To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Åtgärda problem med sömnsensorn

Om sömnsensorn inte verkar fungera som den ska kan du söka efter problemet här och följa felsökningsanvisningarna.

Sömnkalibreringen misslyckades

Vid sömnkalibreringen känner Nest Hub av hur långt från enheten du sover utifrån dina andningsrörelser. Kalibreringen kan misslyckas om Nest Hub står fel eller om något annat rör sig i rummet.

1. Ta bort alla föremål mellan dig och skärmen.
  2. Kontrollera att Nest Hub står inom armlängds avstånd ungefär i höjd med madrassen (inom 30 cm på höjden) och att den är vänd mot din överkropp när du ligger i sängen.
  3. Kontrollera att det inte finns något som rör sig i rummet, som en fläkt, gungstol eller fladdrande gardin. Inget annat i rummet ska röra sig när sömnsensorn kalibreras. När du sover ska allt som kan röra sig finnas längre bort från Nest Hub-enheten än du, även om de inte är i vägen för skärmen.
  4. Kalibrera om sömnsensorn när ingen annan och inget husdjur är i rummet.
    1. Du kalibrerar om Nest Hub genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.
    2. Tryck på Inställningar följt av Sömnsensor följt av Kalibrera enhet följt av följ anvisningarna.

En sömnsammanfattning visas i Google Fitness men inte på Nest Hub

Du kan behöva uppdatera inställningarna i Google Home-appen.

1. Aktivera Personliga resultat:
    1. Öppna Google Home-appen .
    2. Tryck på Favoriter eller Enheter
    3. Tryck länge på enhetens ruta.
    4. Tryck på Inställningar  följt av Igenkänning och delning följt av Personliga resultat.
    5. Aktivera Personliga resultat och tryck sedan på Visa proaktivt
  2. Uppdatera inställningarna för hälsa:
    1. Öppna Home-appen .
    2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent följt av Hantera alla Assistent-inställningar följt av Hälsa.
    3. Aktivera Nest Hub-enheten under Proaktiva hälso- och träningsresultat.
    4. Tryck på Sömn under Vad vill du hantera? följt av tryck på Anslut under Google Fitness Google Fitness

En sömnsammanfattning visas på Nest Hub men inte i Google Fitness

Kontrollera att samma konto används för både Google Fitness och Nest Hub och att det är rätt inställningar i Google Home-appen.

Kontrollera Nest Hub:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

4. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  5. Tryck länge på rutan för Nest Hub följt av Inställningar
    1. Tryck på Sömnsensor och kontrollera att funktionen är aktiverad.
    2. Om den inte är det trycker du på Konfigurera sömnsensor och följer anvisningarna.
  6. Tryck på Ge assistenten åtkomst till Fitness och kontrollera att rätt inställningar är aktiverade.

Kontrollera Google Fitness:

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

Ingen sömnsammanfattning visas vare sig på Nest Hub eller i Google Fitness

1. Kontrollera inställningarna i Google Home-appen:
    1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
    2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
    3. Tryck länge på enhetens ruta.
    4. Tryck på Inställningar följt av Sömnsensor.
    5. Kontrollera att sömnsensorn är aktiverad.
  2. Kontrollera inställningarna på Nest Hub (andra generationen):
    1. Svep uppåt från skärmens nederkant och tryck på Inställningar .
    2. Kontrollera att sömnsensorn är aktiverad.
    3. Kontrollera att Motion Sense är aktiverat.
  3. Kalibrera om sömnsensorn:
    1. Svep uppåt från Nest Hub-skärmens nederkant.
    2. Tryck på Inställningar  följt av Sömnsensor följt av Kalibrera enhet.

Google-assistenten svarar ”Jag kan tyvärr inte göra det med Fitbit på den här enheten”

Om du konfigurerade Nest Hubs sömnsensor efter att du konfigurerade en Fitbit kvarstår Fitbit som standardtjänst för sömn i Assistent-inställningarna. Med Fitbit som standardtjänst för sömn visas sömnsammanfattningen bara i Google Fitness-appen.

Om du vill att sömndata ska kunna visas på Nest Hub ändrar du standardtjänsten för sömn så här:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent följt av Hantera alla Assistent-inställningar följt av Hälsa följt av Sömn.
  3. Välj Google Fitness.

Mina snarkningar och hostningar registrerades inte

1. Kontrollera inställningarna för Home-appen:
    1. Öppna Home-appen .
    2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
    3. Tryck länge på enhetens ruta.
    4. Tryck på Inställningar uppe till höger.
    5. Tryck på Sömnsensor och aktivera registrering av ljudhändelser.
  2. Kontrollera att Nest Hubs mikrofon är på. Knappen sitter på baksidan. Den ska vara ställd åt höger så att ingen orange bakgrund syns.

Min sömndata stämmer inte

Nest Hub-enhetens placering och personer, husdjur eller ljud i närheten kan orsaka felavläsningar.

1. Ta bort alla föremål mellan dig och skärmen.
  2. Kontrollera att Nest Hub står inom armlängds avstånd ungefär i höjd med madrassen (inom 30 cm på höjden) och att den är vänd mot din överkropp när du ligger i sängen.
  3. Kalibrera om sömnsensorn när ingen annan och inga husdjur är i rummet, så att Nest Hub enklare ska kunna skilja mellan dig och andra som sover i samma rum:
    1. Svep uppåt från Nest Hub-skärmens nederkant.
    2. Tryck på Inställningar följt av Sömnsensor följt av Kalibrera enhet följt av följ anvisningarna.