To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra inställningar för sömnsensorn

Du kan ändra inställningarna för sömnsensorn i Google Home-appen via inställningarna för Nest Hub.

Inaktivera sömnsensorn

Så här inaktiverar du sömnsensorn på Nest Hub:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensor följt av Inaktivera sömnsensorn följt av Inaktivera.

Obs! Att sömnsensorn inaktiveras innebär inte att sömndata raderas i Google Fitness. Läs mer om hur du inaktiverar sömnsensorn och raderar sömndata. Om du vill aktivera sömnsensorn igen måste du konfigurera funktionen på nytt.

Du kan även pausa sömnsensorn tillfälligt. Detta gör du genom att svepa uppåt på skärmen och trycka på Sömnsensor .

Aktivera eller inaktivera registrering av ljudhändelser

Med sömnsensorn kan du aktivera eller inaktivera registrering av ljudhändelser som hostningar och snarkningar i Google Home-appen.

Aktivera registrering av ljudhändelser

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensor följt av Konfigurera registrering av ljudhändelser.
  4. Läs igenom informationen i appen och godkänn registrering av ljudhändelser.

Inaktivera registrering av ljudhändelser

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensor följt av Inaktivera registrering av ljudhändelser följt av Inaktivera.

Obs! När du inaktiverar registrering av ljudhändelser läggs inga fler ljudhändelser till på skärmen. Däremot kan befintlig information fortsätta att visas på skärmen i flera dagar.

Du kan även inaktivera ljudhändelser tillfälligt genom att stänga av mikrofonen på skärmens baksida.

Aktivera eller inaktivera anpassade rekommendationer från Google Fitness

Gör så här om du inte vill få förslag om hur du kan sova bättre:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar  följt av Sömnsensor följt av Anpassade sömnrekommendationer.
  4. Aktivera eller inaktivera Sömnrekommendationer.

Obs! När du inaktiverar anpassade sömnrekommendationer läggs inga nya rekommendationer till på skärmen. Däremot kan befintliga rekommendationer fortsätta att visas på skärmen i flera dagar.

Ändra sömnschemat

Du kan anpassa sömnschemat så att det passar dig.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensorföljt avStäll in ett sömnschema.
  4. Välj ett sömnschema följt av tryck på Nästa.

Tips! Välj en tid som du kan hålla fast vid. De flesta människor behöver 7–9 timmars sömn.

Omkalibrera

Om du inte längre sover på samma ställe eller om sömnsensorn inte fungerar som den ska kan du behöva kalibrera om den. Kontrollera att sömnsensorn och Motion Sense är aktiverade innan du fortsätter.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensor följt av Omkalibrera.
  4. Följ anvisningarna för att kalibrera Nest Hub.

På Nest-skärmen

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2.  Tryck på Inställningar följt av kontrollera att Motion Sense har aktiverats.
  3. Tryck på Sömnsensor följt av kontrollera att  Sömnsensorn har aktiverats följt av Kalibrera enheten
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Du kan även omkalibrera med röstkommandon för assistenten. Säg ”Hey Google, kalibrera sömnsensorn” och följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller inaktivera proaktiva hälso- och träningsresultat

Google-assistenten kan svara på frågor om hur du sov under natten på enheter där personliga resultat har aktiverats.

Aktivera eller inaktivera Proaktiva hälso- och träningsresultat om du vill att sömndata ska börja eller sluta att visas på Nest Hub.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på kontot uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hälsa.
  3. Aktivera de enheter där sömndata ska visas proaktivt under Proaktiva hälso- och träningsresultat.

Börja eller sluta att dela sömndata med assistenten

Om du delar sömndata med assistenten kan sömn- och hälsodata visas på Nest Hub och du kan ställa frågor om hur du sover. Läs mer om hur du inaktiverar sömnsensorn och raderar sömndata.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Sömnsensorföljt av Ge assistenten åtkomst till Fitness.
  4. Aktivera eller inaktivera de datatyper som du vill börja eller sluta dela med assistenten.

Obs! Om du inaktiverar Ge assistenten åtkomst till Fitness kan assistenten inte längre komma åt denna data. Däremot laddas data från skärmen fortfarande upp på Google Fitness om du inte inaktiverar sömnsensorn.