaat en hoelang je slaapt, maar ook hoe goed je eigenlijk slaapt. Nadat je Sleep Sensing hebt aangezet, kun je zoals gewoonlijk slapen op de plek waarvoor je alles hebt ingesteld. Je hoeft niets te dragen of speciaal op te laden. Vanaf de volgende ochtend krijg je slaapresultaten.

De Nest Hub (2e generatie) heeft geen camera en er worden geen herkenbare beelden van je lichaam of je gezicht gemaakt of gebruikt met Sleep Sensing. De audio die tijdens Sleep Sensing wordt verzameld, wordt alleen op je Nest Hub (2e generatie) verwerkt en niet naar Google gestuurd. Je kunt je slaapinstellingen aanpassen voor nog meer privacy. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de Nest Hub (2e generatie) geen slaaponderbrekingen registreert, zoals hoesten en snurken.

De functies van Sleep Sensing zijn afhankelijk van de rechten die je verleent en je instellingen. Ze maken gebruik van beweging, geluid en andere apparaat- en sensorgegevens. Daarom moet je het apparaat in de buurt van je bed neerzetten en afstemmen op je slaapplek.

Als je Sleep Sensing aanzet, worden je slaapgegevens gedeeld met de Google Assistent en zijn deze beschikbaar in de Google Fit-app. Google gebruikt je slaapgegevens niet om advertenties te personaliseren. Je kunt op elk moment je gegevens bekijken en verwijderen.

Bekijk meer informatie over de ingebouwde privacymaatregelen van Sleep Sensing, sensoren in de Nest Hub (2e generatie) en de inzet van Google voor privacy in huis.

Sleep Sensing instellen

Wat je nodig hebt

Sleep Sensing instellen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Sleep Sensing en dan Sleep Sensing instellen.
  6. Volg de instructies in de app om Sleep Sensing op je scherm toe te staan.
  7. Tik op Een bedtijdplanning instellen.
  8. Kies hoe laat je standaard naar bed wilt gaan en wakker wilt worden.
  9. Optioneel: Je kunt de volgende functies aanzetten voor extra informatie zodat je je slaap beter kunt bijhouden en voor informatieve tips over slaapsessies:
    • Bijhouden van geluidsgebeurtenissen instellen
    • Gepersonaliseerde slaapsuggesties
  10. Kalibreer je slaapplek om het instellen af te ronden.

Je slaapplek kalibreren

Als je Sleep Sensing wilt gebruiken, moet je het scherm kalibreren om te herkennen waar je slaapt.

1. Swipe vanaf de onderkant van je scherm omhoog.
  2. Tik op Instellingen  en dan zorg dat Motion Sense aanstaat.
  3. Tik op Sleep Sensing en dan zorg dat Sleep Sensing aanstaat en dan Apparaat kalibreren
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking:

• Omdat Sleep Sensing registreert waar je meestal slaapt, kunnen kinderen, huisdieren en andere gezinsleden die op dezelfde plek slapen, van invloed zijn op je gegevens.
  • De plaatsing van het apparaat, beweging en andere nabije apparaten kunnen onjuiste metingen tot gevolg hebben.
  • Sleep Sensing is zo ontworpen dat alleen hoesten en snurken afkomstig van je gekalibreerde slaapplek wordt weergegeven. Hoesten of snurken van buiten je slaapplek wordt gefilterd en is zichtbaar op de tijdlijn Andere geluiden. Op deze tijdlijn zie je ook andere harde geluiden.
  • Zorg ervoor dat mensen in je omgeving weten dat Sleep Sensing op je Nest Hub hun geluiden kan verwerken en vraag om hun toestemming voordat je de functie aanzet.

Slaapgegevens bekijken

's Morgens krijg je een overzicht van je slaap van de afgelopen nacht en wekelijkse slaaptrends, en na ongeveer een week krijg je gepersonaliseerde tips. Je kunt ook algemene vragen stellen over je slaappatronen. Als je deze informatie wilt bekijken, ga je naar de pagina Welzijn op je scherm of naar de Google Fit-app, of zeg je 'Hey Google' en daarna een van de onderstaande spraakopdrachten:

• 'Hoe heb ik vannacht geslapen?'
  • 'Hoe laat ging ik gisteren naar bed?'
  • 'Hoelang duurde mijn remslaap afgelopen vrijdag?'
  • 'Geef me meer informatie over mijn slaapfasen van afgelopen nacht'
  • 'Hoe kan ik beter slapen?'

Meer informatie over je slaapoverzicht

Opmerking: Als je een slaapoverzicht wilt op je Nest Hub (2e generatie), moet je persoonlijke resultaten en proactieve en gezondheids- en fitnessresultaten toestaan op je scherm. Ook moet Web- en app-activiteit aanstaan in je Google-account. Als je antwoord wilt van de Google Assistent over je slaapgegevens, moeten persoonlijke resultaten en Voice Match aanstaan.

Als persoonlijke resultaten en proactieve gezondheids- en fitnessresultaten aanstaan, kan iedereen met toegang tot je Nest Hub (2e generatie) je meest recente Sleep Sensing-overzicht en gegevens over je welzijn bekijken en verwijderen.

Sleep Sensing aan- of uitzetten

Na de installatie herkent Sleep Sensing automatisch je slaap als je op je gekalibreerde slaapplek bent.

Als rechtsboven in het scherm de Sleep Sensing-indicator  staat, betekent dit dat Sleep Sensing aanstaat, heeft gedetecteerd dat je aanwezig bent in het gekalibreerde slaapgedeelte en klaar is om slaap waar te nemen.

• Als je Sleep Sensing wilt onderbreken, swipe je omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik je op Sleep Sensing .
  • Als je de functie wilt hervatten, tik je nog een keer op Sleep Sensing . De functie wordt weer actief als je weer op je gekalibreerde slaapplek bent.

Opmerking: Je ziet de Sleep Sensing-indicator ook als actief als je in de buurt van het scherm bent. Deze functie geeft aan dat Sleep Sensing aanstaat, dat je binnen het gekalibreerde gebied bent en dat de Nest Hub (2e generatie) klaar is om slaap waar te nemen.

Sleep Sensing uitzetten en slaapgegevens verwijderen

Jij bepaalt hoe je gegevens worden gebruikt. Slaap Sensing staat standaard uit op de Nest Hub (2e generatie). Als je Sleep Sensing hebt ingesteld, kun je op elk moment het volgende doen:

Sleep Sensing uitzetten op het scherm

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Sleep Sensing.
  6. Tik op Sleep Sensing uitzetten en dan Uitzetten.

Opmerking: Als je Sleep Sensing uitzet, verzamelt de Nest Hub (2e generatie) per direct geen slaapgegevens meer. Misschien krijg je nog wel gepersonaliseerde inzichten en slaapoverzichten op basis van eerdere gegevens. Het kan 4 dagen duren voordat deze berichten verlopen.

Gebruik van slaapgegevens met de Google Assistent

De Assistent slaat je slaapgegevens alleen tijdelijk op om je informatie te kunnen geven over je slaap, gezondheid en conditie. Deze gegevens helpen ook problemen op te lossen en je gezondheid en conditie met de Assistent te verbeteren.

Nadat de Assistent je slaapgerelateerde gegevens heeft geüpdatet, getoond, of vragen daarover heeft beantwoord, wordt de geluidsopname van je verzoek door Google verwijderd. De tekst van je verzoek en andere bewaarde gebruiksinformatie van de Assistent, worden gebruikt om problemen op te lossen en de services van de Assistent verder te ontwikkelen en te verbeteren.